123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008
Strikkekalender I samarbejde med www.kultunaut.dk
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Bakterier: Fra skurk til helt. Forskningens Døgn kommer til Faaborg Bibliotek, hvor forsker Shiraz Shah tager os med på tur i bakteriernes forunderlige verden - fra fjende til ven.

På Faaborg Bibliotek markeres Forskningen Døgn med et fornemt besøg af forsker shiraz Shah tidlig fredag formiddag. Han vil tage os med en tur til bakteriernes forunderlige verden i fortid og nutid.

Da man opdagede bakterier blev de hurtigt til klassens slemme drenge, der skulle udryddes med sæbe og antibiotika. Nu betragtes de som vores bedste venner. Men hvad er bakterier egentlig, og hvorfor er de så vigtige for os?

Shiraz Shah er seniorforsker på Dansk Børneastma Center, hvor han forsker i tarmfloraens betydning for vores sundhed. Han er en dygtig fortæller, og i oplægget vil han tage jer med på en rejse helt tilbage fra jordens skabelse og frem til vores højteknologiske tidsalder for at illustrere, hvor vigtige bakterier har været for hele udviklingen.

I 1800-tallet fandt man ud af, at bakterier var sygdomsfremkaldende, og siden har vi bekæmpet dem med næb og klør. Men de sidste ti års forskning viser os at antallet af "gode" bakterier langt overgår de "onde" bakterier. Er det måske på tide, at vi indstiller kampen og i stedet bruger bakterierne til at finde smarte løsninger, så vi kan leve sundere og mere miljørigtige liv?

Faaborg Bibliotek
Fredag d. 26. april kl. 9.30
Fri entre med billet

Køb/bestil billet
Fre. d. 26. april 2019, kl. 09.30. (Gratis billetter)
Faaborg Bibliotek, Herregårdscentret 17, Faaborg


Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry