Aktivitetskalender I samarbejde med www.kultunaut.dk
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Højskoleformiddage: 68 og kvindeoprøret. Drude Dahlerup, professor i Statskundskab. 68 og kvindeoprøret - principielle og personlige refleksioner.

Rødstrømpebevægelsen var formegentligt den af de mange '68-bevægelser', som på langt sigt fik størst betydning. Flere tusinde kvinder var aktive i kvindehusene over hele landet, og mange andre kvinder sagde: "Jeg er ikke rødstrømpe, men." efterfulgt af manglende arbejdsdeling derhjemme, af ulige løn, af manddominansen i toppen af samfundet og meget, meget mere. Da jeg selv i 1963 efter endt studentereksamen fra Frederiksborg Statsskole i Hillerød var draget til Aarhus for at sturdere statskundskab ved Aarhus Universitet, var mit personlige projekt at undgå at falde i 'husmoder-fælden'. Det var et individuelt og ganske ensomt projekt. Jeg var en af de unge piger, som dengang sagde: "Jeg arbejder bedst sammen med mænd." Men med den nye kvindebevægelse, blev der vendt op og ned på 60'ernes individualistiske perspektiv - for mig personligt og for en hel ny generation af unge aktive kvinder. Det alternative perspektiv, som begyndte at optage os, var at ændre samfundet gennem et nyt fællesskab mellem kvinder. Går der en linje fra kvindeopgøret dengang til dagens #MeToo-bevægelse? Dørene åbner kl 9:45 og arrangementet varer ca. to timer. Kaffe og rundstykker: 20 kr. NB! Der er et begrænset antal pladser til foredragene.
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 10.
Sct. Clemens Gård - Århus Domkirkes sognegård, Kannikegade 12, Aarhus C


Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

KultuNaut - den elektroniske kulturguide