I samarbejde med www.kultunaut.dk

Reformationen - Hvad kommer den mig ved ?

Tor. d. 12. oktober 2017 , kl. 19. 

I år er det 500 år siden, at Martin Luther startede reformationen i den kristne kirke. Nu ser verden helt anderledes ud med smartphones, internet og Netflix m.m. Så hvad betyder reformationen for nutidens danskere ?
For nutidens travle mennesker har kirke og religion ikke nær så megen betydning som før i tiden.
Så hvad betyder reformationen for nutidens danskere ?

Dette skuespil illustrerer, hvad der skete i 1517 i Wittenberg og senere i Danmark(1538, 1875 og 2017). To mennesker snakker efter hver scene om, hvordan begivenhederne fik betydning for nutidens Danmark, f.eks. omkring kvinders ligeberettigelse, demokrati og velfærd, arbejdsmoral, vores danske sprog og meget mere.

Efter forestillingen er du måske lidt klogere på, hvorfor det der skete for 500 år siden, stadig påvirker det liv vi lever i dag.

I anledning af 500-året har kirkesognene Ballerup, Skovlunde, Pederstrup og Måløv samlet bedt Skovlunde Byteater om at skrive og opføre et skuespil om reformationen og dens betydning for nutidens Danmark. Kirkerne står selv for billetsalg og det praktiske på spillestederne.

Skuespillet opføres 4 gange: 11. oktober i Skovlunde Kirke, 12. oktober i Måløv Sognegård, 25. oktober i Skovvejskirken (Ballerup) og 26. oktober i Hedegårdskirken (Ballerup).

Arrangeret af Skovlunde Byteater.

Måløv Sognegård, Liljevangsvej 38A, Måløv

(Entré: 25 kr)

 
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel Skriv en kommentar til arrangementet Find stedet på kortet

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet