Mapping Denmark III - Pernille Bülow
Lør. d. 20. januar til søn. d. 8. april 2018 , kl. 10-16.
I mere end tre årtier har glasdesigneren Pernille Bülow med base på Bornholm designet og skabt en række af de bedst sælgende moderne, danske glasdesigns. Siden 1989 har Pernille Bülow fremstillet glas fra sit værksted i Svaneke. Forud for dette drev hun i en kortere periode Snogebæk Glashytte, og efterfølgende har hendes virketrang ført hende vidt omkring, på Bornholm såvel som ude i den store verden - de nikker genkendende til Bülows navn i både Nexø og Snogebæk, i Polen og Ghana.

Pernille Bülows interesse og flair for design er kombineret med en forretningsmæssig tilgang, og Bülow har gennem årene formået at have fokus på at skabe designs, der appellerer bredt og kan produceres til en pris, der appellerer til mange. Et eksempel på dette er lysestagen "Duo" - en fyrfadsstage, der i gode år har solgt flere end 50.000 eksemplarer. Et design, der sidenhen er fulgt af andre succesfulde designs - serien af vinglas, der går under navnet "Chess", "Klemmevaserne" og senest lamperne, som kendes som "Sky-lamper", er gode eksempler. Alle udført og solgt i talrige eksemplarer og anvendt i indretningen i tusindvis af danske hjem.

Pernille Bülow har således forholdt sig til den virkelighed, der opstod i takt med at glasværkstraditionen - i Danmark i form af Holmegaard - mistede fodfæste, og studioglasset vandt indpas, og hun slår bro fra storskalaproduktion til det mundblæste og håndlavede og bevæger sig ubesværet imellem de to positioner Lør. d. 20. januar til søn. d. 8. april 2018 , kl. 10-16. 
Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, Ebeltoft
Musik Teater
Kunst Sport
Natur Foredrag
Film Børn
Andet
Dag Uge Måned Alle
Admin - Login/logout