DJz.dk DanceChart.dk Udstyrsforhandlere Forum Marked Lej en DJ på DJroom.dk
I samarbejde med www.kultunaut.dk


Autopsia: Pan Daijing / Astrid Sonne & Xenia Xamanek / Illdjinn. Autopsia byder atter indenfor til unikke møder mellem nyskrevet musik, videokunst og danseperformance.

Denne gang kan du opleve Pan Daijing, Illdjinn samt Astrid Sonne & Xenia Xamanek i clinch med værker af Hannes Þór Egilsson, Noa Ehskol og Stina Nyberg.

Denne gang mødes ny musik, billede og bevægelse på fælles grund, hvor systemer, strukturer og metoden er omdrejningspunkt. Med udforskninger af kroppens udtryk i relation til et system danner notation, arkitektoniske strukturer, rytme og fællesskab udgangspunkt for de koreografier der udfoldes på denne aften - performances, der kan udføres når og hvor som helst den pågældende struktur hersker.

'The Way Sounds Attack' x Pan Daijing

Den bemærkelsesværdige og internationalt anerkendte kunstner Pan Daijing er født og opvokset i det sydvestlige Kina, og i hendes kunst blandes ritualer og filosofi fra Kina på idiosynkratisk vis med eksperimenterende elektronisk musik, techno og støjcollage. Hendes live optrædender befinder sig et udefinerbart sted mellem performancekunst og musik, hvor kropslige improvisationer og tung maskinel støj flettes sammen i narrative forløb. Pan Daijing vil denne aften skabe sin live fortolkning af Stina Nybergs 'The Way Sounds Attack' - en koreografi, der sætter fokus på netop kroppens relation til lyd. Koreografien er blevet udviklet gennem løbende dansepraksis til technomusik, og det oprindelige lydspor til videoværket var da netop også funderet i technoen, hvorfor Pan Daijings radikale møder mellem krop og maskine forekommer yderst passende.

'Neon' x Illdjinn

Mads Forsby vil med sit soloprojekt Illdjinn komponere ny lyd til værket 'Neon' af den islandske danser Hannes Þór Egilsson. Som trommeslager hører Forsby til blandt de mest alsidige, eksperimenterende navne på den danske musikscene pt. Med solo-projektet Illdjinn tager Forsby et skridt i retningen af et tværkunstnerisk felt; udover at være opstået som et video- og installationsværk, markerer Forsby med Illdjinn-projektet sig som solokunstner med interesse for grænselandet mellem lydkunst, film og musik. Hannes Þór Egilsson har udviklet koreografien til 'Neon' i tæt samarbejde med dansere fra Icelandic Dance Company. Egilsson søger bevægelser og kompositioner, der er fascinerende for øje og øre, men dyrker også en uhørt detaljerigdom og stringens, hvor hver eneste bevægelse lades med et intenst fokus - hvilket tydeligt træder frem i 'Neon', hvori dans for dansens skyld er i fokus.

'Right Angled Curves (Dance Suite)' x Astrid Sonne & Xenia Xamanek

Den israelske koreograf Noa Eshkol dedikerede sit liv til komposition af bevægelse og dans, nedfældet i notationer og fysiske skulpturer. I sin analytiske og æstetiske tilgang til det at skabe bevægelsesmønstre lod hun sig ikke diktere af forudindtagede ideer. Dansesuiten 'Right Angled Curves' (nedskrevet som notation i 1958) er det første af hendes danseværker til at blive udgivet som et samlet score. Da fokus er på den rene bevægelse er hendes score renset for angivelser af musikalsk akkompagnement, scenografi etc. Denne aften vil værket for første gang blive tilføjet musik, som til anledningen er skabt af Astrid Sonne & Xenia Xamanek Lopez. Astrid gjorde sig bemærket til dette års åbningskoncert på CPH:DOX i en improviseret audiovisuel konstellation med Nis Bysted og Abby Portner, og Xenia laver musik under sin soloaliasser Equis og C.Cell samt med gruppen Boujeloud. Med Astrids bratsch, samples og computergenererede lyde og Xenias kompositioner skabt af analoge lyde og field recordings, skaber den nye duo et univers der veksler mellem det improviserede og organiske, og det stramt komponerede, repetitive og elektroniske.

Om Autopsia

Under navnet Autopsia undersøges dokumentation af scenekunst og hvordan denne indfanges i videoform. Særligt performance, dans og koreografi er i centrum, når det tværgående projekt undersøger, hvad det vil sige 'at se med egne øjne' (den oldgræske oversættelse af Autopsia). Projektet, der er kurateret af Klara Utke Acs og Cecilie Jørck, er en programserie bestående af fire arrangementer, som undersøger samspillet mellem 12 udvalgte videoværker, der dokumenterer koreografi- og danseperformances, og 12 liveoptrædener med en række eksperimenterende lokale såvel som internationale lydkunstnere. En 'dissekering' af videoværkernes æstetiske udtryk og formsprog foregår gennem den musikalske fortolkning således at en ny, sanselig kontekst opstår.

Autopsia er støttet af Nordisk Kulturfond og Statens Kunstfond
Køb/bestil billet
Lør. d. 22. april 2017, kl. 21. (Entré: 100 kr)
Copenhagen Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, København K

HOSTED VED FAIRWEB APS

LINK TIL OS

REGLER OG BETINGELSER

F.A.Q.

CREW

EKSTRANET

KONTAKT

ANNONCÉR