Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

I samarbejde med www.kultunaut.dk


Kalender

Vælg geografi, kategori og klik på en dato for at søge

Musik Film
Teater/dans Idræt
Udstilling Motion
Foredrag Diverse
Børn & unge 
Søg arrangement:

Find kultursted

Tilføj til KultuNaut  Tilføj arrangement
Se din huskeliste  Min huskeliste
Avanceret søgning  Avanceret søgning
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Cecilia de Jong: Skitser og geometriske studier.
Skitsehandlens udstillinger viser samtidskunstneres skitser og studier over for mester-skitser fra den store danske kunsthistorie. Cecilia de Jongs skitser og geometrisk-abstrakte studier over for guldaldermaleren P.C. Skovgaards små naturstudier. Cecilia de Jongs geometriske studier

Cecilia de Jongs værkerer inspireret af science-fiction og rituelle masker. Hun arbejder ud fra en opskrift, hvor visse regler skal overholdes, mens andre kan bøjes. Hun begynder med en midterakse, en midtercirkel og tre eller seks farvetoner. Herfra arbejder hun fra midten og ud til kanten. Faste former som cirkler, trekanter og firkanter bliver optegnet, og nogle bliver farvelagt efter et farvesystem inspireret af bauhaus-skolen. Lyse farver får plads, mens dybere nuancer bliver inddelt i mindre felter. Fra kanten arbejder hun sig tilbage mod midten igen, herefter ud igen, og ind igen. Det enkelte mønster er både "færdigt" og en del af et større undersøgelse, hvor Cecilia de Jong forsøger at arbejde sig frem mod et imaginært og uopnåeligt perfekt mønster. Det perfekte findes ikke, i hvert fald ikke i disse studier, hvor små "fejl" og forbytninger forstyrrer den symmetriske harmoni, hvis man begynder at nærstudere mønsterstudierne.

Cecilia de Jong (f. 1979) er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi (2008) og Seminariet for Kunst og Håndværk i 2001. Hun har udstillet i både ind- og udland, var medstifter af research-platformen "The Berlin Office" i Neukölln, Berlin, og arbejder i dag i Odense.

Til udstillingsåbning d. 19. okt. kl. 12 vil kunstneren kort fortælle om sin metode, og kunsthistoriker Theis Vallø Madsen vil (kort) fortælle om værkernes referencer til kunsthistorien, spiritualitet og science-fiction.

P.C. Skovgaards naturstudier:

På modsatte væg åbner en lille fokus-udstilling med P.C. Skovgaards studier af fugle og planter. P.C. Skovgaard (1817-1875) var kendt for at være en utrolig detalje-opmærksom maler. Han studerede nøje hver blomst og hvert blad, før han malede sine monumentale billeder af skove og landskaber. Studierne vidner om en stor interesse og omhyggelighed for naturens små og store dele.

Mødet mellem Cecilia de Jongs nye geometriske studier med spirituelle undertoner og P.C. Skovgaards minutiøse studier af naturens små undere skal nok blive interessant!

Hvornår: Fernisering d. 19. okt. kl. 12-14

Kig ind, mød kunstneren, skål og se studierne.

Skitsehandlen

Kunstnernes skitser · studier · tegninger

Torvet 3 · Faaborg

Tors-fre. 11-16 og Lør. 10-14

Kort om Skitsehandlen

Skitsehandlen er et udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, studier og tegninger. Vi viser skiftende udstillinger med værker fra skitsesamlingen i dialog med nye kunstneres arbejde. Læs Skitsehandlens historie og se skitse-samlingen her: https://skitsehandlen.dk

Interessen for skitser er stigende, og derfor flyttede Skitsehandlen for nylig til større lokaler med bedre plads til udstillinger, samling og værksted.

Bag Skitsehandlen står kunsthistoriker og ph.d. Theis Vallø Madsen. Han har tidligere arbejdet som forsker på Aarhus Universitet, Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, Syddansk Universitet og Faaborg Museum.

Kontakt Skitsehandlen

Kontakt Theis Vallø Madsen for fremvisning, spørgsmål, interview m.m.:

E-mail: tv@skitsehandlen.dk

Telefon: 28 58 23 24

Instagram: @skitsehandlen.
Lørdag den 19. oktober til lørdag den 9. november 2019, kl. 11-14. (Fri entré)
Skitsehandlen, Torvet 3, Faaborg