Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Ryslinge Højskole - Familiekursus.
Familiehøjskolen byder på en uge med masser af sjov, oplevelser, udfordringer og samvær på tværs af alle aldre, samt ikke mindst fællesskab og hygge. Familiekurset er for alle aldre. Men børn under 4-5 år, der ikke er selvhjulpne, skal være ledsaget af en voksen. Ugen byder i generelle vendinger på tre hovedaktiviteter:

Fællesskab, som vi kærer os om ved spisning, sang og fortælling.
Aktiviteter, er noget vi alle kan være en del af, men også noget for bestemte aldre som kan være for større børn eller for voksne.
Oplevelser, hvor vi arrangerer udflugter, med flere muligheder at vælge imellem.

Om sommerkurser:
Et sommer Kort Kursus vil vi gerne have til at være en intens oplevelse af højskolelivet. En uge hvor vi nyder fællesskabet. Derfor har hver dag i kursusugen sit bestemte tidsskema:

Morgenmad, flaghejsning, tilbud om sundhed/motion og morgensang til sidst.
Frokost, og tilbud om fortælling bagefter.
Aftensmad, særlig foredrags- /aktivitets- /musikarrangement, og endelig aftencafé.

Vores team af undervisere og instruktører er for nogens vedkommende gammelkendte, mens andre er nye på holdet! Alle aktiviteter er organiseret ved selvstændige workshops med hver deres underviser/ instruktør. Alle aktiviteter foregår i tidsrummet: formiddag kl. 10 til 12. Og eftermiddag kl. 14 til 17.

I det følgende redegøres der kort for de enkelte workshops. Hvis der ved workshoppen ikke står anført specifikke vilkår for deltagelse, er det betingelsen at deltagelse i værkstedet/workshoppen aftales om morgenen med de pågældende undervisere/instruktører.

WORKSHOPS

-Musikværkstedet:
Under ledelse af Dr. Rolf alias Ole Rolf, kendt fra X-faktor.

Med udgangspunkt i deltagernes musikalske forudsætninger og forventninger, vil vi arbejde med følgende elementer af musikproduktion og -fremførelse:
Komposition
Arrangement
Instrumentering
Samspil
Vokalarbejde, herunder mikrofonteknik
Optræden

-Friluftsliv:
Kræver deltagelse hele ugen, og at man er min. 12 år. Skal anføres ved tilmelding. Med erfaringer og ideer fra vores adventure/friluftslinje på efterskolen, tilrettelægger vi en uge hvor energi, sanser og samarbejde bliver udfordret. Under faglig instruktion gør vi brug af skolens faciliteter med det at klatre og det modsatte (rappelling). Her er også udflugt til klatrepark, prøve at leve udendørs, parkour og mountainbike strabadser.

-Grafik for voksne og børn!
Grafik er billeder trykt på papir. Billederne bearbejdes på en trykform, som kan være lavet af forskellige materialer, f.eks.: linoleum, træ, metal, mælkekartoner eller pap. Derefter påføres formen malemidler, og trykkes på papir ved hjælp af en trykpresse. Der er mange forskellige teknikker, og vi skal prøve at lave højtryk, dybtryk og monotypi. Alt sammen under kyndig vejledning af to professionelle kunstgrafikere.

Grafikken er mere populær end nogensinde, og derfor vil vi med dette tiltag give interesserede mulighed for at fordybe sig i denne verden af forskellige måder at udtrykke sig på. Alle kan være med. Både børn og voksne, nybegyndere og øvede. "Hvis maleri er prosa, så er grafik poesi".

På en dag i løbet af ugen arrangeres: En dag med land-art... Børn og voksne, familier eller grupper...

Dagens overordnede tema er "Land Art"... Ud af naturens egne materialer skaber vi kunst i naturen af naturen, med materialer der kan gå tilbage til naturen. Her er der rig mulighed for at udfolde sig personligt, eller i grupper, eller familien samlet. Der bliver et oplæg på stedet (endnu er det hemmeligt, men ikke farligt), og derudfra er det op til deltagerne at bruge og genbruge, og dermed skabe sit eget udtryk...

-Gøgleri og leg:
Workshoppen er især for mindre børn sammen med større søskende, forældre og/eller bedsteforældre, der har lyst og mod til at lege, gøgle og opleve. Workshoppen ledes af en instruktør med stor energi og engagement i at få andre med i sjove, anderledes og udfordrende lege og det at gøgle.

Midt i ugen vil der være tilbud om en dags udflugt til særlige attraktioner på Fyn. Der vil være flere tilbud at vælge imellem. Tilmelding til udflugten sker på familiehøjskolens 2. dag.

Bemærk: Ønskes dobbeltværelse sammen med sin familie skrives dette under bestilling - Ellers så får alle som udgangspunkt enkeltværelse pga. COVID-19.

[ corona | covid-19 ]
Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Teknisk Arrangør: Ryslinge Højskole.
Køb/bestil billet
Søndag den 5. juli 2020, kl. 05.07-11.07. (Pris: 1,900-4,600 kr)
Ryslinge Højskole, Højskolen 1, Ryslinge