Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Ryslinge Højskole - Malekursus med berømte fynboer.
Eksperimenterende akvarelmaleri - Landskabet og kroppen i Fynbomalernes spor v. billedkunstner Anette Bøtter "For at tegne skal du lukke øjnene og synge" (Citat:Picasso). Vi udforsker den spontane og eksperimenterende tilgang til akvarelmaleriet.
På kurset introduceres farvelære og forskellige akvarelteknikker. Oplæg og individuel vejledning er en del af kurset. Alle kan være med - begyndere som øvede. -Landskabet
Vi tager på udflugt i den lokale fynske natur, hvor vi tager skitser og fastholder de indtryk, vi får på stedet. Vi oplever nogle af de steder, hvor Fynboerne malede deres kendte landskabsmotiver omkring år 1900.

Vi efterbearbejder indtrykkene hjemme i billedkunstlokalet. Intensiteten i udtrykket er skabt af vores egne indtryk og oplevelser.

Skitserne danner udgangspunkt for eksperimenterende akvarelmaleri, hvor den legende tilgang sætter gang i fantasien. Vi slipper kreativiteten løs og lader vores indtryk blomstre i nye udtryk.

-Kroppen
Ønsker man at arbejde med kroppens udtryk, kan vi hente inspiration i billedhuggeren Kai Nielsen skulpturer. Kroppen er et landskab i sig selv: dynamisk, poetisk, hvilende, kraftfuld. Undervisning i teknikker til at fange kroppens proportioner og levende udtryk.

-Udflugt
til Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst med foredrag.

Vi har udflugt til Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst, Fynbomalernes eget museum. Der er foredrag om Fynbomalerne, også kaldet bondemalerne, der dannede kunstnerkoloni 1885-1920, en generation efter Skagensmalerne. Byen og landskabet omkring Faaborg udforskes med skitseblokken i hånden.

-Materialer
er indkøbt og inkluderet i kursusprisen:

Akvarelfarver, pensler, akvarelpapir, skitseblok, blyanter, akvarelblyanter, tegneplader og malertape. Egne materialer kan også medbringes.

Mere information sendes ud i god tid inden kursets start.

[ corona | covid-19 ]
Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Teknisk Arrangør: Ryslinge Højskole.
Køb/bestil billet
Lørdag den 18. juli 2020, kl. 18.07-24.07. (Pris: 4,800-5,200 kr)
Ryslinge Højskole, Højskolen 1, Ryslinge