Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Nordisk Halloween for frygtløse børn fra 8-12 år og deres forældre.
Tag med os ud og oplev natten. Mens mørket falder på, vandrer vi sammen gennem Pipstorn Skov. Vi slutter ved bålet, hvor der er uhyggelig højtlæsning. Er dine børn friske på at opleve en virkelig uhyggelig hyggelig aften i mørket? Så tag med Øhavsmuseet og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne til fortidsskoven ved Pipstorn Skov lørdag i efterårsferien. Mens mørket falder på, vandrer vi sammen gennem skoven og slutter ved bålet, hvor der er uhyggelig højtlæsning. For modige børn fra 8-12 år og deres voksne.

"Nordisk halloween"

Ofte har vi her i Skandinavien fokus på halloween og den amerikanske tradition med græskarlygter. Men i virkeligheden gemmer vores egen historie og sagnverden på masser af overnaturlige fortællinger om væsner som elver og trolde.

Mørket er hjemsted for næsten alle folketroens væsener, og før i tiden var mørket en fast følgesvend i de fleste af årets måneder. Følg med os til gravhøjene og hør om fortidens væsner. Oplev hvordan din lugtesans skærpes i mørket, når vi drager på troldejagt. Bruger du lugtesansen, finder du nemlig vej gennem mørket. Vi slutter turen ved bålet, hvor du kan varme dig med en kop varm kakao og lytte til nordiske eventyr og bålets knitren.

Børn i naturen mestrer mørket

Målet med Nordisk Halloween er at hjælpe børn til at få skærpet deres sanser i naturen, selv når det er mørkt. De vil opleve, at naturen er et trykt sted at være. Det er også håbet, at de finder interesse for vores egne sagnverden - med bl.a. trolde og elvere.

I 2020 blev dette arrangement afholdt for første gang, og interessen var så stor, at Øhavsmuseet og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne har besluttet af gentage denne magiske aften, så de, der ikke fik chancen sidste år, måske får chancen i år. Husk varmt tøj, for aftenen kan være kold.

Pipstorn Skov, P-pladsen ved Lucienhøj 16, se efter beachflag og lanterner
Fredag d. 15. oktober kl. 18.30
Entré: 75 kr. Arrangeret af Faaborg Bibliotek.
Fredag den 15. oktober 2021, kl. 18.30. Entré: Almindelig 75 kr
Pipstorn Skov, Lucienhøj 16, Faaborg