Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
John Olsen: Tegninger.
Udstillingen viser ca. 60 små og store tegninger, der skildrer livets begyndelse, naturens forfald, døden, kroppen og kærligheden. Udstillingen er blevet til i samarbejde med kunstnerens datter, Aja Skyum. Aja Skyum og Theis Vallø Madsen åbner udstillingen d. 9. oktober kl. 12, og sidstnævnte holder en åbningstale om John Olsens (vilde) natur-nærvær. Vi serverer vin og citronvand.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Se mere på skitsehandlen.dk/john-olsen

Om kunstneren:

John Olsen (1938-2019) er en kæmpe i dansk kunst og helt uomgængelig i en historie om dansk kunst på papir. Han var uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1960-67 har siden deltaget i en lang række udstillinger i ind- og udland, bl.a. på Venedig Biennalen i 1995, hvor han repræsenterede Danmark. Han fik sit gennembrud med sine "Undreskabe" med mumificerede dyr, kuriøse genstande, planter, tegninger, skitser og fotos.

John Olsens tegnede vildt, smukt og sansemættet, også når han tegnede døden og forfaldet, f.eks. i tegninger af kadavere og indvolde. "Det er forgængeligheden, der interesserer mig. Skønheden i forgængeligheden", sagde John Olsen i et interview på Kunsten.nu for nogle år siden. Det er en stor glæde at kunne vise et stort udvalg af kunstnerens tegninger i et galleri og udstillingssted dedikeret til skitser og tegninger.

Om Skitsehandlen:

Skitsehandlen er Danmarks første udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, tegninger og kunst på papir. Vi viser årligt ca. otte skiftende udstillinger med nye og etablerede kunstneres skitser og værker på papir.
Lørdag den 9. oktober til lørdag den 27. november 2021, kl. 12. Fri entré
Skitsehandlen, Torvet 3', Faaborg