Arrangementer i Furesø

Store Cykeldag
Hvad sker der egentlig i Furesø Kommune? Hvilke spændende arrangementer er der for børn? Er der jazz på programmet? Hvor er de interessante udstillinger? Find dem her, eller download app'en Mit Furesø. Så har du alle arrangementer og tilbud lige ved hånden

Du kan også oprette et arrangement i vores arrangementskalender. Find ud af, hvordan du gør det.

 Sidst opdateret 27. februar 2017

Kontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Drift

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

I samarbejde med www.kultunaut.dk

Søg i kalenderen

Vælg arrangementstype og
søg derefter ved at klikke på en dato eller uge
Byrådsmøder Erhverv
Borgermøder Kunst & Kultur
Natur & Miljø Sport & Sundhed
Børn Ældre
Foredrag Andet
Søg avanceret Søg avanceret
Indtast til KultuNaut Indtast arrangement
Se din huskeliste Min huskeliste
Tilmeld nyhedsbrev Tilmeld nyhedsbrev
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Oplev glimt fra menneskets udvikling og besøg hos stammefolk i Østafrika »
Oplev visuelle og spændende fortællinger idet aftenens program vil være en blanding af billeder og fortalt af både Erni Lundberg og Niels Bødker Thomsen - der vil være mulighed for at købe vand/øl (MobilePay eller kontant). Alle er velkomne!. Gennem en årrække har medlemmer fra Furesø Arkæologigruppe rejst rundt i Østafrika for at komme helt tæt på - hvor kommer vi alle sammen fra? Med gode venners hjælp har vi fundet frem til steder med mange spor frembragt af mellemstadiet mellem aber og mennesker - i form af simple stenredskaber, der kunne skære og stikke. Andre steder har vi fundet pilespidser og knive, der ligner noget, som vores langt senere Homo Sapiens forfædre havde fundet på. Vi har besøgt museer med berømte fund af fossile skeletdele. Og har klimaændringer og de geologiske forandringer i udviklingsperioden påvirket denne proces, så forholdene i området, The Rift Valey, hvor Afrika på (langt) sigt er ved at dele sig i to, det vil også indgå i fortællingen.

Vi vil komme ind på de fremherskende teorier omkring den gådefulde udvikling frem til det moderne menneske. Men også omtale vores positive kontakt med forskellige stammefolk, der den dag i dag har en traditionel levevis og bor i lerklinede hytter; samtidig med at de ofte holder en mobiltelefon i hånden og har solceller på stråtaget.

Vort mangeårige venskab med masaifamilier og kontakt med deres institutioner såsom skoler har bidraget til vores forståelse. Arrangeret af Værløseegnens Historiske Forening.
Tor. d. 16. november 2017, kl. 19. (Fri entré)
Satellitten, Bymidten 46, Værløse