Ny særudstilling: Dannebrog 800-år

Lør. d. 13. april til søn. d. 20. oktober 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 0-75 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
Den 15. juni er det 800 år siden, at Dannebrog kom til syne på himlen over Lyndanise i Estland, hvor Valdemar Sejr var trængt i kampen mod de estiske hedninge. Sådan siger et gammelt sagn. På Frederiksborg fejrer. På Frederiksborg fejrer vi Dannebrogs 800-års fødselsdag med en udstilling, der skildrer de danske korstog i Østersøen og erobringen af Estland, der blev begyndelsen til næsten 150 år med dansk styre i de nordlige områder af nutidens Estland.

Men udstillingen vil også fortælle om, hvordan legenden om Dannebrog er blevet brugt og fortolket gennem tiderne, og hvorledes flaget efterhånden gik fra at være fane for kongen, flåden og enheder af hæren, til at blive et fælles symbol for hele den danske nation.

På udstillingen kan man lære historien om det flag, vi alle sammen bruger ved store fælles og mere private lejligheder. Vores flag har også en særlig betydning i Estland den dag i dag - det fortæller udstillingen også noget om, ligesom museet arrangerer en særudstilling i Tallinn, der egentlig betyder "danskernes by", og som åbner på Valdemarsdag den 15. juni.

Der sker også en masse på Frederiksborg på selve Valdemarsdag - her vil hele slottet være fyldt med musik, omvisninger, historiske dragter og spændende aktiviteter for børn. Det hele med fokus på Dannebrog og dets historie.

Udstillingen kan opleves i Valdemarsalen fra den 13. april til den 20. oktober
Luk

Indtast rettelser til dit arrangementDet kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve her