Aktivitetskalender I samarbejde med www.kultunaut.dk
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Nyerhvervelser. I Trapholts hovedakse Gaden præsenteres museets erhvervelser i 2016 indenfor kunst, kunsthåndværk og design.

Det er mange år siden, at museet kunne indlemme så mange store nye malerier og hovedværker til samlingen. Trapholts samling er en hovedindsats disse år og erhvervelserne i 2016 lykkes udelukkende fordi fonde har støttet op omkring indsamlingen. Desuden har Trapholt fået overdraget en lang liste af deponeringer fra Statens Kunstfond, som nu tilhører Trapholts samling permanent.Et kunstmuseum adskiller sig fra en kunsthal ved at have en samling. Danske kunstmuseer har fordelt ansvarsområdet for indsamling af den kunstneriske kulturarv mellem hinanden. På Trapholt indsamles dansk kunst, kunsthåndværk og stoledesign fra år 1900 og frem. Trapholts samling hviler blandt andet på samlingen fra Kolding Kunstforening og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond. Kunstsamlingen har en særlig tyngde indenfor den abstrakte og figurative tradition. Stolesamlingen har en særlig tyngde indenfor danske stoleklassikere. Kunsthåndværksamlingen har en særlig tyngde indenfor keramikken.Trapholts indsamling cirkulerer disse år omkring krydsfeltet mellem kunst og design samt kunstværker, hvor den sanselige dimension er i centrum. Nyere stoledesign vurderes på æstetisk, teknisk og social innovation. Fremadrettet vil disse elementer få en større tyngde i samlingen.


Man. d. 2. januar til søn. d. 3. december 2017, tirsdag-søn 10-17 ons 10-20. (Entré: Alm Éntre)
Trapholt, Æblehaven 23, Kolding


Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

KultuNaut - den elektroniske kulturguide