MENU
I samarbejde med kultunaut.dk og Lejre Kommune
FIND ARRANGEMENT
VÆLG KATEGORI
Musik Teater
Udstilling Natur
Film Idræt
Foredrag Børn
Andet
VÆLG PERIODE
Dag
Uge
Måned
Skotland i 1000 år. Underviser: John Munro. Kampene har bølget gennem Skotland siden den ældste tid, og trangen til selvstændighed har altid ligget dybt i befolkningen.
Arrangeret af LOF Lejre.

Da romerne nåede den skotske grænse gik de ikke længere, men klogeligt byggede de i stedet Hadrians mur for at holde afstand til de vilde stammer, som boede mod nord. De skulle ikke have noget 'klinket'. Danskerne har Danevirke, som også var stedet, hvor den romerske fremmarch blev stoppet. Men skotter og dansker har mange ting til fælles ud over trangen til at være herrer i eget hus. Skal man tro Saxo var det også kong Frodes førstekriger Skotte, som i sin tid grundlagde det skotske rige. John er et unikt eksempel på hvordan den skotske og den danske folkementalitet naturligt og på bedste vis kan kombineres, og uanset hvilket emne han tager under behandling er det aldrig kedeligt. Som en sidegevinst kan tilhøreren få et stykke med det skotske nationalinstument, sækkepiben, som er en afhans spidskompetencer. Hold L181935

Ons. d. 14. marts 2018, kl. 19. (Pris: 50 kr)
Domus Felix, Bygaden 20, Lejre
Share this
Del

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedetKalenderen er lavet i samarbejde med Kultunaut.dk

Admin