MENU
I samarbejde med kultunaut.dk og Lejre Kommune
FIND ARRANGEMENT
VÆLG KATEGORI
Musik Teater
Udstilling Natur
Film Idræt
Foredrag Børn
Andet
VÆLG PERIODE
Dag
Uge
Måned
Munkeølsmagning. Belgiske øllyksaligheder Hvordan laver man øl? Og hvorfor er belgisk munkeøl noget af det bedste i verden?

Det vil sognepræsten i Osted, Torsten Dam-Jensen, fortælle om ved en aften i Hvalsø Sognegård fredag den 16. marts kl. 19.00. Efter en kort introduktion til ølbrygningens mysterier vil han fortælle om den mangfoldige belgiske ølverden, og vi skal naturligvis smage på udvalgte produkter. Blandt de mange hundrede herlige øltyper vil han fokusere på det øl, der kommer fra trappistmunkeordenen. Der bydes på smagninger fra fire af de seks belgiske klostre, som fremstilles certificeret trappistøl: Westmalle, Orval, Chimay og Rochefort, samt en enkelt fra det hollandske trappistkoster La Trappe. Sidstnævnte har givet navn til denne særlige gren af munkevæsenet, som udspringer af cistercienserordenen. En streng retning, som lægger vægt på bøn, stilhed og ydmyghed, men som altså også byder på noget af verdens bedste øl. Det er altså ikke bare en øl-, men også i høj grad en kulturrejse, vi skal ud på. Præsten fra Osted er tidligere regionsformand i foreningen Danske Ølentusiaster og har mange gange rejst som ølpilgrim i Belgien. Han kreerede også den belgisk inspirerede kultøl "Himmelkys" fra GourmetBryggeriet i 2008. Der venter os en spændende og lærerig aften. Men lad bilen stå hjemme - det belgiske munkeøl er meget stærkt! Tilmelding til Anne Spangsberg på e-mail:anne.spangsberg@paradis.dk, tlf.nr.: 46408055 senest den 9. marts. Pris 50 kr. pr. person. Der kan betales via MobilePay. Max. 30 deltagere

Fre. d. 16. marts 2018, kl. 19.
Hvalsø kirke, Hovedgaden 17A, Hvalsø
Share this
Del

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedetKalenderen er lavet i samarbejde med Kultunaut.dk

Admin