MENU
I samarbejde med kultunaut.dk og Lejre Kommune
FIND ARRANGEMENT
VÆLG KATEGORI
Musik Teater
Udstilling Natur
Film Idræt
Foredrag Børn
Andet
VÆLG PERIODE
Dag
Uge
Måned
Smuttur - Gåtur på Skjoldungestien med naturvejleder. Smutturen.dk er en inspirationsguide med 50 unikke steder i den danske natur. Skjoldungestien i Nationalpark Skjoldungernes Land er med i guiden og vi inviterer derfor på en lille gåtur, hvor i kan opleve stien og de historier, der knytter sig dertil.

Tag med på opdagelse!

Skjoldungestien snor sig gennem skønne landskaber i form af eng, mark, skov, å, mose og sø og vest for Gl. Lejre tager den jer forbi de udgravede kongehaller, som i jernalderen og vikingetiden blev brugt til fester og ceremonier. Øst for Gl. Lejre tager stien jer forbi en 100 meter lang skibssætning, der blev brugt som gravplads i 900-tallet. Skibssætningerne har fået sit navn, fordi stenene, der omkranser gravstedet, er formet som et skib. Skjoldungerne er ifølge sagnene den første danske kongeslægt og efterkommere af den første konge i Lejre, Kong Skjold.

På denne tur vil naturvejleder og historiefortæller, Liv Holm, tage jer med på en anderledes gåtur, hvor sagn, sagaer og natur kommer til live på Skjoldungestien

Om Smutturen

På Smutturen.dk kan du ved hjælp af et danmarkskort finde steder i hele landet, hvor du kan tage på smuttur. Du kan både læse om stederne, se flotte billeder derfra, lave en rejseplan og se en liste-visning over alle de steder, der er i nærheden af dig lige nu.

Der blev i alt indstillet 580 steder til Smutturen fordelt udover 80 kommuner.

Smutturen er finansieret af Realdania. Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark indgår som samarbejdspartnere

Tor. d. 15. marts 2018, kl. 15.30-17.30. (Fri entré)
Lejre Museum, Hestebjerggård, Orehøjvej 4 B, Lejre
Share this
Del

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedetKalenderen er lavet i samarbejde med Kultunaut.dk

Admin