Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Vikings on Tour.

Efter et brag af en sommersolhvervsfest sidste år vender Vikings on Tour tilbage til Global med deres stemningsfulde og dybt musikalske blanding af nordisk folkemusik med rødder i vikingetidens og middelalderens traditioner.

Igen kan man opleve hele fire navne: Virelai, Asynje, Päivi Hirvonen og Songleikr. Bemærk, at koncertstart allerede er kl. 20.00 med døre kl. 19.00.

Der er lagt op til en alsidig og festlig aften, når konceptet Vikings on Tour igen i år præsenterer hele fire forskellige acts på en aften. En markering af den nordiske folkemusikarv med rødder helt tilbage til vikingetiden, men først og fremmest en fest, hvor vi fejrer sommersolhverv og prøver at samle folk fra så forskellige miljøer som rollespil, folkemusik, vikinge- og middelalder.

I år byder VOT på et spændende besøg fra Finland, en helt ny konstellation på scenen med dansk-norske Songleikr, og en gentagelse med to af sidste års bands, Asynje og Virelai, som oven i købet holder cd-release og her løfter sløret på deres nye cd forud for sommerturnéen denne aften.

Päivi Hirvonen fra Finland spiller på det ældgamle instrument strygelyren og synger urnordiske runesange samtidigt, så man drages ind i en anden verden fra en fjern fortid. En solo-optræden med Päivi er noget helt unikt, hvor man træder ind i en særlig magisk stemning. Det er en oplevelse, som man ikke har chance for at opleve hver dag.

Songleikr er en helt ny konstellation, med Maria Franz og Christopher Juul kendt fra Valravn og Euzen, som denne aften allierer sig med forskellige gæstemusikere for at finde ind til den stemning som de dyrker i talrige sommernætter på vikingemarkeder i Norge, når fortidssange vækkes til live rundt om lejrbålet. I denne live-version er alle de elektroniske lag skrællet af med mulighed for at opleve dem hudløst tæt på og nærværende.

Virelai indleder deres faste årlige sommerturné med at udgive et længe ventet nyt album, som indeholder sange, der spænder fra vikingetid til folkeviser i ny og nærværende lyd og arrangementer. Denne gang med fokus på Mia Guldhammers varme og glædesmittende stemme, og enkelte nykomponerede middelaldermelodier fra Søren Hammerlund og Martin Seebergs hånd udsprunget af de seneste års turnéer rundt omkring på landets slotte og markedspladser. Man kan som vanligt regne med at få festen manifesteret kropsligt, når forskellige sjove middelalderdanse iscenesættes med stor ildhu.

Asynje giver sin fortolkning af musik fra vikingetiden ved at kombinere gamle instrumenter med stemningsfulde klange og beats fra nyere tiders teknologi, så koncerten er både visuelt og lydligt en unik og smuk oplevelse. Nanna Barslev fortolker med sin smukke sangstemme de gamle eddadigte, besværgelser og skjaldesange, og har endda tilføjet enkelte nyskrevne tekster til repertoiret.

Kom tidligt. Dørene åbner allerede kl. 19.00, og der vil være musik hele aftenen til denne storslåede fejring af sommersolhvervet.

Køb/bestil billet
Fre. d. 16. juni 2017, kl. 20. (Entré: 100 kr)
Global Copenhagen, Nørre Allé 7, København NIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen