Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Christian d. 4 i Skåne.

Underviser: Tommy P. Christensen. Christian d. 4. i Skåne.

Den hyperaktive monark Christian d. 4. fik både anlagt byer og iværksat et lang række monumentale bygninger, som Børsen, Rosenborg og Frederiksborg. Blandt hans bygrundlæggelser kan nævnes Christianopel (anlagt omkring 1599), Christianstad (grundlagt 1614) og Christianshavn, der var tænkt som en ny by, men reelt blev en udvidelse af kongens København. På denne tur til det gamle danske land vil vi dels besøge Kristianstad, dels besøge Sølvesborg, samt høre historien om Christian d. 4.s virke i Skåne.
Når bussen har passeret Øresundsbroen hører vi om datidens Skåne, kongens krige og hans mange byggerier. Vi hører undervejs om Kristianstads forgænger Vä, der i senmiddelalderen var en blomstrende købstad, men blev ødelagt af svenskerne i 1612
Vel fremme besøger vi Kristianstads største seværdighed Trefoldighedskirken (opf. 1617-28), og får en gennemgang af kirkens historie, hvor hovedparten af indretningen fra 1600-tallet er bevaret
Dernæst får vi en byvandring i Kristianstad og ser bl.a. den gamle bindingsværksgård Garvaregården. Så er det blevet tid til en god frokost, inden vi kører mod Listerlandet og krydser grænsen til Blekinge, hvor vi gør stop i Sølvesborg, der er Blekinges ældste og mindste købstad. Vi får en lille stadsvandring og hører hvordan Sølvesborg mistede sine stadsrettigheder i 1654, og hvordan det lykkedes byen at genvinde dem i 1836. I forbindelse med byvandringen bliver der også tid til kaffe og kage. Inden vi vender næsen mod Broen ser vi Sølvesborg slotsruin og hører om Blekinge i danskertiden.

Prisen er inkl. bus, guide, frokost og kaffe og kage. Drikkevarer betales ved siden af.
På denne tur til det gamle danske land ser vi Kristianstad og Sølvesborg og hører historien om Christian d. 4.s virke i Skåne. Vi hører om datidens Skåne, kongens krige og hans mange byggerier. I Kristianstad besøger vi Trefoldighedskirken fra 1617-28 og ser den gamle bindingsværksgård Garvaregården.Efter en god frokost kører vi mod Sølvesborg, Blekinges ældste og mindste købstad. I forbindelse med byvandringen bliver der også tid til kaffe og kage, inden vi vender næsen hjem.
Hold: 172053 Mødested: Flintholm Station, Vanløse.

Klik her for at tilmelde dig
Søn. d. 8. oktober 2017, kl. 08-18.30. (Pris: 795 kr)
AOF Frederiksberg, Dr. Abildgaards Alle 2, Frederiksberg CIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen