Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Nightingale String Quartet.

Nightingale String Quartet består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello.

Kernen af kvartettens identitet er en fælles passion for det fantastiske strygekvartetrepertoire, samt en stærk kærlighed til hinanden som både musikere og bedste venner. Uddannelse: Nightingale String Quartet er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor professor Tim Frederiksen siden kvartettens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor. Derudover har kvartetten modtaget undervisning af professor Hatto Beyerle, grundlægger af Alban Berg Kvartetten og European Chamber Music Academy i Hannover. Priser: I juni 2008 vandt kvartetten 1. Pris i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årlige kammer-musikkonkurrence, og året efter vandt de 2. pris ved Danmarks Radio P2's kammermusikkonkurrence. I 2010 vandt de 2. pris ved den internationale kammermusikkonkurrence ?Charles Hennen Concours? i Holland, og modtog samme år DR P2's Talentpris- med dommerkomiteens ord: "for med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv- så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere". I 2011 blev kvartetten tildelt Léonie Sonnings Musiklegat, Jacob Gades store legat samt Odd Fellow Logens Legat og i 2013 var de solister med Tivolis Symfoniorkester, i forbindelse med modtagelsen af "Anmelderringens Kunstnerpris 2013". I 2014 blev Nightingale String Quartet tildelt Gramophones award "Young artist of the Year", som det første ensemble i prisens historie. CD indspildninger: CD-serien med Rued Langgaards samlede strygekvartetter, udgivet af Dacapo Records, har sendt de fire danske musikere i Nightingale String Quartet direkte til tops i international musikpresse, med udmærkelser som Editor?s Choice i verdens to førende tidsskrifter for klassisk musik, Gramophone og BBC Music Magazine. Også amerikanske, franske og tyske anmeldere er faldet for Nightingale String Quartets Langgaard-fortolkninger, og herhjemme er der ligeledes blevet uddelt topkarakterer til CD-udgivelserne. Koncertvirksomhed: Udover stor koncertvirksomhed i Danmark har Nightingale String Quartet turneret i bla. Kina, Rusland, Brasilien, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige og Sydafrika. Kvartetten havde sin Wigmore Hall debut i London i januar 2014.

Køb/bestil billet
Søn. d. 18. februar 2018, kl. 15. (Entré: 150 kr + evt. gebyr)
Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, HjørringIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen