Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Samsø med smag.

Underviser: Lisa Elsbøll. Samsø med smag. Ved spørgsmål ring til 38 16 03 36. Vi sejler fra Kalundborg til Ballen og tager vores bus med ombord på færgen, hvor der serveres kaffe/the og rundstykke.

Vores lokaleguide står på færgen i Ballen og byder os velkommen. Vi starter med en rundtur på Sydøen. Bussen passerer Nørreskifte og kører en tur igennem den lille landsby Ørby, som i "gamle dage" var landarbejdernes by. Derefter køres der forbi godset Brattingsborg, hvor guiden kort fortæller om godsets historie og drift i dag. Herefter går vejen gennem Kolby og siden forbi Samsø Syltefabrik. Der bydes på en smagsprøve fra Samsø Bær af snapsen "HAL ELLER" enten i bussen eller ved første stop. Bussen ankommer til Permelille, der er øens højest beliggende by. Her besøges Svanegaarden fra 1877, hvor Samsø Gårdbutik er indrettet i de gamle længer. Der fortælles om gården, vandtårnet, mindestenen og virksomhedens historie, bl.a. om de landskendte uldprodukter fra egen produktion. Der vil derefter være ølsmagning, hvor gæsterne får mulighed for at smage øl fra Samsøs lokale bryggeri, der kun forhandles på Samsø. Herefter er der tid til at kigge rundt i den 500 m2 store gårdbutik samt i Baghuset og Galleri 18 med værker af Grethe Henriksen og Lasse Weimann, der ligger lige ved Svanegaarden. Efter Permelille kører bussen gennem Tranebjerg, hvor vi blandt andet passerer Examvision, Samsø Grønt og Anton Rosens hus. Guiden fortæller om de forskellige steder, inden vi ser Tranebjerg kirke, der er en af Danmarks største landsbykirker, og som adskiller sig bl.a. ved et kraftigt middelaldertårn. Bussen kører fra Tranebjerg til restaurant Perlen i Sælvig, hvor der venter en udsøgt frokost med særlig fokus på de skønne råvarer fra Samsø. Kokken præsenterer maden, og der serveres, blandt meget andet, en særlig Samsø kartoffelmad. 5 Efter frokost tager vi med bussen på Ø-rundfart på Nordøen, hvor vi kommer gennem flere af øens 22 idylliske landsbyer. Blandt andet kommer vi forbi Kanhave Kanalen, Stauns Fjord samt det meget smukke gadekær og klokketårn i Nordby. Guiden fortæller historien om de forskellige steder, som passeres. Efter Nordøen kører bussen til havnebyen Ballen, hvor vi besøger den gamle butik "Smagen af øen". Butikken ligger på en af landets ældste købmandsgårde fra 1844. Her inviteres til vinsmagning af lokal-dyrket og produceret vin fra Samsø Vinsyndikat. Der er også mulighed for at smage økologisk ost fra øens lokale mejeri. Derudover bydes der på ideer til årstidernes salater, hvor vi benytter produkter fra flere af øens producenter. Der bydes på en kop kaffe/the. Kaffen er helt frisk ristet på øens eget kafferisteri. Har man lyst kan der smages en snaps eller likør fra en af øens to producenter. Slutteligt kan det anbefales at gå en tur i haven på Købmandsgaarden og besøge havehuset som Holger Drachmann og hans kone besøgte i 1800-tallet. Bussen kører fra Ballen havn retur til færgen. Guiden siger tak for i dag - vi og bussen tager færgen tilbage til Kalundborg.

Prisen er inkl. Bus, færge, smagsprøver, morgenkaffe, frokost, kaffe og guider
Hold: 17-1310 Mødested: Oplyses.

Klik her for at tilmelde dig
Fre. d. 6. oktober 2017, kl. 07-20.30. (Pris: 995 kr)
AOF Brøndby, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby StrandIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen