Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Kong Minos gådefulde folk i Knossos.

Underviser: Suno Scharling. Sagnet fortæller os om den græske gud Zeus, der forelskede sig i prinsesse Europa. I skikkelse af en tyr bortførte han hende fra Fønikien, omtrent det nuværende Libanon, til Kreta. Der fik de sammen sønnen Minos.

De græske historiefortællere beretter om Minos' efterkommere, som et storslået, rigt folk på Kreta. I græsk oldtid var sporene efter dette gådefulde folk slettet, og indtil det 20. århundrede betragtede man historien om Minos og labyrinten i Knossos på Kreta som et sagn uden hold i virkeligheden. Arthur Evans udgravninger i begyndelsen af det 20. århundrede genfandt sporene af minoerne. Bronzealderpaladset Knossos, der dækkede ca. 20.000 m2 blev, som noget af det første gravet frit. Siden har arkæologer sammenstykket billedet af et magtfuldt folk, der dominerede det østlige middelhav indtil det pludselig forsvandt 1380 f. Kr. Ingen ved hvorfor! Til trods for de store mængder af fund, er der endnu mange ubesvarede spørgsmål. Var det et fredeligt handelsfolk? Eller erobrere? Er de store ruiner rester af paladser eller templer? Var det et samfund, hvor kvinderne havde magten? Foredraget fortæller historien om minoernes storslåede samfund, sætter dem i forhold til tidens andre stormagter og prøver at svare på nogle af de mange spørgsmål. Sagnet fortæller os om den græske gud Zeus, der forelskede sig i prinsesse Europa. I skikkelse af en tyr bortførte han hende fra Fønikien, omtrent det nuværende Libanon, til Kreta. Der fik de sammen sønnen Minos. De græske historiefortællere beretter om Minos' efterkommere, som et storslået, rigt folk på Kreta. I græsk oldtid var sporene efter dette gådefulde folk slettet, og indtil det 20. århundrede betragtede man historien om Minos og labyrinten i Knossos på Kreta som et sagn uden hold i virkeligheden. Foredraget foprtæller historien om minoernes storslåede samfund, sætter dem i forhold til tidens andre stormagter og prøver at svare på nogle af de mange spørgsmål.
Hold: 811083.
Arrangeret af AOF Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk.
Klik her for at tilmelde dig
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 19-21. (Entré: 125 kr)
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, HellerupIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen