Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Guitarens dag.

Sidste år forsøgte DGS sig med et nyt koncept: Guitarens Dag. Det blev en bragende succes, som vi nu agter at gentage I år med: Workshop Erik Axel Wessberg Koncert Mikkel Andersen.

Sidste år forsøgte DGS sig med et nyt koncept: Guitarens Dag. Det blev en bragende succes, som vi nu agter at gentage i Metronomen LØRDAG den 15. september 2018 kl. 13 til ca. kl. 18.

Workshop
Vi lægger ud kl. 13 sharp med en workshop med Erik Axel Wessberg, kendt fra TV og pladeindspilninger, der vil lære os, hvordan man bedst akkompagnerer til sange. Vi opfordrer til, at man medbringer guitar, men alle er velkomne.

Koncert
Herefter vil der kl. 16 være koncert med Danmarks egen Mikkel Andersen (Corona Guitar Kvartet og mange andre sammenhænge).

Vel mødt!

PRISER:
Workshop + koncert:
100,- kr. (medlemmer.)
200,- kr. (ikke-medlemmer)

Koncert (alene):
50,- kr. (medlemmer)
100,- kr. (ikke-medlemmer)
Musikstuderende får adgang til medlemspriser.

Der vil i løbet af eftermiddagen kunne købes forfriskninger til rimelige priser.

Erik Axel Wessberg skriver om sit kursus:
Det hænder, vi bliver bedt om at spille til en sang, og hvordan griber vi så den opgave an? De udarbejdede akkompagnementer i Højskolesangbogen er alle for klaver. De kan ikke umiddelbart (ret mange af dem i hvert fald) spilles på en guitar, men kræver, man kan finde ud af at reducere dem, altså springe de toner over, der bedst kan undværes. Det kræver et vist overblik. Har vi det? Og kan vi gøre noget for at forbedre det?
I mange andre sangbøger er akkompagnementet kun angivet ved hjælp af becifringer. Hvordan forholder vi os til dem? Det er jo ikke lige meget, om det er en
sang af Weyse, Carl Nielsen eller Kim Larsen.
Og hvordan gør vi, når der ikke står andet end melodien i sangbogen? Eller hvis selskabet bare får lyst til at synge "Nu falmer skoven trindt om land" og kun har teksten på en stak fotokopierede ark (hvilket absolut ikke er ualmindeligt)?
Og hvad med at variere vores spil? Hvis sangen har otte vers, kan det være sjovt at spille dem på lidt forskellig måder, og hvordan gør vi her?

Erik Axel Wessberg CV:
Jeg betragter musikken til TV serien "Sonja fra Saxogade" fra 1967 som min debut. Jeg skrev den for fløjte og guitar, og på filmens lydspor er det mig selv, der spiller begge instrumenter. I årene, der fulgte, var jeg en slags fast husguitarist i DR's Børne TV. Når man pludselig hørte en guitar i "Legestue", var det fordi jeg sad lige uden for kameraernes operationsfelt parat til at falde ind, når studieværten skulle
synge en sang.
Musik til TV programmer fordrer ind imellem også større klang, og jeg fik en en del at lave med at skrive for store orkestre. Det havde jeg haft lejlighed til at øve mig i som medlem af harmoniorkesteret Kærne, som bl.a. spillede musikken til den første TV julekalender "Decembervej"; fra samme år som "Sonja". Mødet med TV fik mig også til at interessere mig for mediet selv, og efterhånden
rykkede jeg oftere og oftere over på den anden side af glasruden til kontrolrummet. Fra midten af 70erne fulgte så en periode på ti år som producer ved Danmarks Radio.
Mødet med den fremragende entertainer og mundharmonikaspiller Leo Carpato sidst i 80erne bragte mig tilbage til guitaren. Vores samarbejde blev desværre ikke så langvarigt, Leos alt for tidlige død satte en stopper for det. Vi nåede dog at indspille et par CDer, jeg er meget glad for.
Herefter fulgte en periode med undervisning i musikteori. Konservatorierne i Esbjerg, Århus og København, de musikvidenskabelige institutter ved Århus' og Københavns Universiteter samt Statens Teaterskole var mine arbejdssteder i den periode. Via den virksomhed blev det også til en del foredrag og kurser. Efteruddannelseskursus i praktisk arrangement for musikpædagoger i Tromsø 400 km nord for Polarcirkelen og forelæsning om vikingernes musik ved Thousand Oaks University i det solbeskinnede Californien er foreløbig de faglige og geografiske ydergrænser for den del af mit virke.
De skriverier, der naturligt fulgte med aktiviteten som teorilærer ved universitetet, er blevet samlet i bogen "Hvem har skrevet noderne?", som er udkommet på
Wilhelm Hansens Musikforlag i efteråret 2012.
Jeg har med andre ord - som i øvrigt de fleste indenfor faget - beskæftiget mig med lidt af hvert. Men rollen som akkompagnatør med guitaren er nok stadig den,jeg betragter som min mest centrale.
Arrangeret af Dansk Guitar Selskab.
Lør. d. 15. september 2018, kl. 13. (Entré: Se beskrivelsen)
Metronomen, Godthåbsvej 33, FrederiksbergIndtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen