Schubertiaden 2017 - Ensemble Mutatis. En udsøgt koncertoplevelse! Det fantastiske Ensemble Mutatis spiller musik af Schubert og Beethoven til Schubertiaden 2017 i Roskilde. Ensemble Mutatis debuterede i 2012 og består af 10 entusiastiske musikere, som til daglig sidder på fremtrædende poster i danske og svenske orkestre. Tilsammen udgør de et af Danmarks bedste kammermusikensembler, og vi er glade for, at de efterhånden er blevet en tradition i Schubertiaden.

Ensemblets navn er afledt af det latinske 'mutare': at forandre. Navnet skal illustrere ensemblets mangfoldighed - og med en strygekvintet og en blæserkvintet er Ensemble Mutatis fuldt rustet til at danne forskellige kammermusikalske konstellationer - og kan præsentere den klassiske verdens mangfoldighed af kammermusik.I år spiller Ensemble Mutatis Beethovens septet i Es-dur, op. 20 og Schuberts oktet i F-dur, D. 803. Beethovens septet er måske gledet lidt ud af repertoiret, men det var i årtier hans mest spillede musik! Værket er komponeret for klarinet, horn, fagot og strygekvartet og varer med sine seks satser ca. 40 minutter. Den langsomme sats vil måske vække genkendelse hos jer, som har prøvet kræfter med Beethovens mindre klaversonater.

Schuberts oktet er et af hans mest populære værker og består ligesom Beethovens septet af seks satser. Oktetten blev i sin tid bestilt af ærkehertug Rudolfs hofchef, greve Ferdinand Troyer, der efter sigende var en fremragende klarinettist.

Tir. d. 15. august 2017, kl. 19.30.
Sct. Ibs Kirke
Køb/bestil billet
(Entré: medlemmer: 120,00 alm. købere: 160,00 ungdomsbilletter: 60,00 antal i alt: 120)