Praetorius Julemesse, publikum kan synge med. Oplev en helt særlig kor- og orkesterkoncert med Trinitatis Kantori, Barokorkester og 7 solister: En luthersk julegudstjeneste, som den må have set ud i en af Tysklands store kirker julemorgen, omkring år 1620. Og så kan man endda selv synge med!. Der vil blive spillet og sunget fra flere pulpiturer, og DR P2 kommer og optager koncerten til senere udsendelse i radioen.

Trinitatis Kantori, der har hjemme i Trinitatis Kirke med Rundetaarn, opfører sammen med kammerorkester og solister "Messe for julemorgen" af Michael Praetorius, og publikum inviteres til at synge med på koralsatserne, som øves en halv time før koncertens begyndelse.

Der vil naturligvis være musik af Praetorius, men også julekoraler og salmetekster af Martin Luther, samt musik af Samuel Scheidt og Johann Hermann Schein. Det er den kendte engelske korleder, Paul McCreesh, der har rekonstrueret julemessen og gjort udpluk i de daværende gudstjenesteritualer og liturgiske anvisninger fra Praetorius´ virke.
Billetter, 140 kr. + gebyr, kan købes på Billetnet, politikenbillet.dk eller i døren.

Man. d. 4. december 2017, kl. 20.
Roskilde Domkirke
Køb/bestil billet
(Entré: 140 kr + gebyr)