Refrakto - Den Sorte Skole & Vertigo. Den Sorte Skole - live i Roskilde Domkirke. Roskilde Festival præsenterer Den Sorte Skole live i Roskilde Domkirke. Den Sorte Skole har sammen med kunstnerkollektivet Vertigo skabt "REFRAKTO" - et tværkunstnerisk værk, der tager afsæt i religiøse spirituelle traditioner gennem musikhistorien. Med musik, lyd, lys laser er "REFRAKTO" en helhedsoplevelse, den kan du opleve i Roskilde Domkirke 18. november 2021.

Koncerten indgår som en del af en audiovisuel kirketurné bliver Den Sorte Skoles første headliner-shows siden 2018.

Den danske duo - bestående af Martin Højland Simon Dokkedal - dykker med "REFRAKTO" ned i religiøs rituel musik fra hele verden. De undersøger forskellige spor af spiritualitet i musikhistorien fører dem sammen i en audiovisuel rejse midt i Roskilde Domkirkes fantastiske kirkerum.

Den visuelle side af "REFRAKTO" er skabt af kunstnerkollektivet Vertigo, der bygger en lysinstallation op i kirkerummet. Herigennem understøtter de forbindelsen mellem den religiøse musikhistorie, kirkerummets særegne arkitektur moderne teknologi. Installationen bliver bygget specifikt til Roskilde Domkirkes arkitektur

Roskilde Festival Den Sorte Skole har en helt særlig historie sammen. Gruppen spillede deres allerførste koncert på festivalen i 2005 har siden spillet mange shows, hvor de løbende har bygget på opskaleret udtryk ambitioner. Senere koncerter inkluderer et ny-legendarisk 40-års jubilæumsshow i 2010 et verdensomfavnende natteshow på Orange Scene. Nu kigger Den Sorte Skole mod kirkehvælvingerne gør klar til at fylde Roskilde Domkirke ud med spektakulær lyd.

Koncerten støttes af Roskilde Kommunes Udviklingspulje for Alle Tiders Musikby.

Torsdag den 18. november 2021, kl. 17 & 20.
Roskilde Domkirke
Køb/bestil billet
Entré