Novo Quartet. Den unge strygekvartet NOVO vil ved denne koncert give deres bud på tre værker fra det helt klassiske strygekvartet repertoire. Program:

F. Schubert - Quartettsatz

J. Haydn - strygekvartet op.33 nr. 2

Pause

F. Mendelssohn - strygekvartet nr. 2

Den unge strygekvartet NOVO, som blev stiftet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2018, har trods sin unge alder i ensemble sammenhænge allerede opnået stor international anerkendelse. De har vundet priser i flere konkurrencer, bl.a. førsteprisen i P2's kammermusikkonkurrence 2020 samt Sonnings Talentpris og Juryens Særpris ved Trondheim International Chamber Music Competition i 2021. NOVO vil ved denne koncert give deres fortolkning af tre værker fra det helt klassiske strygekvartetrepertoire.

Schuberts Quartettsatz, som egentlig er første sats af en ufuldendt kvartet, regnes som den første fra hans hånd, skrevet til professionelle musikere. De elleve tidligere strygekvartetter bærer betegnelsen Hausmusik og var beregnet på familiens egen amatørkvartet. Med Quartettsatz bevæger Schubert sig op på et helt anderledes krævende niveau. Paradoksalt nok betjener han sig i begyndelsen af satsen af den samme type tonegentagelse og delvist samme uventede harmoniske relationer, som senere bruges i hans ligeledes ufuldendte Symfoni nr. 8 i h-mol.

Haydns op. 33 er en samling strygekvartetter i let og munter stil, især kendt for kvartet nr. 2 kaldet "The Joke" - kom selv og hør, hvorfor den har fået dette tilnavn.

Mendelssohns kvartet nr. 2 med undertitlen "Ist es wahr" er skrevet som en hyldest til kærligheden og indeholder bl.a. en skøn og inciterende Intermezzo-sats.

Medvirkende:

NOVO Quartet:
Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, violiner
Daniel Sledzinski, viola
Signe Ebstrup Bitsch, cello

Koncerten foregår i Riddersalen i Roskilde Kloster

Schubertiaden er støttet af:

Roskilde Kommune
Roskilde Kommunes kultur- og idrætsudvalg
Statens Kunstfond
Louis Hansen Fonden
Den A.P. Møllerske Støttefond
Augustinusfonden
William Demant Fonden
Knud Højgaards Fond
Beckett Fonden
GRAMEX/DMF.
Arrangeret af Franz Schubert Selskabet Danmark

Onsdag den 17. august 2022, 19:30-21:30.
Roskilde Kloster
Entré: 50 kr-550 kr