Det sker

Fandt 1 resultat

 • Man. 7. til tor. 10. okt. 2019, kl. 10. Slagelse sundhedsuge i VSCS.
  Sundhedsugens tema i år er "Det gode liv" - kom til en masse aktiviteter i centret. Slagelse Sundhedsuge foregår, som altid, i uge 41, hvor centret har fokus på sundhed.

  Program i VSCS med fokus på sundhed

  Herunder kan du se et program for ugen i VSCS, hvor vi fokuserer på din sundhed.

  Mandag den 7. oktober:
  • Kreativ Workshop - Livstræet kl. 10-19.
   Workshoppen foregår i FriRUM Lab, med fokus på i fællesskab at bygge et sundhedstræ, der symboliserer det gode liv. Kom og vær sammen med unge fra ArtLAB.
   Træet bliver efterfølgende udstillet på Atriumtorvet hele ugen, hvor FriRUM Lab har små workshops, hvor man kan lave pynt til træet.


  Tirsdag den 9. oktober:

  Der er fokus på at tjekke din sundhed kl. 10-17 på Atriumtorvet. Kom og få en snak om din sundhed, oplev smarte hjælpemidler og få inspiration til en sundere hverdag.
  • Sundhedstjek kl. 12-17.
   Få målt din vægt, fedtprocent og muskelmasse. Konsulenter fra kommunen er samtidig klar til en kort snak om din livsstil og om de sundhedstilbud, der er i Slagelse Kommune.
  • Hjælp til rygestop kl. 12-17.
   Får man hjælp til et rygestop, er chancen fem gange så stor for at blive røgfri. Kom og få en snak med kommunens rygestoprådgiver om de tilbud, der er til dig. Du kan også få målt kulilteindholdet i din udånding.
  • Vejledning til pårørende kl. 12-17.
   Som pårørende til et svækket ældre menneske, er der mange praktiske opgaver, der skal tages hånd om. Samtidig presser svære tanker og følelser sig på, og situationen kan opleves kaotisk. Det kan være svært at få hverdag, familie og det sociale liv til at fungere. Du kan derfor møde Slagelse Kommunes nye pårørendevejledere, der vil fortælle om deres tilbud om samtaler og netværkscafeer for pårørende.
  • Min livshistorie kl. 10-17.
   Min livshistorie er et digitalt koncept, hvor du kan oprettet og gemme dine billeder, film, tekst og lydklip. Med andre ord - alle elementer, der kan fortælle en livshistorie. Og livshistorie er alfa og omega! Du ejer selv dine data og kan dele din livshistorie med andre, hvis du ønsker det.
  • Hjælpemidler, der giver ro hos mennesker med demens kl. 10-17.
   Firmaet Oliz viser og fortæller om deres hjælpemidler, der giver tryghed og mere ro for mennesker, der er ramt af demens.
  • Velfærdsteknologier til et selvhjulpet liv kl. 10-17.
   Gloria Mundi Care udstiller en bred vifte af velfærdsteknologier, som kan hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser til at leve et mere selvhjulpet liv i eget hjem. Der bliver også udstillet teknologier, som kan hjælpe mennesker med demens.
  • Prøv en roterende seng kl. 10-15.
   Med en roterende seng kan hverdagen lettes for mange mennesker. På under 1 minut drejer sengen dig skånsomt fra liggende til siddende - helt uden smerter og fysiske anstrengelser. Det giver bedre arbejdsstillinger for plejepersonale og mere frihed og værdighed for den enkelte. Det er New Care Knowledgement, der demonstrerer RotBed.
  • Kreativ Stand kl. 10-17.
   FriRUM Lab har en kreativ stand, hvor du kan høre om deres mange aktiviteter, og hvordan du kan blive en del af fællesskabet. Vær med til at sætte blade på Livstræet, der fortæller lidt om, hvad det gode liv er for dig.


  Onsdag den 9. oktober:
  • Hørescreening kl. 10.30-14.45.
   Dansk HøreCenter tilbyder en kortvarig screening af din hørelse. Hvis du har høretab, booker de en tid til dig, så du kan få en fyldestgørende høreprøve.
  • Lav dine egne insektsnacks kl. 14-17.
   Bugging Danmark byder på smagsprøver og fortæller om insekter.
   Deltag i deres workshop, hvor du kan lave dine egne insektkugler, og se en mini-insektfarm i aktion.
  • Lav en smoothie med pedalkraft kl. 14-17.
   På en ‘Bike-bite' skal du arbejde for føden. Mens du træder i pedalerne, laver du en dejlig smoothie, som du kan nyde bagefter. Først til mølle.
  • Hvad er sund mad? kl. 12-17.
   Er meget protein godt? Skal du undgå kulhydrater? Kan man også få dækket sit næringsbehov som veganer?
   Kom og få en snak med to studerende fra ernærings- og sundhedsuddannelsen. Her kan du få svar på dine spørgsmål om sund mad og få afklaret myter og fakta.
  • Taotisk meditation kl. 9-10
   I Helsecenteret på toppen af VestsjællandsCentret på 2. sal er der meditation siddende på en stol med let Qigong før og imellem meditationerne. Jakob skifter mellem simple teknikker fra den kinesiske visdomstradition, hvor visualisering og mentale spørgsmål bruges til at åbne sindet.
   Både begyndere og øvede er velkomne. Kom i almindeligt, løstsiddende tøj. Tilmelding skal ske på LOF's hjemmeside.
  • Kreativ Workshop - Livstræet kl. 15-19.
   Kom og vær med i FriRUM Lav, når de arbejder med Livstræet og skal have det til at blomstre - denne gang sammen med deltagere fra deres MakerLAB's, som er børn og unge, der kan lide at hitte på og få godt ideer. Hvad er det gode liv for dig?


  Torsdag den 10. oktober:
  • Mød bamselægen Sandra kl. 14-17.
   Bamselægen Sandra, som er kendt fra Ramasjang, kommer forbi Atriumtorvet. Kom fordi med din bamse, og få en forbinding og plaster på, hvis din bamse er blevet syg.
  • Kom og se en ambulance kl. 12-17.
   Har du prøvet at være inde i en ambulance? Hvis ikke, så kig forbi Atriumtorvet, hvor to ambulanceførere vil vise dig bilen og fortælle dig lidt om den.
  • Kreativ Workshop - Livstræet kl. 10-14.
   I FriRUM Lab kommer de med bud på, hvad det gode liv er.


  Se i butiksoversigten, hvor du kan finde FriRUM Lab

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet