Det sker

Fandt 1 resultat

 • Fre. 11. okt. 2019, kl. 19. Grunge - et musikforedrag.
  Historien om Grunge fortalt af passioneret lyttehoved og billedkunstner Jan Hanzen.

  Hvorfor, en fortælling om Grunge?
  I år er det 30 år siden, at Nirvanas debut album Bleach kom på gaden. Grunge bliver indtil videre vurderet som det sidste paradigmeskifte i rockmusikken.

  Grunge var et amerikansk fænomen og kulminationen på en lang rejse for alternative rockbands, i de amerikanske undergrunds musikmiljøer.

  I 1991 med Nirvana som kransekage figurer og musikvideoen til "Smell like teen spirit, der kørte i heavy rotation på MTV, og Grunge-bølgen eksploderede og fik et kommercielt gennembrud.

  Med Kurt Cobains selvmord i 1994 fik det alternative rockpublikum et "ikon" på linje med Jimi Hendrix, Jim Morrison og Ian Curtis. Men det blev også punktummet for Grunge som genre.

  Foredraget bliver en personlig øjnevidneberetning om, da Grunge kom til Danmark. Vi skal på turne med tinnitus i ørerne og tåregas i øjnene, fra Albertslund via Als til den københavnske pisserende.

  Foredraget tager udgangspunkt i disse nedslag:
  Det post-industrielle Amerika i slutningen af 1980`erne.
  En definition af Grunge?
  Hvad er Grunge en reaktion på?
  Den amerikanske alternative rockscene
  Grimhedens æstetik i musik, film, billedkunst og fotografi.

  Undervejs stifter vi bekendtskab med bands som Mudhoney, Sonic Youth, My Bloody Valentine, Boghandle, Soundgarden, Nirvana, Hole, L7, TAD og Bikini Kill samt billedkunstnere som Paul McCarthy, Mike Kelly og Andres Serrano m. fl.

  Jan Hanzen har tidligere holdt foredrag i Salonen om billedkunst, fotografi, musikvideoer, David Bowie, Sort Sol, Punk, Kraftwerk og seneste om talehandicappet stammen.

  Come as you are!

  Find dine gamle Doc. Martens støvler frem og kom ned, lyt og vær med!
  Det bliver en Tour de Force i musik - og kultur historie!

  Du kan som altid købe kaffe og kiksekage. Leje et glas til min. 25 kr. og hermed støtte Salonen og nyd dine medbragte drikkevarer.

  Entre pris: Ja tak! Der må som altid gerne doneres støttekroner i grisen på disken i
  Salonen 4 x K

  Arrangementet afholdes i Salonen; Kunst, Kjoler, Kaffe & Kiksekage, Algade 26, 4230 Skælskør fredag 11. oktober kl. 19.00

Indtast rettelser til dit arrangement

Det kan fx være ændring af dato, tidspunkt, stavefejl etc. eller tilføj en kommentar eller pressemeddelelse til arrangementet.

Oplysningerne bliver efter godkendelse bragt på KultuNaut knyttet til ovenstående arrangement.

Navn:
E-mail:


Lav evt. et link til en hjemmeside med flere oplysninger,
fx http://www.firma.dk/minside.htm


Indtast tekst og tegn som vises på billedet