Forside Indtast Klubber Nyheder Viden Om sitet
  - Find et tilbud der passer til dig Udskriv siden!
Aktuelt

Gymnastik
Yoga Flow & Relax Ved Bak7yoga
Dans på Bryggen - Quickstep
Midtlivs-yoga
Yoga og Meditation Grundkursus

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

En ægte liberal og den syge kapitalisme - Debat mellem Jan E Jørgensen og Peter Hummelgaard. I 2018 udgav de to folketingspolitikere Jan E. Jørgensen (Venstre) og Peter Hummelgaard (Soc. Dem) hver deres debatbog. Denne aften vil vi gå i dybden med nogle af temaerne fra disse bøger. Der vil være debat politikerne imellem og god mulighed for publik. I 2018 udgav de to folketingspolitikere Jan E. Jørgensen (Venstre) og Peter Hummelgaard (Soc. Dem) hver deres debatbog. Denne aften vil vi gå i dybden med nogle af temaerne fra disse bøger.

Jan E Jørgensens bog, En ægte Liberal - Venstremanden, der ikke ville tie stille, er både et personligt portræt, men også en bog, der beskæftiger sig med de interne konflikter hos partiet Venstre, som udspiller sig mellem den liberale og nationalkonservative fløj. En skillelinje, der ifølge Jan E. Jørgensen, er lige så væsentlig som den mellem rød og blå blok.

Peter Hummelgaards bog, Den syge kapitalisme, er som titlen afslører et kapitalismekritisk værk, der med finanskrisen i bakspejlet og den aktuelle stigende økonomiske ulighed, stiller spørgsmålstegn ved samtidens økonomiske system. Hummelgaard er dog bestemt ikke tilhænger at afvikle kapitalismen, men derimod, at kurere den for de sygdomstræk, der, med hans egne ord, har produceret "en afgrundsdyb uretfærdig ulighed".

Denne aften vil vi stille skarpt på begge politikeres bøger og de temaer de berører. Med udgangspunkt i Jan E Jørgensens bog vil vi debattere, om vi for at sikre nationens sikkerhed er nødt til at gå på kompromis med retsstatens principper, og om det er liberalt, at bestemme hvor visse mennesker må bo eller ikke bo?

Ligeså vil vi med udgangspunkt i Peter Hummelgaards bog debattere om uligheden i verden er blevet for stor, om kapitalismen er kommet uden for demokratisk kontrol, og om den samfundskontrakt, der har skabt et nordisk velfærdssamfund som det danske, er ved at bryde sammen?.
Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 17.
Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3, Frederiksberg

Kontakt: Denni Pedersen       Tlf.: 2025 2174       E-mail: denped@stevns.dk