Süddänische Nordsee

Jytte Høy: Side by Side.

Omfattende retrospektiv præsentation, der udfolder Jytte Høys oeuvre og praksis. Udstillingen vil også indeholde helt nye arbejder, skabt til lejligheden, samt inddrage værker fra museets samling som materiale i en stedsspecifik, samlet installation. Hvad har undselige hverdagsgenstande med kunst at gøre? Hvad er forbindelserne mellem de strukturer og mønstre, der omgiver os? Og hvordan er vi selv forbundet med dem?

I denne store retrospektive udstilling inddrager Jytte Høy beskueren såvel kropsligt som mentalt - for eksempel omfatter udstillingen hendes værk Det ternede fællesskab. I værket har Høy udvalgt en lang række fotos, som suppleres af nye fotos, taget i Esbjerg. Fælles for de mange fotografier er, at de alle rummer tern. Nedlagt og sorteret i en ternet konstruktion af kasser, kan de tages op af hvem som helst, der selv bærer tern, og som alene gennem denne handling vil indtræde i 'det ternede fællesskab'. Der er således tale om en nærmest grænseløs skulptur, idet den kan bæres med ud af museet og spredes i uforudsigelige sammenhænge.

I projektet forenes selve Høys kunstneriske praksis med en lignende åbenhed, idet hun inddrager museets samling som materiale i sin egen installation. Hun betegner selv denne øvelse som en form for 'mønsterkiggeri', hvor hendes værk forlænges gennem de nye både visuelle og strukturelle forbindelser, der opstår. I denne proces vokser også museets samling, fordi den filtreres gennem kunstnerens blik og indsættes i uventede sammenhænge, der bryder med vante kategorier, etablerede hierarkier og gængse måder at arrangere udstillinger på

Sa 13. April 2019 bis So 1. September 2019, 10-16 tirs-søn (apr-jun), man-søn (jul-aug).(Eintritt: 60/40/0 kr.)

Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg

Aufdatieren update

Von
Bis

Aufdatieren update