South West Denmark

Fernisering: Jytte Høy Soloudstilling.

Stor retrospektiv udstilling, der også rummer helt nye værker, skabt til lejligheden, og samtidig inddrager dele af museets samling som kunstnerisk råstof i en samlet installation. Kunstneren vil selv være til stede. Museet byder på en forfriskning. Hvad har undselige hverdagsgenstande med kunst at gøre? Hvad er forbindelserne mellem de strukturer og mønstre, der omgiver os? Og hvordan er vi selv forbundet med dem?

Det er blot nogle af de spørgsmål, projektet rejser. I den omfattende udstilling inddrager Jytte Høy beskueren såvel kropsligt som mentalt - for eksempel omfatter udstillingen hendes værk Det ternede fællesskab. I værket har Høy udvalgt en lang række fotos, som suppleres af nye fotos, taget i Esbjerg. Fælles for de mange fotografier er, at de alle rummer tern. Nedlagt og sorteret i en ternet konstruktion af kasser, kan de tages op af hvem som helst, der selv bærer tern, og som alene gennem denne handling vil indtræde i 'det ternede fællesskab'. Der er således tale om en nærmest grænseløs skulptur, idet den kan bæres med ud af museet og spredes i uforudsigelige sammenhænge.

I projektet forenes selve Høys kunstneriske praksis med en lignende åbenhed, idet hun inddrager museets samling som materiale i sin egen installation. Hun betegner selv denne øvelse som en form for 'mønsterkiggeri', hvor hendes værk forlænges gennem de nye både visuelle og strukturelle forbindelser, der opstår. I denne proces vokser også museets samling, fordi den filtreres gennem kunstnerens blik og indsættes i uventede sammenhænge, der bryder med vante kategorier, etablerede hierarkier og gængse måder at arrangere udstillinger på

Fri 12 April 2019, 5.30 pm - 7 pm.(Free admission)

Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg

Update update

From
To

Update update