Skip navigationen
icon-Brug-og-oplev-Dragør

Arrangementer

 • -
Din søgning har givet 11 resultater
 • Foredrag Fra gedehyrde til optiker

  En aften i godt selskab! Fra somalisk nomade til muslimsk feminist Onsdag d. 24. januar kl. 19.30 Hvem er de 'nye danskere' egentligt? Mød en af dem! Fatima Osborne voksede op som fårehyrde med ansvar for egen fold på de somaliske stepper.

  Her vandrede hun med sin nomadestamme fra sted til sted i forhold til årstiderne for at finde nye græsgange. I dag taler Osborne flydende dansk og arbejder som uddannet optiker på Nørrebro. Og er aktiv muslimsk feminist. Foredraget tager jer med på en rejse fra Somalias stepper i 1980'erne til nutidens muslimske kvindekamp i Danmark

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Graverboligmøde

  Når Tanker Besætter Graverboligmødet i januar kommer til at handle om den svære psyke. Folkeskolelærer og foredragsholder Sune Hansen fortæller om at falde i et dybt, sodsort hul, men også om at rejse sig igen stærkere end før!

  I januar 2016 blev han ramt af tvangstanker og fik senere konstateret en angstlidelse via psykiatrien i Roskilde. Når Tanker Besætter handler om kampen og livet med angst. Velmødt i Graverboligen, Kirkevej 6 den. 25 januar Der serveres Kaffe fra kl. 9.30, foredraget begynder kl. 10!

  Sted: Store Magleby Kirke
  Adresse Kirkevej 6, Dragør
 • Foredrag Surviving Picasso med oplæg af Ditte Dahl

  I anledning af Louisianas særudstilling om Picassos keramik har Dragør Biograf i samarbejde med Louisiana Museum of Modern Art et enestående tilbud. Du kan nemlig komme til spændende foredrag med Ditte Dahl, der er kunstformidler på Louisiana.

  Hun vil fortælle om Picassos keramik. Bagefter viser vi filmen Surviving Picasso fra 1996 om Picasso. Den har Anthony Hopkins i hovedrollen

  Sted: Dragør Bio
  Adresse Jan Timanns Plads 1, Dragør
 • Foredrag Højskoleformiddag: HOPE & FEAR

  HOPE & FEAR Torsdag d. 8. februar kl. 10.00 Hvad er dit største håb? Hvad er din største frygt?

  I fire år har kunstneren Charlotte Haslund-Christensen rejst rundt med sit videokamera og stillet de samme to spørgtsmål til mere end 250 mennesker på seks forskellige kontinenter i syv forskellige storbyer. Svarene har hun samlet i et 28 min. filmisk værk. Mennesker fra alle sociale lag, alle aldre, børn teenagers, unge, gamle, forældre, bedsteforældre, skolelærere, politifolk, religiøse ledere, kunstnere osv. fra byerne: Beijing, Buenos Aires, Cairo, Dar es Salaam, New York, Ulan Bator og København er med i filmværket. Charlotte Haslund-Christensen viser uddrag fra filmen HOPE & FEAR og fortæller om værket, dets tilblivelse og sine oplevelser undervejs

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Majken Thorsen fortæller om sit liv på Sydstranden og om de mange tegninger, malerier m.v

  Majken Thorsen har hver uge siden 1979 illustreret Familie Journal-romaner. Sammen med afdøde Mogens Amdi Thorsen har Majken været aktiv i Dragør i foreninger. Mange hjem har deres malerier og tegninger hængende.

  Vi ser også en lille fin videofilm fra 2010 med kunstnerparret i deres atelier. Videofilmen er optaget og redigeret af Jan Gotfredsen og har titlen: "Et maleri bliver til - portræt af Majken og Mogens Amdi Thorsen Dragør."

  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening
  Sted: Dragørs Aktivitetshus
  Adresse Wiedergården 2, Dragør
  Webadresse: Se hjemmeside
 • Foredrag Graverboligmøde - flyttet fra den 22. pga. provstikonvent

  Salmer i Sorg og Glæde Ægteparret Hans Dal og Marianne Harboe udgav i 2005 deres første samling nye salmer: "Salmer i Sorg og Glæde".

  Siden er mange flere kommet til, og sammen har de spillet et utal af koncerter og holdt anmelderroste foredrag landet over. Teksterne i deres salmer spænder fra det muntre til det alvorlige og handler overordnet set om mennesket i sorg og glæde. Om menneskets ensomhed og frygt. Om menneskets barmhjertighed og tilgivelse. Om menneskets kampe og sejre. Om Guds tilgivelse og håbet for mennesker. Om menneskets afmagt og håbløshed. Om stilhed og storm. Om menneskets råb og bøn om hjælp. Om dagens og livets cyklus. Alle disse temaer og mange flere kan man opleve, glædes over, undres ved, juble højt, befries ved og meget mere ved at lytte salmerne, hvor musik og tekst fletter sig ind i hinanden i en smuk enhed. Ved graverboligmødet i februar kommer de og fortæller om deres arbejde med salmerne, ligesom de også vil spille nogle af dem. Vel mødt i Graverboligen torsdag d. 22. februar. Der serveres punch fra kl. 9.30 og foredraget begynder kl. 10!

  Sted: Store Magleby Kirke
  Adresse Kirkevej 6, Dragør
 • Foredrag Nils Schiønnemann fortæller om familien i Dragør

  Ældre med lokal viden fortæller. Nils Schiønnemann fortæller om sin far havnefoged Eiler Schiønnemann.

  Nils Schiønnemann fortæller også om sit eget liv og sine hobbies. Det sidste skal vi "høre os se" mere til i indlægget

  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening
  Sted: Dragørs Aktivitetshus
  Adresse Wiedergården 2, Dragør
  Webadresse: Se hjemmeside
 • Foredrag Nordkorea - magt og mennesker

  Underviser: Gæst Foredrag. Hvad er Nordkorea for et land? Hvem er nordkoreanerne? Og hvorfor bliver Nordkoreas regering ved med at udvikle atomvåben og true lande som USA og Japan, der er langt stærkere?

  Disse og mange andre spørgsmål giver forfatter og journalist på Weekendavisen Markus Bernsen svar på i sit foredrag om det lukkede land

  Markus har besøgt Nordkorea og gennem tre år dækket landet fra Sydkorea, hvor han boede indtil for nyligt. Han har interviewet eksperter og afhoppere, som giver et nuanceret billede af hverdagen i Nordkorea - og af diktaturet, der har den kun 31-årige Kim Jong-un i spidsen.

  Markus Bernsen har været ansat som journalist og redaktør på Weekendavisen siden 2008. Fra 2014-2017 var han avisens korrespondent i Seoul, hvorfra han dækkede Syd- og Nordkorea. Han har skrevet bøgerne 'Magteliten' (2015) med Anton Grau Larsen og Christoph Ellersgaard og 'Hellerup' (2011) med Pernille Stensgaard.

  Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotek. Hvad er Nordkorea for et land? Hvem er nordkoreanerne? Og hvorfor bliver Nordkoreas regering ved med at udvikle atomvåben og true lande som USA og Japan, der er langt stærkere? Disse og mange andre spørgsmål giver forfatter og journalist på Weekendavisen Markus Bernsen svar på i sit foredrag om det lukkede land. Markus har besøgt Nordkorea og gennem tre år dækket landet fra Sydkorea, hvor han boede indtil for nyligt. Han har interviewet eksperter og afhoppere, som giver et nuanceret billede af hverdagen i Nordkorea - og af diktaturet, der har den kun 31-årige Kim Jong-un i spidsen. Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotek.
  Hold: 182220

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Klaus Mønsted Pedersen fortæller om Saltholmmaleren Th. Philipsen  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening
  Sted: Wiedergården
  Adresse Wiedergården 2, Dragør
  Webadresse: Se hjemmeside
 • Foredrag Historien om Amager i DRAGØR

  Underviser: Allan Mylius Thomsen. Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen fortæller om Amagers historie fra de tidligste tider. Vi hører også om de hollændere, som Chr. II hentede til øen, og de byer de byggede.

  Vi hører, hvordan byerne Tårnby, Kastrup, Store Magleby, Sundbyerne og Dragør opstår og øen udvikler sig
  Vi får historien om landbrugs- og fiskeriøen, der langsom blev forvandlet til arbejderøen

  Foredraget afholdes i Restaurant Dragør Fort, hvor vi får servereret stegt flæsk og persillesovs

  Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer . Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer. Foredraget afholdes på Dragør Fort, som serverer stegt flæsk med persillesovs
  Hold: 182235

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Fort
  Adresse Prins Knuds Dæmning 2, Dragør
 • Vis de næste 1-10 af i alt 11 resultater