Skip navigationen
icon-Brug-og-oplev-Dragør

Arrangementer

 • -
Din søgning har givet 10 resultater
 • Foredrag Kom og hør historien bag Thomas Kluges altertavle

  Kunstneren Thomas Kluge fortæller om Store Magleby Kirkes altertavle.Kom og hør kunstnerens egne tanker om maleriet, der forestiller Den Sidste Nadver fortalt gennem bibelsk symbolik.

  Foredraget er arrangeret af Amagermuseets Venner og Store Magleby Kirkes menighedsråd. Alle er velkomne og der er gratis adgang

  Sted: Store Magleby Kirke
  Adresse Kirkevej 6, Dragør
 • Foredrag Dragør - beretninger fra en gås

  Skønne Dragør byder på landsbyidyl med stråtækte huse, stokroser, gæs og brostensbelagte stier.

  Men mennesker, skæbnehistorier og de skiftende erhverv gennem tiden er også værd at give en del opmærksomhed, når vi går langs havnen og gennem den gamle by for at pejle os ind på livet dengang og nu. Tag med på en byvandring med Charlotte Emmery, og oplev byen og dens liv. Hold b21094

  Arrangør: LOF Øresund
  Sted: Dragør Turistkontor
  Adresse Strandlinien 2, Dragør
 • Foredrag Dragør - Beretninger fra en gås

  Bliv klogere på din by, din kultur, din historie - Og bliv godt underholdt. Oplev lektor, syngepige og autoriseret turistfører Charlotte Emmery i humørfyldte byvandringer til hjerne, hjerte og fødder.

  Skønne Dragør byder på landsbyidyl med stråtækte huse, stokroser, gæs og brostensbelagte stier. Men mennesker, skæbnehistorier og de skiftende erhverv gennem tiden er værd at give en del opmærksomhed når vi går langs havnen og gennem den gamle by for at pejle os ind på livet dengang og nu. Hold 82502

  Arrangør: LOF Gribskov
  Sted: Dragør Turistkontor
  Adresse Strandlinien 2, Dragør
 • Foredrag En aften med: Sebastian Dorset

  Den sjove mand, - og den alvorlige kerne Onsdag d. 3. oktober kl. 19.30 Sebastian Dorset er professionel sjov mand: Standupkomiker, produktiv tekstforfatter til et hav af kollegaer og tv-shows og en markant stemme på Twitter. Men: hvad er egentligt humor?

  Er der en alvorlig kerne i det forløsende grin? Hvad betyder genkendelighed - og empati egentligt - når vi taler comedy?

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Højskoleformiddag: Folkets krig, folkets kirke

  Lkets krig og folkets kirke Torsdag d. 25. oktober kl 10.00 I år er det 75 år siden, at den danske regering opgav samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Senere samme år - i begyndelsen af oktober - blev de danske jøder forsøgt interneret.

  Det lykkedes langt de fleste at flygte til Sverige med diverse både bl.a. fra Dragør. Det er bare én af mange dramatiske fortællinger fra besættelsestiden, som stadig optager os. I dette foredrag vil Søren Sievers fortælle om nationens trængsler i de fem forbandede år med særligt fokus på folkekirkens vilkår og deltagelse i kampen for et frit Danmark

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag En aften med: Nye salmer og Janne Mark

  Janne Mark - nye tider, nye salmer Onsdag d. 31. oktober Kl. 19.30 Janne Mark har etableret sig som en af de mest overbevisende salmedigtere og komponister i hendes generation i Danmark.

  Musikalsk befinder hun sig på et spor imellem sangskrivning, salmer, jazz og nordisk folketone. En baggrund i det danske sanger-sangskrivermiljø sideløbende med arbejdet som sanger og musikudvikler i Brorsons Kirke på Nørrebro i København har gjort hende i stand til at skabe en ny, meditativ salmestil. Janne vil denne aften synge for og med os samt give os et indblik i hendes musikalske verden, inspirationskilder og arbejde med den nye salmeskat i den danske folkekirke

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Højskoleformiddag: Med flaget på halvt

  Med flaget på halv! Torsdag d. 8. november kl. 10.00 I efterforløbet af et dødsfald, melder sig ofte mange tanker. Er det værre at miste børn end forældre? Hvornår må man gifte sig igen? Hvordan må man omtale den afdøde?

  Hvornår kan man tillade sig at more sig på ny? Skal man skynde sig på arbejde eller holde sig hjemme? Går sorgen væk? Hvordan taler man med én, der har mistet? Mette Marklund er ledende overlæge, PhD, og har i årevis beskæftiget sig med sorg og sorgreaktioner. Sammen med hende bevæger vi os ind i livets grænseområder, og skal tale om følelser som smerte, vrede, lettelse, dårlig samvittighed, ensomhed, afmagt og det kristne håb - som efterladt og som pårørende

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Foredrag om forsvarsanlæg på Amager med fokus på 1914-18

  Museuminspektør Christian Aagaard fortæller om forsvarsanlæg på Amager med fokus på 1914-1918. Mange fotos og kort.

  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening
  Sted: Dragørs Aktivitetshus
  Adresse Wiedergården 2, Dragør
  Webadresse: Se hjemmeside
 • Foredrag Dansk

  Underviser: Gæst Foredrag. Foredraget tager afsæt i Ida Aukens bog, "DANSK", som ønsker at sætte gang i en ny værdidebat. Ida Auken er nu rundt i landet for at tale med mange forskellige mennesker om, hvem vi er som danskere, og hvem vi gerne vil være.

  Samtidig ønsker Ida Auken at styrke samtalen mellem alle dele af samfundet. Vi har brug for at finde nyt fodslag for vores fællesskab mellem unge-gamle, by-land, højtuddannede og folk med kortere eller ingen uddannelse.

  Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotek.

  Bus 350S kører lige til døren. Foredraget tager afsæt i Ida Aukens bog, "DANSK", som ønsker at sætte gang i en ny værdidebat. Ida Auken er nu rundt i landet for at tale med mange forskellige mennesker om, hvem vi er som danskere, og hvem vi gerne vil være. Samtidig ønsker Ida Auken at styrke samtalen mellem alle dele af samfundet. Vi har brug for at finde nyt fodslag for vores fællesskab mellem unge-gamle, by-land, højtuddannede og folk med kortere eller ingen uddannelse. Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotek.
  Hold: 182221

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Historien om Amager i DRAGØR

  Underviser: Allan Mylius Thomsen. Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen fortæller om Amagers historie fra de tidligste tider. Vi hører også om de hollændere, som Chr. II hentede til øen, og de byer de byggede.

  Vi hører, hvordan byerne Tårnby, Kastrup, Store Magleby, Sundbyerne og Dragør opstår og øen udvikler sig
  Vi får historien om landbrugs- og fiskeriøen, der langsom blev forvandlet til arbejderøen

  Foredraget afholdes i Restaurant Dragør Fort, hvor vi får servereret dejlig forloren hare

  Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer . Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer. Foredraget afholdes på Dragør Fort, som serverer dejlig forloren hare
  Hold: 182284

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Fort
  Adresse Prins Knuds Dæmning 2, Dragør