Skip navigationen
icon-Brug-og-oplev-Dragør

Arrangementer

 • -
Din søgning har givet 13 resultater
 • Foredrag En aften med Peter Holdt Christensen: KIG OP!

  Flere og flere oplever at det er svært at holde øjne og fingre fra skærmen.

  Derfor er vi konstant på, og på digital jagt efter nyheder, opdateringer på sociale medier og alt muligt anden information. Også når vi er sammen med andre - til familiefrokosten, i arbejdsmødet, i undervisningen, til gudstjenesten og til koncerten. Men når mange digitalt melder sig ud af fællesskabet har det konsekvenser. Det fører bl.a. til mindre empati, ringere sociale relationer, mindre energi og dårligere læring. Peter Holdt Christensen, PhD og forsker på CBS, Department of Management, Politics og Philosofy, har studeret disse forhold i årevis. Foredraget vil tage udgangspunkt i hans bog "Kig op! Undervisning uden et blåt skær" (2018), men afgrænser sig ikke til undervisningssituationen men til ethvert socialt fællesskab

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Graverboligmøde

  Den 8. marts er kvindernes internationale kampdag, og det vil vi gerne være med til at markere i Store Magleby Kirke, hvorfor vi har inviteret Lis Bisgaard til at komme i marts måned og holde sit foredrag: "Mine rødder i barndom, som præst og i.

  Kvindebevægelse". Om sig selv skriver Lis Bisgaard: "Jeg er vokset op i en arbejderfamilie, udlært på kontor og blev mønsterbryder ved at arbejde mig via studenterkursus gennem uddannelsessystemet til en teologisk embedseksamen som 35 årig. Blev den første kvindelige præst i Randers, debatterede med modstanderne, hvilket fik mig til at gå ind i kvindebevægelsen". Desuden har Lis Bisgaard en overbygning fra Aarhus Universitet 2006, hvor hun har studeret: "Køn, kultur og kommunikation". Og så har dagens foredragsholder været medforfatter til bogen: "Se min kjole", om de første kvindelige præsters historie. Torsdag d. 21. marts kl. 9.30 til kaffe, brød og sang. kl. 10.00 begynder foredraget. (Bemærk ændret dato)

  Sted: Store Magleby Kirke
  Adresse Kirkevej 6, Dragør
 • Foredrag Litterær kaffesalon: Babettes gæstebud

  Kom til litterær kaffesalon om Karen Blixens "Babettes gæstebud". Vi finder de hvide duge og det fine kaffestel frem. Jørgen Stormgård serverer ord til kaffen/teen og kagen.

  Jørgen Stormgård fortæller

  Vi får besøg af cand. mag. Jørgen Stormgård, der fortæller om Karen Blixen med afsæt i "Babettes gæstebud".

  billede_joergen_stormgaard.jpg Om "Babettes gæstebud"

  Karen Blixen skrev af økonomiske årsager "Babettes Gæstebud"til et amerikansk dameblad i 1950. Romanen handler på overfladen om et overdådigt festmåltid. En fransk kokkepige kæmper for at komme til at "yde sit ypperste" i et puritansk lilleputsamfund i det 19. århundredes Norge.

  Temaer fra Blixens liv

  I virkeligheden er der tale om en dybt personlig fortælling, der beskæftiger sig med nogle af de vigtigste temaer i forfatterindens liv. Historien danner ramme om en række konflikter, der havde været med til at præge Karen Blixen i hendes opvækst, og som blev ved med at spille en stor rolle i hendes liv.

  Med kaffe og kage

  På den litterære kaffesalon serverer vi kaffe, te og kage.

  Frist

  Tilmelding senest den 22. marts kl. 12.00

  Arrangør: Dragør Bibliotek
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Litteraturbingo

  Kom og spil litteraturbingo med os. Vi spiller 2 spil.

  Hvad er litteraturbingo?

  Du får en plade med svar i stedet for tal. På pladen skal du finde svaret på de spørgsmål, som bliver trukket op af opråberens pose.

  Du kan nå at vinde

  Vi spiller to spil litteraturbingo denne aften. I hvert spil spiller vi 1 række, 2 rækker og fuld plade.

  Køb ekstra plader

  Du får te/kaffe og en plade med i prisen. Du kan købe ekstra plader til 10 kr. stk.

  Frist

  Køb billet til litteraturbingo inden fredag den 29. marts kl. 12.00

  Arrangør: Dragør Bibliotek
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Det er nu! - Om klimaforandringer

  Underviser: Gæst Foredrag. Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Vejret opfører sig ikke, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de talrige oversvømmelser i de senere år om.

  Det så vi i voldsom grad den 2. juli 2011, hvor store dele af Københavns centrum lå under vand, men varsel om skybrud er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret.

  Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer vi ser, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn? Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet? Spørgsmålene er mange, og Jesper Theilgaard vil give svar på de fleste.

  Foredraget giver derfor et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand - men giver også en fortælling om de muligheder, forandringerne giver.

  Jesper Theilgaard kommer også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Paris-aftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den?

  Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotekerne. Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Vejret opfører sig ikke, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de talrige oversvømmelser i de senere år om. Det så vi i voldsom grad den 2. juli 2011, hvor store dele af Københavns centrum lå under vand, men varsel om skybrud er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret. Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer vi ser, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn? Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet? Spørgsmålene er mange, og Jesper Theilgaard vil give svar på de fleste. Foredraget giver derfor et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand - men giver også en fortælling om de muligheder, forandringerne giver. Jesper Theilgaard kommer også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Paris-aftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den? Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Dragør Bibliotekerne.
  Hold: 192220

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Højskoleformiddag: Vibeke Lindhardt - bispekåber

  Hvornår bruges overhovedet en bispekåbe? Hvorfor er bispekåber så kostbare? Hvornår blev den biskoppens værdighedstegn? Er kåben en liturgisk dragt og skal den se ud på en bestemt måde?

  Vibeke Lindhardt tager os denne formiddag med på en billedrejse til alle kongerigets stifter. Ud over de flotte billeder og den levende fortælling medbringer hun også eksempler på fine håndvævede tekstiler. Og hun ved hvad hun taler om. Hun er tekstilkunstner og foredragsholder, cand.pæd. og dertil forfatter til bogen: Se min kåbe - om de danske bispekåber som pragt, dragt og magt

  Sted: Dragør Kirke
  Adresse Kirkevej 170, Dragør
 • Foredrag Graverboligmøde

  Om bæredygtighed, klima og åndelighed FN har formuleret 17 mål for verdens bæredygtige udvikling. En af FN's organisationer taler i den forbindelse om en nødvendig spirituel transformation. Er FN's 17 verdensmål og forestillingen om en global bæredygtig.

  Udvikling udtryk for en ny åndelighed og en ny spiritualitet? Steen Hildebrandt, ph.d. og professor emeritus, adjungeret professor, forfatter o.m. Har bl.a. fungeret som vismand i Det Nationale Kompetenceråd og ledelsesredaktør på dagbladet Børsen kommer og fortæller om menneskets påvirkning af klimaet, og klodens tilstand og om en ny åndelighed. Graverboligen, kirkevej 6, torsdag d. 25. april

  Sted: Store Magleby Kirke
  Adresse Kirkevej 6, Dragør
 • Foredrag Museumsleder Søren Mentz fortæller om Museum Amagers historie

  Hvornår blev Amager Museumsforeningen oprettet. Den første bygning og op til i dag? Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening.

  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening

  Arrangør: Dragør Lokalhistoriske Forening
  Sted: Dragør Kommunes Aktivitetshus
  Adresse Wiedergården 2, Dragør
  Webadresse: Se hjemmeside
 • Foredrag Kom til havedag

  Trænger du til fornyelse i bede eller potter?

  Byt frø og planter

  Byt planter, frø og stiklinger og udveksl gode råd om havens træer og planter på bibliotekets havedag.

  Brug eventuelt bibliotekets Facebookside til at fortælle, hvad du vil tage med, eller hvad du kunne tænke dig at bytte dig til.

  Vi får også besøg af en haveekspert

  Navnet vil blive annonceret senere

  Arrangør: Dragør Bibliotek
  Sted: Dragør Bibliotekerne
  Adresse Vestgrønningen 18 og Halvejen 3, Dragør
 • Foredrag Historien om Amager i DRAGØR

  Underviser: Allan Mylius Thomsen. Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen fortæller om Amagers historie fra de tidligste tider. Vi hører også om de hollændere, som Chr. II hentede til øen, og de byer de byggede.

  Vi hører, hvordan byerne Tårnby, Kastrup, Store Magleby, Sundbyerne og Dragør opstår og øen udvikler sig
  Vi får historien om landbrugs- og fiskeriøen, der langsom blev forvandlet til arbejderøen

  Foredraget afholdes i Restaurant Dragør Fort, hvor Torben og hans personale sørger for at vi får servereret dejlig forloren hare

  Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer . Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer. Foredraget afholdes på Dragør Fort, hvor Torben og hans personale serverer en dejlig forloren hare for os
  Hold: 192284

  Arrangør: AOF Amager
  Sted: Dragør Fort
  Adresse Prins Knuds Dæmning 2, Dragør
 • Vis de næste 1-10 af i alt 13 resultater