Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 248 events i Faxe Kommune fra/efter 19. okt. 2019

31. Okt Skuespil

Svejk i anden verdenskrig

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Abonnement: 230-260 kr, Børn/Unge: 205-235 kr, Løssalg: 280-310 kr)
Sofiendalskolen, Sofiendalsvej 42 4690 Haslev, Haslev
Klassisk skuespil. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 100 min med pause..

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, imens de allierede tropper i vest forsøger at finde et fodfæste. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk. Han bor i Prag, der er under besættelse af det nazistiske styre. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, også har han et ganske særligt talent for altid at havne i de mest mærkværdige situationer. Heldigvis har han talegaverne på plads og formår som regel altid at finde en vej ud af problemerne igen

Medvirkende: Ole Sørensen, Klaus Andersen, Uta Motz, Thomas Jacob Rønne Clausen, Sara Line Møller Olsen, Rasmus Steenberg

Scenograf: Gitte Kath
Instruktør: Gitte Kath
Vis kort

Old Blind Dogs i Haslev Folk Club

Fredag den 1. november 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 180 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Skotsk folkemusik, som det skal lyde!.

Old blind Dogs er et firemandsband med "rigtig" skotsk folkemusiklyd. De opstod som gruppe tilbage i 1990 i en såkaldt "buskers' holiday" folkemusik camp i det skotske højland, da Johnny Hardie og to venner fandt sammen om at spille traditionel skotsk folkemusik med inspiration fra en masse andre genrer, som reggae, jazz, rock og blues. Siden er der byttet meget rundt på gruppens medlemmer, så de der besøger os i Haslev, er Johnny Hardie på violin, Aaron Jones på bouzouki og guitar, Ali Hutton på pipes, fløjter og guitar og Donald Hay på percussion. Ud over at være glimrende instrumentalister har de også fremragende stemmer, sådan rigtige "folkemusikstemmer". Og ud over fyrige og energiske instrumentalnumre vil der være masser af traditionelle sange på programmet.

Ud over et tæt besat turneprogram med Old Blind Dogs - i 2019 gennemfører de tætbesatte turneer i både USA og Tyskland - har de enkelte bandmedlemmer også en lang række musikalske samarbejder med en masse andre anerkendte (folke)musiknavne
Vis kort
2. Nov Undervisning

Færdselsrelateret førstehjælp - lørdagskursus

Lørdag den 2. november 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 495 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Haslev
Haslev Seminarium, Søndergade 12, Haslev
Underviser: Bjarne Thostrup Mortensen. Færdselsrelateret førstehjælp - lørdagskursus (8 timer)..

Færdselsrelateret førstehjælp kurset er for dig der skal køre bil / MC / traktor. Vi holder kurserne som lørdagskursus og holdes en gang månedligt, dog ikke i sommerferien. Intet kørekort uden førstehjælp. Varighed: 8 timer plus pauserog holdes Kl. 09:00 - 18:00. Forud for bestilling af teoriprøve, skal du have gennemgået og bestået kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Kurset er på 8 timer plus pauser og udgør 3 moduler. HUSK at opgiv cpr.nr. ved tilmeldingen. MODUL 1: Førstehjælp inden ulykken sker(1 time) MODUL 2: Hjerte-lunge-redning (3 timer) MODUL 3: Førstehjælp (4 timer) Der kan udstedes et godkendt førstehjælpsbevis. Underviseren er en godkendt førstehjælpsinstruktør. HUSK TILMELDING! Der delktager max. 16 kursister på et hold. Tag madpakke med! Pris: Kun 495,00 kr. Hold 192102
Vis kort
3. Nov Musical

Sigurds Danmarkshistorie

Søndag den 3. november 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: Børn/Unge: 100 kr, Løssalg: 200 kr)
Sofiendalskolen, Sofiendalsvej 42 4690 Haslev, Haslev
Teaterkoncert for hele familien. Musikteater for børn og voksne. Aldersgruppe: Fra 5 år. Varighed: 100 min med pause..

Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver Sofie tryllet tilbage til Danmarkshistoriens begyndelse. Hun oplever istiden og stenalderfolket, hun møder Egtvedpigen, Grauballemanden, vikingerne og munkene - i guldalderen møder hun både H.C. Andersen og Grundtvig - og efter krigen i 1864 når hun frem til den moderne tid, hvor hun møder sine egne forfædre og dermed sin egen nære historie. Hele tiden bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes. Forestillingen slutter med det åbne spørgsmål til publikum: Hvad kan vi bruge historien til, og hvordan kan vi dele den med hinanden på tværs af generationerne?

Medvirkende: Sigurd Barrett, Adam Rohweder, Eskild Dohn, Martin Klausen, Ellinor Rosa Barrett, Dagmar Barrett

Musikalsk arrangør: Sigurd Barrett
Dramaturg: Sigurd Barrett
Instruktør: Louise Schouw
Dramaturg: Miriam Frandsen
Manager: Michael Vitten
Vis kort
4. Nov Rock/Pop

Kim Larsen Jam v/Peter Philipsen

Mandag den 4. november 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Se www.visekaelderen.dk)
Arrangør: Visekælderen
Kulturhuset Leopold, Bredgade 22, Karise
Der er andre, som i tidens løb er blevet udråbt som ultimative Larsen-kloner; men Peter Philipsen løfter niveauet-fra første strofe- til uanede højder. Denne aften optræder han solo, når han for første gang besøger Visekælderen..

Om det er den flabede "crisp", den intime hvisken eller de primale brøl, er der ikke noget at tage fejl af- originalen og kopien har tydeligvis genetisk og anatomisk identiske stemmebånd. Glæd jer til en spændende aften.
Vis kort
5. Nov Møder

Tirsdagsklub

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 10-12.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
Vi hygger med snak, strikning mm og får en kop kaffe eller te. Det koster ikke noget at være med, og vi vil gerne se nye deltagere. Vi er også meget glade for nye ideer til ting, vi kan lave sammen..
Vis kort
5. Nov Foredrag

Foredrag ved Tove Fleischer om "Kærlighed i kommunismens tid"

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr, Adgang Biblioteksklubmedlemmer 40 kr) Køb/bestil billet
Faxe Bibliotek & Borgerservice, Rådhusvej 4, Faxe
Den 9. november i år er det 30 år siden, Berlinmuren faldt. Det markerer vi med dette foredrag, hvor Tove Fleischer fortæller, hvordan det var at leve i DDR inden murens fald..

Med udgangspunkt i sin erindringsbog Kærlighed i kommunismens tid, som udkom i 2017, fortæller Tove Fleischer om dagligdagen i det nu forsvundne DDR og om de udfordringer, det førte med sig at skulle omstille sit liv fra vestlig overflod til østeuropæisk varemangel. Med udgangspunkt i sin erindringsbog Kærlighed i kommunismens tid, som udkom i 2017, Hun beretter om, hvordan det var at skulle indleve sig i en gammeldags tysk virkelighed, samtidig med at hun insisterede på at give sine børn en moderne dansk opdragelse, og hun funderer over, hvorfor DDR og østtyskerne alligevel på mange måder havde meget tilfælles med Danmark og danskerne.

Tove Fleischer oplevede også det tysk-tyske forhold set fra den østtyske side. Selv om hun ikke havde sympati for den kommunistiske styreform, solidariserede hun sig med den østtyske befolkning i de interne tyske spørgsmål, og hun trækker tråde fra de daværende DDR-frustrationer til de genforeningsproblemer, der stadig ikke er helt overvundet mere end 25 år senere
Vis kort
5. Nov Foredrag

Kvinders hjernefunktion: Hvad

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Forskning har vist en markant forskel på mænds og kvinders hjerne. Der er syv vigtige forskelle, som gør at kvinder er unikke og har en række specielle kvaliteter, der er uundværlige både på arbejdspladsen og i familien..

Hvis vi træner vores hjerne bedre og spiser ''brain foods'', kan vi optimere hjernens funktion, dvs. vi kan få en bedre hukommelse, koncentrationsevne og intuition, blive bedre til at tage beslutninger, og blive mere kreative. I dette foredrag vil vi se på, hvordan vi kan optimere hjernens funktion.
Du vil lære:
De syv vigtigste forskelle mellem kvinders og mænds hjerne
Tre teknikker du kan bruge i dagligdagen for at forbedre din hjernefunktion
Top ti super brain foods til at forbedre din hjernefunktion

Hold: 19522
Vis kort
6. Nov Foredrag

Foredrag Birgit Saltorp

Onsdag den 6. november 2019, kl. 18.30-19.30.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
I foredragsrækken " Hvad tror vi på" skal vi møde Birgit Saltorp - se kirkeblad Fællesspisning kl.18.30 -40 kr ,tilmelding nødvendig på 41626293 senest d. 1. november. Foredrag kl. 19.30 -gratis- ingen tilmelding..
Vis kort
7. Nov Undervisning

Selvforsvar for kvinder

Torsdag den 7. november 2019, kl. 18.30.
Pris: (Pris: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Faxe
Østskolen, afd. Rollo (Bifrost), Gl. Strandvej 12, Faxe
Underviser: Heidi Bang Larsen. Målet med dette kursus er, at give dig som kvinde, ung som gammel, nogle mentale og fysiske redskaber til dels at håndtere en voldelig situation eller helst undgå at den opstår..

Dels derigennem at opbygge øget selvsikkerhed og selvværd. Denne aften øver vi nogle simple teknikker, der kan anvendes til forsvar, men også i høj grad de mentale teknikker. Kort sagt masser af tips og tricks - så du kan passe godt på dig selv. Medbring nogle rekvisitter: Mobil tlf. nøglebundt - blad/magasin og en solid taske, det er hverdags ting, som kan bruges i selvforsvar. Tidligere kursister anbefaler varmt dette kursus. Hold 92403
Vis kort