Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 29 events i Faxe kommune mellem 28. sep. og 27. okt. 2020

1. Okt Foredrag

Kunsten at leve med demens

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 19-21.
Karise-Alslev Sognegård, Kildevej 1B, Karise
Kaj Nielsen, bestyrelsesmedlem i Alzheimerforeningen fortæller ærligt om tiden i hjemmet, hvor en masse ting ikke kunne lade sig gøre mere, da hans kone fik konstateret alzheimer. Foredraget er gratis, men æsken til julehjælp er sat frem..

Kirkebilen kører
Vis kort
1. Okt Foredrag

De Mange Middelaldre

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 19.30.
Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, Faxe
Med udgangpunkt i hans bog "Magt og Mennesker i Danmarks Middelalder". fortæller historiker Kåre Johannessen om middelalderen - om hvordan den var,..

Naturligvis, men også om, hvordan vi gennem tiden har opfattet perioden ca. 1050-1536
Billedet af middelalderen har nemlig skiftet mange gange, og er slet ikke det samme i dag,
som det var for 50 eller 200 år siden - og fremtiden vil helt sikkert bringe endnu flere middelaldre for dagen!
Her kommer vi til at hilse på både den mørke og den lyse middelalder, på både den desperate, grusomme og
fundamentalistiske middelalder... og den muntre, legesyge, rummelige og nysgerrige!
Vis kort
2. Okt Andet/Ukendt

Henrik Lindstrand - solo klaverkoncert

Fredag den 2. oktober 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: 380 kr) Køb/bestil billet
Skovtårnet - Camp Adventure, Skovtårnsvej 1, Rønnede
Henrik Lindstrand i pardans med skovens dybe ro. For en enkelt stund blander solnedgangen og skovens sælsomme ro sig med Henrik Lindstrands instrumentale fortællinger. Udført med pianoet som eneste virkemiddel..

Ved dette særlige arrangement udspiller et minimalistisk og intimt univers sig ved bunden af det ikoniske Skovtårn ved Rønnede, hvor tårnets indvendige rum, arrangementets primære scene, sender tanker til verdens storslåede katedraler. Publikum inviteres til at deltage i dette sanselige og magiske øjeblik, hvor Henrik Lindstrands eget økosystem af lyde danser en respektfuld pardans med skovens eget lydbillede.

Arrangementet går i gang kl. 17, hvor gæsterne føres gennem skoven af snoede stier. Kom gerne i god tid. Arrangementet slutter, når solen går ned. Denne specielle begivenhed foregår så vidt muligt i stilhed og publikum bedes nyde naturens lyde og musikkens magi ved at minimere tale. Bemærk at arrangementet foregår udendørs, og det anbefales at klæde sig efter vejrforholdene samt medbringe et tæppe at sidde på. Mødested ved receptionen på Camp Adventure, Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede.

Ved koncerten vil Henrik Lindstrand blandt andet spille udvalgte numre fra sit tredje soloalbum, Nordhem, der ifølge Henrik Lindstrand selv; "er en slags hyldest til mine skandinaviske rødder. Både min barndom med den svenske natur og landskabet, der kom til at forme mit musikalske udtryk." Albummet udkommer den 23. oktober 2020. Henrik Lindstrand flyttede til København i 1994, og blev her uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium.

Som multiinstrumentalist og medlem af rockorkestret Kashmir, har Lindstrand i mange år indspillet albums og turneret verden rundt indtil bandet gik på pause i 2014. Sideløbende har Lindstrand i en årrække skrevet musik til en række film og tv-serier, senest til Jesper W. Nielsens Undtagelsen, men også det prisvindende spil-soundtrack Lego Builder's Journey
Vis kort

Almost Irish i Haslev Folk Club

Fredag den 2. oktober 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 200 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Vi starter klubbens jubilæumsmåned med et genhør med populære Almost Irish..

For at markere klubbens 40 årsjubilæum har vi valgt at præsentere et af de allermest populære bands, der har optrådt på klubbens scene, nemlig Almost Irish.

Disse gæve, jyske ungersvende, der lyder næsten irsk, har ofte lagt stemmer og instrumenter til fornøjelige aftener i klubben,

Almost Irish er Rasmus Nielsen på bouzouki, cittern, 5-strenget banjo og sang, Alexander Nielsen på guitar, tin whistles og sang, Lukas Nielsen på violin, mandolin og sang og Jacob Nielsen på guitar, bones og concertina.

De fire brødre voksede op i Vestjylland, i et hjem, hvor forældrene ofte hørte irsk folkemusik på vinylplader. Det startede deres interesse for den irske musik, og da drengene blev gamle nok til det, blev de sendt i musikskole, så de også kunne lære at spille.

De har turneret sammen som band siden 2002. I 2006 besøgte de første gang Haslev Folk Club og faldt straks i publikums smag, med deres virtuose musik og sang og deres charmerende fremtræden på scenen.

Bandet turnerer flittigt i Danmark og Tyskland og skulle have spillet i Skagen her i sommer
Vis kort
5. Okt Foredrag

Bogpusherne v. Kåre Vedding Poulsen og Jannik Lunn

Mandag den 5. oktober 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kr, Biblioteksklub 64 kr, Læsekreds 50 kr) Køb/bestil billet
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
'Bogpusherne' anbefaler Årets bøger..

Kom til et inspirerende foredrag hvor 'Bogpusherne' Kåre Vedding Poulsen og Jannik Lunn giver et overblik over bogsæsonen 2020
Ved foredraget bliver følgende genrer gennemgået: Dansk skønlitteratur, Udenlandsk skønlitteratur, Lyrik, Essays, Graphic Novels, Kriminalromaner og Biografier.
'Bogpusherne' lægger vægt på de vigtigste og nyeste titler, men deres subjektive indfaldsvinkel gør, at der er plads til overraskelser. 'Bogpusherne' præsenterer både bøger, som måske helt ufortjent er blevet overset, men også meget omtalte bøger, der ikke helt fortjente den megen omtale.
I den meget personlige gennemgang af bøgerne fortælles om tendenser og temaer i årets produktion, og de enkelte titler bliver set i lyset af det øvrige forfatterskab. Kort sagt: Får man, hvad man forventer?
I forbindelse med præsentationen får du en liste over de omtalte bøger udstyret med stjerner fra 1-6, og med plads til egne kommentarer.

Bogpusherne
Kåre Vedding Poulsen - Redaktør på DR Kultur, hvor han siden 1999 har lavet kultur- og litteraturformidling.
Jannik Lunn - Boghandler og gennem mange år journalist på branchebladet BogMarkedet
Vis kort
6. Okt Foredrag

I verdens tjeneste. Mogens Lykketoft

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19-15.03.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Mogens Lykketoft fortæller i dette foredrag engageret om sin tid i New York under sin formandskab for den 70. generalforsamling i FN, 2015-2016. Vi hører om arbejdet og hans hverdag som formand..

Foredraget er også en kort introduktion til FN som organisation, og de udfordringer verdenssamfundet står over for - ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Verden står over for en lang række udfordringer f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror, der simpelthen ikke kan overkommes medmindre nationerne arbejder sammen og i den sammenhæng er FN uundværlig. I dette foredrag giver Mogens Lykketoft et enestående og topaktuelt indblik i FN's vigtige arbejde for de 17. verdensmål og sætter dem i et historisk perspektiv.

Hold: 20500
Vis kort
6. Okt Foredrag

Rejsen ud i rummet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner..

Professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab!
Hør om fysikken der gør at raketter kan hæve rumsonder og satellitter op fra Jordens overflade og accelerere dem i det lufttomme rum.

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for at den kan komme i kredsløb om Jorden - ellers vil satellitten falde ned igen. Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder? Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden? Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se bevæge sig hen over himlen... og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov. Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har. Hør om hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når vi ser nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til nedtællingen til dette foredrag om rumfart og raketvidenskab for begyndere.

Særlig info for gymnasier
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene fysik, matematik og astronomi. Foredraget kan også anvendes i forbindelse med grundforløbet i gymnasieskolen. Foredraget egner sig desuden som en del af et forløb i SRP og SSO.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
6. Okt Foredrag

Rejsen ud i rummet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Faxe Bibliotek & Borgerservice, Rådhusvej 4, Faxe
Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner..

Professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab!
Hør om fysikken der gør at raketter kan hæve rumsonder og satellitter op fra Jordens overflade og accelerere dem i det lufttomme rum.

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for at den kan komme i kredsløb om Jorden - ellers vil satellitten falde ned igen. Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder? Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden? Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se bevæge sig hen over himlen... og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov. Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har. Hør om hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når vi ser nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til nedtællingen til dette foredrag om rumfart og raketvidenskab for begyndere.

Særlig info for gymnasier
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene fysik, matematik og astronomi. Foredraget kan også anvendes i forbindelse med grundforløbet i gymnasieskolen. Foredraget egner sig desuden som en del af et forløb i SRP og SSO.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
7. Okt Skuespil

ORD Fortællecafe Begyndelse

Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Voksen 100 kr) Køb/bestil billet
Kulturhuset Leopold, Bredgade 22, Karise
Begyndelsen. Tre fantastiske fortællere kommer med deres bud på en fortolkning af aftenens tema. Begyndelse..
Vis kort
8. Okt Andet

Krea-værksted for familier

Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 15.
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Kom og tilbring en kreativ eftermiddag, sammen med os, i børnebiblioteket..

Vi har sammensat nogle sjove kasser med mulighed for forskellige kreative aktiviteter. Én torsdag om måneden kan du komme og vælge en kasse som du kan arbejde med i det kreative værksted. Du må selvfølgelig godt prøve flere forskellige kasser.

Gratis billetter kan hentes her på siden fra d. 24.9
Vis kort