Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 45 events i Faxe kommune mellem 29. jan. og 27. feb. 2020

29. Jan Foredrag

Borgermøde om Seniorbofællesskab i Faxe kommune

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 19-21.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kultunariet, Søndergade 12a, Haslev
Kom til Borgermøde og hør mere om de spændende muligheder Seniorbofællesskab giver..

Vi kommer alle til på et tidspunkt til at tænke over, hvor vi skal bo som ældre. Skal vi blive boende i vores store hus, nu børnene er flyttet hjemmefra, kan vi og vil vi have pligten med at vedligeholde boligen ude som inde? Rigtig mange ældre ønsker at være fri for den til tider store pligt at vedligeholde et stort hus. Kræfterne er måske blevet mindre.

Vi kan se, at flere og flere ældre ønsker at bo tæt på hinanden, hjælpe hinanden, være social - men det handler også om at have det sikkerhedsnet og den tryghed, det giver ved at andre kigger efter en og hjælper, hvor der er behov.

Seniorbofællesskab er netop med til at mindre risikoen for ensomhed og depression og styrke en høj livskvalitet. Vi ser også, at ældre i seniorbofællesskab lever længere og har mindre behov for hjemmepleje.

Nu tager vi næste skridt og har arrangeret Borgermøde om seniorbofællesskab, hvor fire foredragsholdere med meget stor viden og indsigt inden for seniorbofællesskab, vil komme og fortælle.

Borgermødet afholdes på Kultunariet i Haslev, onsdag den 29. januar kl. 19.00 til kl. 21.30, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende.
Vis kort
29. Jan Foredrag

Family search hvordan bruger vi det

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 19til 22.
Pris: (Entré: 100 kr)
Arrangør: Tine S. Olsen
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Foredrag om hvordan og hvad Family search kan..
Vis kort
30. Jan Foredrag

Foredrag om "Bag museets facade"

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 95 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, Faxe
Østsjællands Museums Foredragsaften Denne aften er Berit Stage på programmet og fortæller om "Museet bag facaden"..

Østsjællands Museum serverer...
Et foredragsprogram i 2020, hvor du kan høre om spioner i Danmark, Dinosaurekspeditioner og Troels Kløvedal.
Foredragene afholdes om torsdagene kl. 19.30-21.30
Med i prisen er et glas vin.

Foredragene foregår i museets nye bygninger på Rådhusvej 2 i Faxe.
Book billet på museum@oesm.dk
Vis kort
31. Jan Andet/Ukendt

Olsen på afveje - Udsolgt

Fredag den 31. januar 2020, kl. 20.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Karise højskole, Bredgade 22, Karise
Olsen på afveje. Fra 12. September 2019 et halvt års tid frem, besøger sangeren sangskriveren, Allan Olsen hele 49 forsamlingshuse rundt om i Danmark..

Allan siger selv om planen: Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem forbi. På vej til Næstved fra Slagelse, på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til Nyborg. Gennem små landsbyer flækker, men som regel bare igennem forbi. Et 'Velkommen' skilt, øjeblikket efter, et skilt med 'Tak for besøget'. Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt: - Wow, se det fine lille forsamlingshus dér. - Der ku' man måske ...

Nu kan nu vil man...

For fra nu af er det slut med bare at køre forbi. - Tværtimod. I et halvt år, vil Allan Olsen udelukkende holde ind spille for hoveparten af Danmarks befolkning, nemlig alle dem der bor i de små ofte oversete byer.

Der er mere end 1000 forsamlingshuse i Danmark, mange af dem trives blomstrer, med masser af aktivitet lokale arrangementer. Men efterhånden som udkanterne udfordres, lever nogle af dem et lidt for stille liv, det synes vi er en skam.

Allan Olsen hører med 20 udgivelser tusindvis af koncerter til blandt vore mest garvede anerkendte sangskrivere, har turneret overalt siden midt i 70'erne. Senest har han osse slået sig på prosaen, først med bestselleren, 'Tilfældigt Strejfet' fra 2015, i år med efterfølgeren, den ligeså succesfulde, 'Laksetrappen'.

'Laksetrappen' kredser blandt meget andet om livet som sanger, i karrierens begyndelse, på de små, ydmyge steder. Og det er netop forsamlingshusene i de helt små byer, der vil danne ramme om Olsens omfattende turné, fra efteråret 2019.

Jeg vil glæde mig til at komme ud møde folk, der hvor de bor.
Koncerterne foregår udelukkende i forsamlingshusene, i landsbyer, Allan Olsen aldrig før har besøgt
Vis kort
1. Feb Andet

Bogmessen Lokale Ord

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
På Bogmessen Lokale Ord kan du møde lokale forfattere. Der er aktiviteter for hele familien..

Der er Eventyrland for børnene med arenakampe ved Rollespilsakademiet, stemningsfulde eventyrtableauer med konkurrencer, udklædning og oplæsning.

Deltag i Workshoppen "lav din egen billedbog" (tilmleding på www.faxebibliotek.dk fra d. 18/1)

Forfatter Kenneth Bøgh Andersen fortæller om sit forfattersakb kl. 11:30 og Birgithe Kosovic, der er aktuel som kommenator i DRs serie "Frederik IX" fortæller om sin biografi om Erik Scavenius kl. 14:00
Vis kort
1. Feb Andet

"Byg en billedbog"

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Workshop for børn fra 5-8 år og deres forældre..

Workshoppens omdrejningspunkt er tomme billedbøger, som bare venter på børnenes egne fortællinger. Her sættes børnenes fantasi fri, og børnene bygger deres bøger med udklip og egne tegninger.

Gratis billetter kan fås fra lørdag d. 18. januar kl. 10.00
Kun børn skal have billetter
Vis kort
3. Feb Show/stand up

Flemming Krøll

Mandag den 3. februar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Se www.visekaelderen.dk)
Arrangør: Visekælderen
Kulturhuset Leopold, Bredgade 22, Karise
Foruden at være en suveræn visesanger, er Flemming Krøll også en af vore mest morsomme kunstner, der efterlader sig en række latter-"kaskader" i alle sammenhænge. Publikum ligger flade af grin, når han giver sine monologer. Glæd jer til sjov aften..
Vis kort
5. Feb Foredrag

Indfødsretslovgivning og indfødsretssager /Jørgen mikkelsen

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 19-22.
Pris: (Entré: 100 kr)
Arrangør: Tine S. Olsen
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Indfødsretslovgivning og indfødsretssager..
Vis kort
6. Feb Foredrag

De komplicerede forhold i Mellemøsten

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 incl. kaffe og kage, tilmelding senest den 2.feb)
Roholte Aktivitetshus, Vindbyholtvej 32, Faxe
Journalist Steffen Jensen fortæller meget personligt om konflikterne i Mellemøsten. Tilmelding senest d. 2. feb. til Ruth 56725293 eller Jørgen 40568020 Foredraget er støttet økonomisk af Faxe Kommune..
Vis kort
6. Feb Foredrag

Foredrag

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19-21.
Karise Sognegård, Kildevej 1 B, Karise
Hans-Peter Tams vil fortælle om sin bog " Mindernes Dæmoner " Livet igennem har Hans-Peter Tams været forfulgt af dæmoner - dæmoner, der plagede ham i natlige mareridt, hvor barske barndomsminder trængte sig på..

Det er barndomsminder om en hovedløs krig - om børn på flugt gennem en kold, rå og brutal verden, hvor det var alles kamp mod alle. Siden forsøgte han at flygte fra mindernes dæmoner, ved at fortie og fortrænge dem, indtil han omsider fandt ud af, at tavlen først kan viskes ren, når den er skrevet fuld. Ansporet af sin mangeårige ven, Poul Erik Nielsen Rud, begyndte han da at skrive sine minder i form af breve. Det blev en sej kamp, som varede i mere end to år, men for hvert brev, kunne en tavle viskes ren. Rammen er rå, for den handler om krig, død og ødelæggelse - men indholdet er kærlighed og sammenhold og et af de smukkeste portrætter, der er skrevet om en mor. En mor, der indgød sine børn en ubrydelig tro på, at hvis man bare holder sammen og stoler på Guds omsorg, så ordner det hele sig til sidst. Det gjorde det også - og til sidst lykkedes det Hans-Peter Tams, at få bugt med mindernes dæmoner, i form af denne bog og foredrag. Det skal først og fremmest ses som et budskab om, hvad prisen er for frihed og demokrati. Det koster ikke noget at deltage, men man er velkommen til at bidrage til julehjælpen, hvis man har lyst. Kirke bilen kører og alle er meget velkomne
Vis kort