Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 13 events i Faxe kommune mellem 13. apr. og 12. maj 2021

13. Apr Andet

Tirsdagsklubben

Tirsdag den 13. april 2021, kl. 10-12.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
Sognegården, Teestrup..
Vis kort

Aflyst! Benny Holst Trio i Haslev Folk Club - Ændret tid og sted

Lørdag den 17. april 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 200 kr
Arrangør: Haslev Folk Club
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Koncerten er aflyst; men vi arbejder på at finde en ny dato til koncerten. NB! Ændret tid og sted: LØRDAG den 17. april på Haslev Bibliotek. Et af de allerstørste koryfæer i dansk folkemusik..

Med Benny Holst kan vi virkelig præsentere et af dansk folkemusiks største koryfæer. Han startede som professionel musiker i 1968 og har spillet sammen med og øvet indflydelse på en lang række af dansk musiklivs store navne, bl.a. Trille.

Hans kærlighed til de gamle danske sange fik han med fra barnsben, hvor han voksede op hos sin bedstemor, Julie, som altid sang til sine daglige gøremål. Udover selv at optræde med disse gamle sange har Benny Holst også selv skrevet en masse sange. Alt hvad han synger, har rod i en ømhed over for de små i samfundet og indignation over for uretfærdighed.

Siden ca. 2004 har Benny Holst optrådt i triosammenhæng med guitaristen Jacob Rathje og violin-troldmanden Martin Andersen. Glæd jer til aften med genhør med sange - og til virtuos musik
Vis kort
18. Apr Foredrag

Forfatterforedrag med Malene Ravn

Søndag den 18. april 2021, kl. 14.
Pris: Entré: 80 kr, Biblioteksklub 64 kr, Læseklub 50 kr Køb/bestil billet
Faxe Bibliotek & Borgerservice, Rådhusvej 4, Faxe
"Hvor lyset er". Dette foredrag tager udgangspunkt i bogen af samme navn og skildrer kunstneren Carl Fischers og hans kære kones dramatiske bohemeliv fra 1892 til 1962..

De valg de tog for kærligheden og kunsten, havde voldsomme konsekvenser, for dem selv - og ikke mindst for deres lille søn. Carl Fischer var Malene Ravns mands oldefar, og i løbet af foredraget vil Malene bla. fortælle om researchprocessen og de opdagelser og overraskelser hun gjorde undervejs. Enhver familie bærer på en hemmelighed og en stor fortælling, og dette er et af temaerne i Malenes foredrag. Foredraget vil være krydret med en masse privatfotos, papirklip og malerier, og hun kommer også ind på Carl Fischers værker og den europæiske og danske kunstscene i den første halvdel af 20. århundrede. HVOR LYSET ER er nomineret til DR Romanprisen 2021

Malene Ravn er forfatter til romanerne "Det eneste rigtige" (Gyldendal 2014), "Mia" (Gyldendal 2016), "I dine øjne"(Gyldendal 2018) og "Hvor lyset er" (Gyldendal 2020). Romanerne har en bred spændvidde over den korte roman til den store slægtsfortælling.

Efter en længere årrække indenfor TV-branchen arrangerede Malene i 2011 udgivelsen af Guerilladigte, hvor hun sammen med 150 kendte og ukendte digtere forvandlede Den Blå Avis til Danmarks største digtudgivelse.
2011-2013 skrev Malene Ravn den faste spalte ORD i Politiken Bøger. Her interviewede hun forfattere om deres forhold til ordene. Få år senere, i 2016 skrev hun portrætbogen Gadens Stemmer om tidligere hjemløse og misbrugere til fordel for den socialøkonomiske virksomhed af samme navn. Malene er født i 1971 og er cand.mag. dansk, retorik og sprogpsykologi med speciale i kreative processer.

Billetpris: 80 kr. Pris for biblioteksklubmedlemmer: 64 kr. Pris for læseklubmedlemmer: 50 kr
Vis kort
21. Apr Skuespil

Eks-mænd

Onsdag den 21. april 2021, kl. 20.
Pris: Entré
Midtskolen - afd. Sofiendal, Sofiendalsvej 42A, Haslev
Sku' vi se at komme videre?.
Vis kort
27. Apr Andet

Tirsdagsklubben

Tirsdag den 27. april 2021, kl. 10-12.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
Sognegården, Teestrup..
Vis kort
27. Apr Foredrag

Matilde Kimer: Rusland - er mere end Putin

Tirsdag den 27. april 2021, kl. 19-21.45.
Pris: Entré: 150 kr Klik her for at tilmelde dig
Haslev Seminarium, Søndergade 12, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Korruption, dopingskandaler, valgsvindel og krig med naboerne. Sådan ser overskrifter om Rusland ofte ud, men Rusland og russere er langt mere nuanceret, end der er plads til i korte nyhedshistorier..

Bag Putins hårde facade og naturens barske frostgrader gemmer sig et varmblodet folk som udover vodka og fædrelandssange også elsker poesi, hygge og sarkasme - ikke ulig vores danske humor.
DR's Ruslandskorrespondent Matilde Kimer tager os med på en underholdende rejse til verdens største land
Der bliver masser af plads til spørgsmål og debat om både koldkrigsadfærd og Ruslands fremtid - både med og uden Putin.

Hold: 20501
Vis kort

Aflyst! Väsen i Haslev Folk Club

Torsdag den 29. april 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr
Arrangør: Haslev Folk Club
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Magisk musik fra de store, svenske skove..

Väsen Duo

Torsdag den 29. april, kl. 20.00, Haslev Bibliotek

Väsen er noget helt for sig selv. Deres unikke lyd hensætter en til de store svenske skove, hvor troldtøj og godtfolk danser i de lyse, nordiske sommernætter. Det er helt igennem magisk.

Denne magi skabes af to dygtige musikere, Olov Johansson på nyckelharpe og Mikael Marin på viola. Olov og Mikael begyndte at spille sammen som teenagere. Og de lærte efterhånden en del af ældre folkemusikere, der boede rundt omkring i Uppland.

Olov Johansson blev rigsspillemand i 1984 og den første verdensmester på nøgleharpe i 1990. Mikael Marin blev udnævnt til rigsspillemand i 1983.

Stilen er ikke kun svensk folkemusik. Deres musik er påvirket af både jazz, rock og klassisk musik. Så vi har en magisk og spændende aften i vente, denne torsdag før Store Bededag
Vis kort
5. Maj Møder

Menighedsrådsmøde

Onsdag den 5. maj 2021, kl. 18-21.
Dalby Menighedshus, Karisevej 63, Dalby, Haslev
Vis kort
8. Maj Ekskursion

Samsø - stå på i Stege eller Stensved

Lørdag den 8. maj 2021, kl. 06.10-21.45.
Pris: Entré: 995 kr Klik her for at tilmelde dig
AOF Østsjælland, Sofiendalsvej 43, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Efter endt opsamling køres til Kalundborg hvor vi skal med færgen til Ballen på Samsø. På Samsø mødes vi af vores guide, som skal følge os hele dagen på øen..

Formiddagen starter på sydøen - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset. Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør hold i en af dem - Samsø Gårdbutik. Svanegården er oprindelig en gammel firlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter, som vi helt sikkert får en smagsprøve på
Vi spiser frokost (ekskl. drikkevarer) på Samsø Perlen inden turen om eftermiddagen går til nordøen
På Nordøen venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, hvor der kan opleves gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse. Her kan man besøge den gamle butik "Smagen af Øen", som byder os på flere årstidsbestemte smagsprøver på nogle af de mangle lokalt producerede varer, der er repræsenteret i butikken.
Turen afsluttes i Ballen Færgehavn, hvor guiden efter en dejlig dag på Samsø, tager afsked på gruppen. Vi tager færgen tilbage til Kalundborg og kører retur til opsamlingssteder.
Pris inkluderer: Transport, færge, guide, foredrag, frokost ekskl. drikkevarer, kaffe/te i bussen
Program
08.30 Ankomst Kalundborg færgehavn
08.50 Afgang med færge
10.20 Ankomst Samsø

17.15 Check-in Ballen færgehavn
17.35 Afgang med færge
19.05 Ankomst Kalundborg

Opsamlingsplan:
D Slagelse st. (bus) 07.45 19.50
C Fuglebjerg busterminal 07.20 20.10
A Næstved, Rådmandshaven 07.00 20.35
B Næstved, Sct. Jørgens Park v/FW 06.45 20.45
E Stensved (afk. 41) 06.10 21.15
G Stege, Sukkerfabrikken 05.40 21.45

Hold: 20596 Mødested: Stensved, Stensved
Vis kort
9. Maj Andet

Tirsdagsklubben

Søndag den 9. maj 2021, kl. 15-16.30.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
Sognegården, Teestrup..
Vis kort