Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 24 events i Faxe kommune mellem 31. mar. og 29. apr. 2020

31. Mar Gudstjeneste

Gudstjeneste: Påske for børn v/ OBT

Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 10-11.
Haslev Kirke, Kirkepladsen 8A, Haslev
Vis kort
31. Mar Foredrag

UDSAT: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden..

Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
2. Apr Gudstjeneste

Gudstjeneste: Påske for børn v/ OBT

Torsdag den 2. april 2020, kl. 10-11.
Haslev Kirke, Kirkepladsen 8A, Haslev
Vis kort
2. Apr Foredrag

Livet Som Pårørende

Torsdag den 2. april 2020, kl. 19-21.
Café K, Jernbanegade 33D, Haslev
Pårørendevejleder Lotte Rostoft om de udfordringer og glæder livet med en sygdomsramt kan give. Efter foredraget er der mulighed for at tale med Lotte og hun hjælper gerne med opstart af en pårørendegruppe..

Her er et café arrangement med fokus på de pårørende, men vi med sclerose er også velkomne!
Dem, der har lyst, mødes kl.17.30 og spiser for egen regning og kl. 19
fortæller pårørendevejleder Lotte Rostoft om de udfordringer og
glæder livet med en sygdomsramt kan give, samt hvilke tilbud Faxe kommune har til pårørende. Efter foredraget er der mulighed for at tale med Lotte og evt. aftale opstart af en pårørendegruppe eller andet hun kan hjælpe de pårørende med
Vis kort
2. Apr Foredrag

I verdens tjeneste. Mogens Lykketoft

Torsdag den 2. april 2020, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Mogens Lykketoft fortæller i dette foredrag engageret om sin tid i New York under sin formandskab for den 70. generalforsamling i FN, 2015-2016. Vi hører om arbejdet og hans hverdag som formand..

Foredraget er også en kort introduktion til FN som organisation, og de udfordringer verdenssamfundet står over for - ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Verden står over for en lang række udfordringer f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror, der simpelthen ikke kan overkommes medmindre nationerne arbejder sammen og i den sammenhæng er FN uundværlig. I dette foredrag giver Mogens Lykketoft et enestående og topaktuelt indblik i FN's vigtige arbejde for de 17. verdensmål og sætter dem i et historisk perspektiv.

Hold: 19505
Vis kort

Afslutning ved "Visekælderens viseværter"

Mandag den 6. april 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Se www.visekaelderen.dk)
Arrangør: Visekælderen
Kulturhuset Leopold, Bredgade 22, Karise
Igen i år vil viseværterne lægge sig i selen for at lave en sjov og festlig afslutning på sæsonen. I skrivende stund er repertoiret endnu ikke fastlagt. Hvis du selv går med en drøm om at optræde hos viseværterne, så skriv meget gerne til os..
Vis kort

Madpakketure

Fredag den 10. april 2020, kl. 10.
Pris: (Gratis)
Faxe Kalkbrud, Stationsvej, Faxe
Førte ture på 10 og 20 km. Medbring madpakke og drikke..
Vis kort
15. Apr Foredrag

Sogneaften med Rasmus Birkerod

Onsdag den 15. april 2020, kl. 18.30.
Teestrup Sognegård, Teestrup Bygade 33, Haslev
Der er fællesspisning kl. 18.30. til 40 kr. pr person; tilmelding på 41626293 senest 8. april. Foredrag og efterfølgende kaffe. kl.19.30 er gratis. Hvis man kun ønsker at deltage ved foredraget er tilmelding ikke nødvendig..
Vis kort
16. Apr Undervisning

Salat kursus

Torsdag den 16. april 2020, kl. 17.30.
Pris: (Pris: 200 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Faxe
Østskolen, afd. Rollo (Bifrost), Gl. Strandvej 12, Faxe
Underviser: Gerda Just Hansen. Lækre salater og dressinger: Er du også træt af at bruge de samme opskrifter altid og mangler du inspiration til nye spændende salater - så gå ikke glip af denne mulighed..

Vi skal på dette kursus brugeforårets salater - frugt og grøntsager. Vi laver salater med masser af smag, sprødhed, smukke farver og mæthed. Der bliver også lavet flere dressinger og olie/eddiker. Kom og deltag i en hyggelig aften i køkkenet, hvor vi slutter af med at spise i fællesskab. Hold 01911
Vis kort
18. Apr Ekskursion

Rundvisning på Københavns Politigård

Lørdag den 18. april 2020, kl. 10.
Pris: (Pris: 175 kr) Klik her for at tilmelde dig
LOF Haslev, Bellisvej 12, Haslev
Underviser: Guidet rundvisning. En rundvisning på Københavns Politigård indeholder både arkitektoniske og historiske fortællinger..

Rundvisningen indeholder bl.a. den ikoniske runde gård, som slet ikke skulle have været rund og den firkantede gård, der i dag er mest kendt som mindegården. Alle rundvisningerne bliver varetaget af nuværende eller tidligere politifolk. Københavns Politigård er hovedsæde forPolitiet og derfor kan der opstå situationer, hvor aflysningfinder sted med kort varsel. Vi henstiller til, at man som deltager i rundvisning på Københavns Politigård respekterer Politigården som en arbejdsplads og udviser passende adfærd. Det erIKKE tilladt at medbringe store tasker på rundvisningen og at parkere langs Politigården. Af sikkerhedsmæssige årsager skalalle deltageres navn og adresse oplyses til politiet forud for rundvisningen. Alle deltagere skal have adresse i Danmark. Det er vigtigt at skrive sig på venteliste ved fyldt hold, da vi opretter nye rundvisninger i takt med, at ventelisten er stor nok. OBS: Ved tilmelding af flere personer på samme tid, skal der opgives navn, adresse, telefonnummer, email-adresse, samt fødselsdag på samtlige personer.Deltagerne skal have adresse i Danmark. Det er ikke muligt at ændre i navne på deltagere, senere end tilmeldingsfristen. Rundvisningen starter kl.10:00; man skal være der en halv time før, at hensyn til sikkerhedstjek. NB. Det ikke er muligt at ændre i navne på deltagere, senere end en uge før rundvisningen. HUSK: At medbringe billede-id, da det skal fremvises ved indgangen til Politigården. MØDESTED: Indgangen til Politigården ved Polititorvet i København. Tilmeldingsfrist den2. april 2020. Hold 201904
Vis kort