Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 166 events i Faxe Kommune fra/efter 10. aug. 2020

10. Aug Foto

Sommerudstillingen #naturligvis

Tirsdag den 7. juli til tirsdag den 1. september 2020, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tokkeruplund, Tokkerupvej 36, Faxe
Få et indblik i naturens forunderlige og egenrådige verden. En verden der ikke kun er forbeholdt de store natur, ekspeditioner eller rejser til eksotiske himmelstrøg,det er noget som du kan opleve hjemme i din egen have eller i den nærliggende skov..

Som i barnets, klare åbne blik, der uden forbehold møder verden 1:1 inviterer han dig til smukke sansninger og oplevelser af naturen. De udstillede billeder spænder vidt, fra transformation og forløsning til forgængelighed og katastrofe.

Snyd ikke dig selv for et møde, 1:1 med den professionelle kunstfotograf Christian Grønne - frem til tirsdag den 1. september er der gratis adgang tirsdage ml. kl. 15.00 og 18.00. Der er åben i haven og the på kanden. Andre dage åben efter aftale
Vis kort
10. Aug Historisk

Livet som kvinde i 1950´erne

Mandag den 20. juli til mandag den 7. september 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Geomuseum Faxe, Østervej 2, Faxe
Besøg vores udstilling "Krigen og klimakrisen" om det lokale liv i Stevns og Faxe Kommune under 2. verdenskrig. Inkluderet i billetten hertil, er adgang til vores nye mini-udstilling om livet som kvinde i 1950´erne med de muligheder man havde dengang!.

MINI-UDSTILLING
Entré inkluderet i billetten til vores særudstilling: "Krigen og klimakrisen". Vores mini-udstilling er placeret i udstillingsrummet ved siden af fossilerne, Rådhusvej 2 i Faxe.

Temaet er et tilbageblik på 1950'erne, hvor man som ugift kvinde havde meget begrænsede muligheder i livet og samtidig en skildring af, hvor meget vores verden har rykket sig siden dengang, med de nye muligheder det har ført med sig...!

Frisørsalon fra Munkegade, Store Heddinge:

Salonens første ejer, Marie Petersen, åbnede salonen i 1911. Hendes mand var død ved en arbejdsulykke i 1910, 3 måneder efter datteren Johannes fødsel.
Salonen lå dengang på 1. sal i Maries private lejlighed i Munkegade 12.
I 1920 købte Marie huset og indrettede salonen i stueetagen.

Maries datter, Johanne, flyttede hjemmefra. Hun uddannede sig som husholdningslærerinde og håndarbejdslærerinde, og tog svendeprøve som frisør. Derudover blev hun student og tog en uddannelse på universitetet. Hun boede på lejede værelser som logerende i en del år.

Som ugift kvinde kunne Johanne ikke få en passende lejlighed. Derfor flyttede hun hjem til sin mor i Store Heddinge i 1951. Da havde hun boet ude i ca. 20 år.

Johanne begyndte at arbejde i salonen kort tid efter hun flyttede hjem. Hun overtog forretningen efter sin mor, og fortsatte med at have kunder indtil hun var næsten 88 år. Johanne blev aldrig forlovet eller gift
Vis kort

Chuck Brodsky i Haslev Folk Club

Fredag den 11. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Koncert med Chuck Brodsky, en af USA's fineste nulevende sangskrivere og en formidabel musikalsk historiefortæller..

Chuck Brodsky kan i sine sange med en tør og skarp (ofte sort) humor og en underliggende varme og medfølelse skildre almindelige mennesker, der blot forsøger at komme gennem dagligdagen med lidt værdighed. Han skriver stærke, sjove og ærlige sange med enkle og iørefaldende melodier, som rammer plet hos lytteren. Og hans sange evner at få publikum til at trække på smilebåndet eller sidde med en klump i halsen - nogle gange begge dele samtidig.

Temaerne i sangene spænder bredt, fra Facebook til Holocaust, men Chuck har en særlig forkærlighed for baseball og skriver ofte sange om en lang række af baseballverdenens farverige personer og deres historier - som selv folk uden begreb om den amerikanske nationalsport kan fascineres af. Chuck Brodsky har udgivet 11 studioalbummer og et dobbelt livealbum. Hans seneste udgivelse er "Them and Us" fra marts 2018.

Chuck Brodsky er meget glad for at spille i Danmark, og har bl.a. optrådt på Tønder Festival flere gange, senest i 2014. Flere af klubbens medlemmer har efterspurgt et genhør med Chuck Brodsky, så vi er glade for at kunne præsentere ham som første kunstner i efterårssæsonen
Vis kort
13. Sep Klassisk

Intimkoncert i en dagligstue i Permatopia

Søndag den 13. september 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Permatopia 77, Permatopia 77, Karise
Fire solokoncerter med fire af Danmarks mest anerkendte solister. Anden koncert med cellisten John Ehde. Fysisk musik, så tæt på, at den er lige til at gribe fat i. Tæt og nærværende musikoplevelse..

Tilmelding: mail til kontakt@bjoernhernes.dk. Kom ikke for sent; dørene lukkes klokken 3. Billet betales ved indgangen på MobilePay 22 75 59 81 eller kontant
Vis kort
14. Sep Foredrag

Tour de talesprog kommer til byen

Mandag den 14. september 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Sprogforsker Michael Ejstrup går på scenen med sit oneman-sprogshow og slipper talesproget løs i projektet "Som man siger"..

Prå-li-hør-hær! Det er ornlig sygt! Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettodansk og gadeslang.

Showet er gratis og en del af det større projekt SOM MAN SIGER. "SOM MAN SIGER er et vigtigt projekt, fordi vi alle kan have godt af at få rusket op i vores fordomme. Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog.Et sprog, der gemmer på masser af indsigt i, hvem vi er, og hvor vi kan komme hen sammen," udtaler sprogforsker Michael Ejstrup.

Projektet SOM MAN SIGER er mere end bare et enkelt show. Michael Ejstrup er på tour med tasken fuld af talesprog landet rundt på tilsammen 50 biblioteker og højskoler. Derudover kan man høre ham i projektets podcast på sitet www.sommansiger.nu, hvor han i øvrigt opfordrer dig til at dele din stemme til det landsdækkende talesprogsbibliotek: "Vi har brug for at høre netop din stemme. Dit talesprog er på én gang unik og en del af et sprogligt fællesskab, og du kan være med til at tegne portrættet af det danske talesprog. Min opfordring er derfor: Tal, som du taler, og giv dig tid til at lytte til dine medstemmer," forklarer sprogforsker Michael Ejstrup. Talesproget er mangfoldigt, og sprogforsker Michael Ejstrup kommer ud i mange kringelkroge i sit oneman-sprogshow på Haslev Bibliotek
Vis kort
18. Sep Show/stand up

Power

Fredag den 18. september 2020, kl. 17.
Cirkuspladsen ved Haslev Hallerne, Sofiendalsvej 42, Haslev
Teltet er indrettet så de lever op til myndighedernes krav. Der er 3 indgange, alle pladser er afsprittede før hver forestilling, og der er automatisk en tom plads mellem hver familie. Loger er kun forbeholdt én familie..

Der skal betales for min. 4 pladser og disse kan kun reserveres på billettelefon 20 86 60 10
Vi gør opmærksom på at Cirkus Baldoni er ikke en del af regeringens sommerpakke og vores billetpriser er derfor som de plejer.

Priser: + gebyr kr. 10 pr. billet:
Vis kort
19. Sep Natur

Vandretur i Kalkens Rige

Lørdag den 19. september 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: Fra 25 kr pr. person)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Geomuseum Faxe, Østervej 2, Faxe
Tag med når vi tager på vandretur i kalkens rige - Faxe Kalkbrud. Turen starter med introduktion ved Geomuseum Faxe, derefter går turen ned i kalkbruddet..

Tag med guide på vandretur i kalkens rige - Faxe Kalkbrud.

På turen hører I om Kalkbruddets historie, i fordyber jer i det særprægede landskab og får mange anekdoter fra det tidlige arbejdsliv i bruddet.

Der bydes velkommen med en kort introduktion ved Geomuseum Faxe, derefter går turen ned i kalkbruddet.

Turen varer 2 timer

Der er ture følgende dage:
Søndag den 23. august kl 14.00
Lørdag den 19. september kl 14.00

Bemærk: Billet til vandreturen giver ikke adgang til særudstillingen DinosaurLiv.

Køb billet til vandreturen herunder - tryk på den dato i kalenderen, du ønsker at købe billet til
Vis kort
24. Sep Show/stand up

Power

Torsdag den 24. september 2020, kl. 17.
Cirkus Baldoni ApS, Ulstrup Bygade 12, Tureby
Teltet er indrettet så de lever op til myndighedernes krav. Der er 3 indgange, alle pladser er afsprittede før hver forestilling, og der er automatisk en tom plads mellem hver familie. Loger er kun forbeholdt én familie..

Der skal betales for min. 4 pladser og disse kan kun reserveres på billettelefon 20 86 60 10
Vi gør opmærksom på at Cirkus Baldoni er ikke en del af regeringens sommerpakke og vores billetpriser er derfor som de plejer.

Priser: + gebyr kr. 10 pr. billet:
Vis kort
24. Sep Foredrag

Charlotte Bech: Fremtiden med covid-19

Torsdag den 24. september 2020, kl. 19-21.15.
Pris: (Entré: 80 kr) Klik her for at tilmelde dig
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Hele verdenen er optaget af corona-virussens konsekvenser. Frygten for tab af menneskeliv er altoverskyggende, og alle afventer dommen over hvert enkelt samfunds reaktioner. I Danmark lukkede vi helt ned. Men virker det?.

For hvad ved vi lige nu om forebyggelse og behandling af Corona? Hvorfor har Sverige så høj en dødelighed sammenlignet med Danmark og Norge?
Hvad er fremtidsudsigterne og får vi nogensinde en hverdag uden håndsprit, afstand og andre foranstaltninger. Charlotte Bech, praktiserende læge giver et indblik i det sundhedsfaglige maskinrum

Hold: 20508
Vis kort
24. Sep Foredrag

Foredrag med Brian Sandberg i Haslev Bio

Torsdag den 24. september 2020, kl. 20.
Haslev Bio, Sofiendalsvej 4, Haslev
Kom og oplev Danmarks mest kontroversielle eks rocker, Brian Sandberg, uden filter i Haslev Bio. Han er kendt som Stein Baggers bodyguard og jetset rockeren..

Han er forfatter til 3 bøger, har overlevet 3 skudatientater, sigtet i Danmarks historiens største og dyreste retsag, dømt 12 år i byretten og frifundet i landsretten. Kom og hør hans vanvittige livs historie helt tæt på og uden filter
Vis kort