• Vælg Alle
  • Nulstil

Viser 4 events i Fredensborg Kommune fra/efter 22. feb. 2018

Tir. d. 10. oktober 2017 til søn. d. 25. februar 2018, Alle dage.

Louisiana - Being There.

Sted: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Entré: (Entré: 110-125 kr)
Oplev 10 yngre internationale prominente samtidskunstnere give deres fortolkning af livets forhold, hvor det fysiske og digitale i smelter stadig tættere sammen. Via video, installation, maleri og skulptur udstilles ni scenarier der skildrer forholdet mellem det fysiske og digitale hvor der ingen klar sondring er mellem, hvor det ene holder op og hvor det andet begynder. Heraf er fem er skabt specifikt til udstillingen og to af de andre er for nylig erhvervet til Louisianas samling.

BUNNY ROGERS (USA, 1990)
I installationen Leda (Painted and Erased) iscenesætter Bunny Rogers et selvbestaltet minde for en afdød highschool elev. Kunstneren skaber et billede af en kollapset virkelighed mellem en fysisk og en virtuel eksistens ved at koble et fladt tegneserieunivers med en række genstande i detaljeret håndværk. Værket er lavet til udstillingen.

LOUISA GAGLIARDI (Schweiz, 1989)
Installationen Living Downstream illuderer en nattescene, hvor en række malerier af lanterner og tavse menneskeskikkelser indgår. Gagliardi maler i computeren, printer derefter malerierne ud, hvorefter hun påfører dem forskellige lag af stoflighed. Værkerne er lavet til udstillingen.

IAN CHENG (USA, 1984)
I Emissary Sunsets the Self følger vi et væsen, der uophørligt og uden ende navigerer i en ukendt og uforudsigelig verden. Det er en live-simulation. Det vi ser, opstår idet vi kigger på det og viser sig aldrig på lige samme måde igen. Med kunstnerens egne ord er det som a computer game that plays itself.

DORA BUDOR (Kroatien, 1985)
Værket Year Without A Summer (Pantons Diversion) forbinder sjældne readymade Verner Panton-moduler, designet i 1960erne, med et askefald, der langsomt dækker modulerne. Askefaldet udløses af en teknologi, der registrerer besøgendes lyde i rummet. Værket er lavet til udstillingen.

CÉCILE B. EVANS (USA/Belgien, 1983)
I værket Hyperlinks fra 2014 møder vi en række væsener, der kun lever i computeren: en japansk hologram-popstjerne, en fobiramt youtuber, en usynlig kvinde og en række andre skikkelser. Hovedpersonen er avataren Phil, som til forveksling ligner en berømt og afdød skuespiller.

HANNAH LEVY (USA, 1991)
I Hannah Levys fire værker (tre af dem lavet til udstillingen) er kroppen koblet med maskinen. Værket Untitled viser en silikoneafstøbning af et sæt iPhone-høretelefoner i nærbillede, som et par hænder kærtegner. Det antager næsten karakter af en seksualundervisningsvideo, da såvel høretelefonernes farve og form som hændernes behandling af dem giver klare associationer til det kvindelige kønsorgan.

ED ATKINS (Storbritannien, 1982)
I Ed Atkins installation Ribbons er det kroppen, der er i centrum en ode til kødelighed og forgængelighed, beskrevet ved hjælp af glatte, digitalt frembragte billeder. Her møder vi Dave, en avatar, der synes fanget i en skærsild af gentagelser og kedsomhed.

PAMELA ROSENKRANZ (Schweiz, 1979)
Anamazon (Into the Land) kombinerer et gitter af et kraftigt grønt og blåt LED-lys, der indhyller og overvælder beskueren sammen med lyde fra Amazonas regnskov, spillet baglæns på Amazon Echo højtalere, samt en stor bunke jord, terra preta, oprindeligt et særligt frugtbart jordprodukt fra Amazonas. Værket er lavet til udstillingen.

LIZZIE FITCH / RYAN TRECARTIN (begge USA, 1981)
Lizzie Fitch og Ryan Trecartins installation Lake Anticipation er et landskab, hvor sterile kontorreferencer er koblet med et naturlignende, træbevokset miljø. Det danner ramme om en film, hvor vi følger forskellige grupper i et forladt frimurertempel, hvor de næsten uafbrudt snakker og kommenterer det, de (ikke) oplever.
Elektronista Podcast
Teknologien væver sig ind i vores liv fra alle sider. Og det har kunsten også fået øje på. Det pibler frem med værker, som trækker beskueren helt tæt på i Virtual Reality. Skærme med digitale reproduktioner af mennesker og mødet mellem teknologien og naturen som tema

Christiane Vejlø fra Elektronista har talt med Cécile B. Evans som med værket Hyperlinks er en del af udstillingen Being There på Louisiana. Kunstneren Christian Lemmerz fortæller om at lave kunst i Virtual Reality og VR iværksætter Simon Lajboschitz overvejer, om han ville lave et VR spil, hvor man kan tale med en afdød slægtning.

Hør udsendelsen her
Tor. d. 9. november 2017 til søn. d. 15. april 2018, Tir-søn.

Louisiana - 7 x RUM x TID.

Sted: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Nye sansninger af samlingen. 9. november 2017 - 15. april2018. Louisianas direktør Poul Erik Tøjner blander værker på kryds og tværs - af både genre, størrelse, udtryk, rum og tid - i denne nye præsentation af samlingen, der vises i Sydfløjen. Og som tager forskud på fejringen af museets 60 års fødselsdag i 2018.

Calder, Viola, Warhol og Wall. Klassikere, der møder samtidskunst. Nye navne og nyindkøbte værker sat sammen med de velkendte. Et elsket (og lidt frygtet) edderkoppepar. Et skulpturelt penselsstrøg af Lichtenstein. En tonstung glasskulptur af Roni Horn. En kosmisk generator af Mika Rottenberg. Ti meter striber af Gerhard Richter og en Giacometti, der ikke er større end en tommeltot...

Louisianas direktør Poul Erik Tøjner har sat alt i spil - og blandet "kortene" godt og grundigt - i forbindelse med ophængningen af samlingen. Værkerne er sat sammen i en række tematiske og rumlige forløb, ud fra ønsket om at gøre mulige sammenhænge synlige og pege på nye sanselige slægtskaber. Men også minde os om, at museet er et mulighedsfelt af oplevelser og tænkning, hvor gentagelsen gør nyt.

DE 7 KAPITLER

Præsentationen af samlingen er inddelt i 7 kapitler, der tager udgangspunkt i et begreb, Poul Erik Tøjner kalder "sansningens under." Det første kapitel WHO WE ARE handler om identitet, hvem er jeg, hvem er vi, hvem er du? Det næste ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR om sansningen og det sansede. A WORLD OF DESIGN viser, hvorledes en lang række kunstnere tager udgangspunkt i, at verden allerede er tilrettelagt som billeder.

NATURE rummer grebet om det store landskab sammen med myterne og kortlægningens drømme. ACTIONS er et lille kapitel om fascinationen af tingenes egetliv, mens THE ONE AND THE OTHER handler om menneskets forhold til det andet menneske, til det, der ikke er mig.

Det sidste rum POLITICS holder os fast på den verden, vi selv har skabt, inden blikket kan slippe sig selv fri i den mægtige udsigt over Øresund.

FORBLIVENDE MEN LEVENDE

"Samlingen er det velkendte resonansrum for alle de andre begivenheder, museet lægger rum til, " skriver Poul Erik Tøjner i artiklen 'Sans for Samling' i det nye Louisiana Magasin og tilføjer, at den store chance med samlingen netop er, "at få nye øjne til at se på gammelt stof og gamle øjne til at møde nyt."

Se mere på dette link: http://www.louisiana.dk/
Lør. d. 19. til man. d. 21. maj 2018, kl. 11-17.

Kunstrunden Nordsjælland - ÅBNE DØRE.

Sted: Toeltvej 39A, Humlebæk
Entré: (Fri entré)
Kunstrundens ÅBNE DØRE er en enestånde mulighed for at gå på opdagelse i kunsterens univers. Besøg kunstnerne hvor kunsten blive til og få en snak om kunst og værker med hver enkelt kunstner. Gennem 10 år har Kunstrunden - Nordsjælland arrangeret ÅBNE DØRE hos en lang række af professionelle og aktive kunstnere i Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Hillerød kommuner.

Brug pinsen til en forårstur rundt i det nordsjællandske landskab og gør holdt hos nogle af de 76 forskellige kunstnere og kunsthåndværkere, der deltager i årets kunstrunde.
Du kan møde kunstnerene på hjemmebane og få et indblik i deres verden, snakke med dem om motiver og teknikker, fornemme de stemninger og den atmosfære, der inspirere og påvirker.

Mange kunstnere arbejder, bor og tænker på måder lidt forskellig fra de fleste, har måske andre værdier og normsæt, det lokker og inspirere mange at få mulighed for at komme hel tæt på den ofte meget intime og sanselige verden.

Du kan besøg fællesudstillingen på Annaborg i Hillerød og få et overblik over de deltagende kunstnere.
Tir. d. 31. december 2002 til man. d. 31. december 2018, Tir-søn kl. 11-22.

Udstillinger på Louisiana 2018.

Sted: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Hjemmeside: link
Louisiana Museum of Modern Art - Ét af verdens førende museer for moderne kunst og hjemsted for utallige fantastiske udstillinger der presser grænser og tvinger os til at tænke over verden med et nyt syn. I år gør en række fabelagtige og til dels provokerende kunstnere og performere Louisana til deres hjemsted
Being There- International samtidskunst
12. oktober 2017 - 25. februar 2018

Louisiana on Paper. George Condo: The Way I Think. Tegninger 1979-2015
9. november 2017 - 4. februar 2018

PICASSO KERAMIK

1.februar - 27.5maj 2018

GABRIELE MÜNTER

3.maj 2018 - 19.august 2018

LOUISIANA ON PAPER. ED RUSCHA - VERY

17.maj 2018- 19.august 2018

MÅNEN

13.september 2018- 20.januar 2019

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER. ELEMENTAL. ALEJANDRO ARAVENA

11.oktober 2018- 17.februar 2019

CECILY BROWN

8.november 2018 - 24.februar 2019

Læs mere om udstillingerne på dette link