• Vælg Alle
  • Nulstil

Viser 22 events i Fredensborg Kommune fra/efter 28. apr. 2017

Søn. d. 30. april 2017, kl. 10-12.

Fortidsmindedagen - Fredensborg.

Sted: Humlebækvej 2, Fredensborg
Entré: (Fri entré)
Åbent hus på en arkæologisk udgravning Besøg en igangværende arkæologisk udgravning hvor arkæologerne undersøger bebyggelse og tørvegrave som dateres til århundrederne efter Kristi fødsel
Lør. d. 29. og søn. d. 30. april 2017, kl. 11-16 begge dage.

Forårsudstilling i Kulturhuset Fredensborg Gl...

Sted: Jernbanegade 4, Fredensborg
Entré: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Fredensborg Ny Kunstforening præsenterer 33 kunstnere, som udstiller malerier, akvareller, collager og fotos. Desuden udstilles kunsthåndværk: Keramik, smykker og glas. Fernisering lørdag d. 29.4. kl. 11 og kulturelt pusterum samme dag kl. 14
Tor. d. 9. februar til søn. d. 30. april 2017

Wang Shu - Amateur Architecture Studio.

Sted: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Lør. d. 6. maj 2017, kl. 15-16.

Mød maleren Tove Andresen.

Sted: Kirkeltevej 101, Kirkelte, Allerød
Entré: (Fri entré)
På caféens vægge hænger der i sommer de dejligste blomsterbilleder malet af Tove Andresen. Hun leger med blomsternes komposition, harmoni og farver - tit meget livlige. I dag kan I møde Tove A. i caféen. Malerierne kan ses frem til d. 01.10.2017 Sommersæsonen (og udstillingen) starter d. 26.04.2017

Se også www.tove-a.dk
Lør. d. 6. og søn. d. 7. maj 2017, kl. 10-17.

Humlebæk pilelaug.

Sted: Fmd. Flemming Pedersen, Hejreskov Allé 25, Humlebæk
Entré: (Fri entré)
I anledning af Pilens Dag lørdag 6. maj, har Humlebæk Pilelaug udstilling og arbejdende værksted. Hejreskov allè 25
Lør. d. 22. april til ons. d. 10. maj 2017, kl. 11.

Forårsudstilling og fernisering.

Sted: Humlebæk Center 40, Humlebæk
Billedkunstner Lisa Marie Frost udstiller et udsnit af egne værker
Søn. d. 21. maj 2017, kl. 13-16.

Karlebo Mølle i børnehøjde.

Sted: Kirkeltevej 161C, Karlebo, Kokkedal
Entré: (Fri entré)
I Karlebo står en smuk gammel mølle på en bakketop, men selvom den er gammel er den også for børn. Vi åbner møllens porte for børnefamilierne med et særligt program. Adgang kun fra Kirkeltevej. Der er ikke toilet ved møllen Følg en rundvisning i møllen i børnehøjde klokken 13:30, 14:30 eller 15:30 Hør om en møllerdrengs liv.
De voksne kan desuden høre lidt om, hvordan møllen bliver brugt i undervisningen på Fredensborg Skole, ligesom de naturligvis kan få en historie eller to om møllen i gamle dage. Gratis, men bidrag modtages gerne.

Aktiviteter:
Prøv at bygge en model af møllens smukke tag
Kender I de 4 kornsorter?
Prøv at løfte en meget tung sæk korn
Mal mel på håndkværnen
Bag en pandekage (det koster 10 kr.)
Tag madpakken med, og få et par hyggelige timer på møllebakken.

I vil møde:
Møllerpasserne Merete, Elton, Johnny og Krølle, samt naturvejleder Peter Laxdal, der til dagligt arbejder med udeskole på Fredensborg Skole.

Glæd jer til en fantastisk dag på Karlebo Mølle
Lør. d. 3. til fre. d. 16. juni 2017, kl. 11.

Kunst udstilling.

Sted: Humlebæk Center 40, Humlebæk
Entré: (Fri entré)
Humlebæk Dagcenters kreative hold og værksted udstiller deres flotte værker inden for hobby og kunstarbejde
Tor. d. 16. februar til søn. d. 18. juni 2017, Tir-søn.

William Kentridge - Thick Time.

Sted: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Thick Time. 16. februar - 18. juni 2017 Louisiana præsenterer for første gang i Skandinavien en stor soloudstilling med den sydafrikanske kunstner William Kentridge (f. 1955), der er kendt verden over for sine tegninger, film, skulpturer, performances og opera- og teaterproduktioner.

Udstillingen William Kentridge Thick Time fokuserer på en række af kunstnerens markante værker fra perioden 2003-2016, der repræsenterer et markant nybrud i Kentridges oeuvre. Kunstneren fik sit gennembrud i de tidlige 1990ere med poetiske sort/hvide stop-motion film, men siden årtusindskiftet har han videreudviklet sit formsprog og kombineret sin kærlighed til film- og teaterverdenen i en række overvældende installationer miljøer, eller en form for teaterscener, hvor beskueren indhylles og overvældes af kompositioner bestående af levende billeder, musik og skulpturelle genstande.

I hjertet af udstillingen er mennesket. Det koloniserede, det regulerede, det undertrykte, det flygtende og det drømmende menneske. Med stor humor, indlevelse og poesi skildrer Kentridges værker menneskets navigation i verden, i den grad præget og underlagt vores kortlægning, tidsbegreber og ideologier.

Udstillingen præsenterer bl.a. værkerne Right Into Her Arms (2016), 7 Fragments for George Méliès, Day for Night og Journey to the Moon (2003), O Sentimental Machine (2015), More Sweetly Play the Dance (2015), The Refusal of Time (2012) og Second-hand Reading (2013).

William Kentridge Thick Time er udarbejdet i samarbejde med Whitechapel Gallery, London og fortsætter efter Louisiana til Museum der Moderne Salzburg og The Whitworth Art Gallery, Manchester.

Se mere på dette link: http://www.louisiana.dk/udstillinger/kommende
Tir. d. 7. marts til fre. d. 30. juni 2017, Tir-fre kl. 12-20, Lør-søn kl. 11-17.

En ny verden - på Nivaagaards Malerisamling.

Sted: Gammel Strandvej 2, Nivå
Hjemmeside: link
Politisk videokunst i Verdens Mindste Kunstbiograf. En ny verden. 7. marts til 30. juni 2017 Under overskriften En ny verden præsenterer Nivaagaards Malerisamling fire videoværker af Nenad Milcevic, Damir Avdagic, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og kunstprojektet Other Story, der alle behandler det at være flygtning og konsekvenserne heraf.

Værkerne vises i Verdens Mindste Kunstbiograf, som det seneste år har fungeret som et selvstændigt rum for videokunst, hvor publikum har kunnet opleve en række videoværker, der på hver deres måde har fortalt noget om videokunstens historie og/eller aktuelle tilstand. En ny verden er den sidste i rækken af fire tematiske visninger.

Fælles for de fire værker, der udgør denne visning er, at de på hver deres måde mimer dokumentarfilmgenren; Nenad Milcevic og Damir Avdagics værker kan placeres i traditionen efter 70ernes videokunstnere, der brugte videomediet til at dokumentere performances. Nikolaj Bendix Skyum Larsen bevæger sig i sit værk, På Kanten af Europa, mellem det dokumentariske og det filmiske. Produktionskvaliteten er høj, både hvad angår billederne og fortællingen i filmen. Dette er også kendetegnende for store dele af hans øvrige arbejde.

Kunstprojektet Other Story bruger reportagen som udgangspunkt for deres film Ali, hvori de uden megen kunstnerisk indgriben skildrer livet som flygtning. Ali er én ud af foreløbigt fem film, der med afsæt i den enkelte person giver et indblik i, hvordan det er at være på flugt - One human being at a time. One story at a time.

Generelt opløses grænsen mellem dokumentar og kunst mere og mere. Dokumentariske projekter præsenteres i dag hyppigt i kunstsammenhæng både i fotografiets og filmens verden. For kunstnerne handler det om, at finde det udtryk, der matcher den historie, som de gerne vil fortælle med deres værk, fortæller Julie Søgren Jensen, som er ekstern kurator på filmprogrammet. Inspektør på Nivaagaards Malerisamling, Maren Bramsen tilføjer: Kunst forholder sig på en eller anden måde til den kontekst den skabes i. Derfor er det også helt naturligt, at flere kunstnere i øjeblikket arbejder med emner som kaos, krig og flugt. Med filmene er der mulighed for at blive klogere på en kompleks situation på en empatisk og engagerende måde