Dato

Museer


Viser 1 event fra/efter 21. jan. 2019

16 Mar Installation

SUPERFLEX: It is not the end of the world

Lør. d. 16. marts til lør. d. 30. november 2019, kl. 11-18.
Pris: (Entré: 70 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX indtager Cisternerne i 2019 med et helt nyt, stedsspecifikt og omfattende udstillingsprojekt..

SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Gennem deres kunstneriske praksis udfordrer de kunstnerens rolle i samfundet og udforsker globaliseringens natur- og magtsystemer.

SUPERFLEX beskriver selv deres kunstværker som tools, dvs. værktøjer eller redskaber, der griber aktivt ind i den virkelighed, de undersøger, frem for blot passivt at afspejle den.

Det var fx tilfældet i deres projekt Guaraná Power (2003), hvor de i samarbejde med lokale, brasilianske guaraná-bønder fik skabt en guaraná-sodavand som modsvar til de store producenter, der havde presset priserne ned på guaraná. Når man taler om kunst, der gør en forskel, skal det hos SUPERFLEX tages meget bogstaveligt. Samtidig skaber SUPERFLEX' syn på kunstværket som redskab en oplagt mulighed for, at beskueren kan engagere sig i og bruge værkerne: Man må forholde sig aktivt til SUPERFLEX' kunst.

Herhjemme er SUPERFLEX blandt andet kendt for folkeparken Superkilen på ydre Nørrebro (2011), som de tegnede i samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels. I 2002 lavede kunstnergruppen plakaten "FOREIGNERS, PLEASE DON'T LEAVE US ALONE WITH THE DANES!", der blev hængt op overalt i byen som en kommentar til den hårde tone i den offentlige debat vedrørende integrationspolitikken
Vis kort
Download denne liste som pdf