Dato

Museer


Viser 2 events fra/efter 20. mar. 2019

25 Maj Andet

Bloom Festival

Lør. d. 25. og søn. d. 26. maj 2019, Lør-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Bloom Festival er Københavns første festival for naturvidenskab. Ligesom man ville hylde sportsmanden og popsangeren, er Bloom Festival kommet for at fejre videnskaben og dens idoler..

Danmark har en stolt historie inden for videnskaben, der tæller flere kloge hoveder som Tycho Brahe, Ole Rømer, H. C. Ørsted og Niels Bohr. I bedste stil med disse herrer ønsker Bloom Festival at puste liv i den almene interesse for naturvidenskaben ved at få den ud fra laborationerne, så alle kan være med.

Så hvis du er en af dem, der synes, at naturvidenskab lyder en anelse kedeligt, så skal du måske lige genoverveje. På Bloom Festival bliver natur og videnskab nemlig koblet sammen med filosofi, kunst og kultur i sanselige, sociale og æstetiske formater, som alle kan være en del af.

Forskere og innovative tænkere fra hele verden kommer til at deltage og dele ud af deres tanker og filosofier. Tag del i debatter, foredrag og naturvandringer eller oplev laboratorier, koncerter, kunstinstallationer og mange andre ting på Bloom Festival.

Festivallen finder sted på Søndermarkens grønne plæner på Frederiksberg og er gratis for alle, der vil være med til at udvide horisonter.

Bag festivalen er Golden Days i samarbejde med Carlsbergfonden og med støtte fra Roskilde Festival Fonden. Du kan læse mere om festivalen og de forskellige talere på Bloom Festivals hjemmeside
Vis kort
20 Mar Installation

SUPERFLEX: It is not the end of the world

Lør. d. 16. marts til lør. d. 30. november 2019, kl. 11-18.
Pris: (Entré: 70 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX indtager Cisternerne i 2019 med et helt nyt, stedsspecifikt og omfattende udstillingsprojekt..

SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Gennem deres kunstneriske praksis udfordrer de kunstnerens rolle i samfundet og udforsker globaliseringens natur- og magtsystemer.

SUPERFLEX beskriver selv deres kunstværker som tools, dvs. værktøjer eller redskaber, der griber aktivt ind i den virkelighed, de undersøger, frem for blot passivt at afspejle den.

Det var fx tilfældet i deres projekt Guaraná Power (2003), hvor de i samarbejde med lokale, brasilianske guaraná-bønder fik skabt en guaraná-sodavand som modsvar til de store producenter, der havde presset priserne ned på guaraná. Når man taler om kunst, der gør en forskel, skal det hos SUPERFLEX tages meget bogstaveligt. Samtidig skaber SUPERFLEX' syn på kunstværket som redskab en oplagt mulighed for, at beskueren kan engagere sig i og bruge værkerne: Man må forholde sig aktivt til SUPERFLEX' kunst.

Herhjemme er SUPERFLEX blandt andet kendt for folkeparken Superkilen på ydre Nørrebro (2011), som de tegnede i samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels. I 2002 lavede kunstnergruppen plakaten "FOREIGNERS, PLEASE DON'T LEAVE US ALONE WITH THE DANES!", der blev hængt op overalt i byen som en kommentar til den hårde tone i den offentlige debat vedrørende integrationspolitikken
Vis kort