Dato

Museer


Viser 11 events fra/efter 20. nov. 2018

26 Nov Andet/Ukendt

Giro 413 med Per Rock

Man. d. 26. november 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: kr. 50/40)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Kom med Per Rock tilbage til 1950ernes Danmark, når han spiller danske lakplader fra en svunden tid og fortæller om kunstnerne bag..

Engang var søndagen lig med kirkegang, en god frokost - og Giro 413!

Per Rock fører publikum tilbage til 1950ernes Danmark, når han spiller danske lakplader fra en svunden tid. Hør tonerne fra Poul Reichhardt, Liva Weel, Four Jacks, Elga Olga og mange andre klassiske danske sangere præcis som de lød dengang i Per Rocks originale radio fra 1956. Lyt til tonerne fra en forlængst forsvunden tid - som lever endnu takket være dens mange evergreens og store kunstnere
Vis kort
26 Nov Revy/kabaret

Tekst: Vase/Fuglsang

Man. d. 26. november 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: alm. museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. under 18 og medlem af danske revyvenner, gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Forfatterduoen René Vase og Jannik Fuglsang har stået bag nogle af især dansk revys skarpeste og mest legendariske tekster i nyere tid. Som Ulf Pilgaards vrøvlemonolog Perlemor og teksten der favnede hele Muhammed-krisen, Lærte vi..

noget?" fra 2006.

René Vase og Jannik Fuglsang taler med museumsinspektør og journalist Rikke Rottensten om at være sjov på skrift, når de besøger Alhambra den 26. november. For udover de mange revytekster har parret også skrevet farcer og teaterstykker, de har gendigtet komedier, syngespil og klassikere. Lige nu er de i gang med at shine den danske musicalklassiker "Mød mig på Cassiopeia" op til premiere på Folketeatret efter nytår
Vis kort
8 Dec Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 8. december 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museums entré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. medlemmer og unge under 18 gratis)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solistforbundets formand Chresten Speggers byder indenfor til en festlig eftermiddag med Allan Høier og Erik Aksel Wessberg..

BENNY vs HALFDAN

- Tip en 22'er

En koncert med BENNY ANDERSENs og HALFDAN RASMUSSENs finurlige og humoristiske viser - tilsat en lille gætteleg om hvem der har skrevet hvad..

Sangeren Allan Høier og guitaristen Erik Axel Wessberg, som står for dagens koncert, har turneret meget med både en Benny Andersen- og en Halfdan Rasmussen-cabaret og har gang på gang oplevet, at publikum ikke kan hitte rede i, hvem af de to herrer, der har skrevet hvad. Sikkert fordi de begge leger meget med sproget, er finurlige og humoristiske.

Det er baggrunden for at de har lavet denne koncert og gætteleg, hvor publikum vil høre en sand perlerække af de herrers viser og skal prøve at finde ud af, hvem der har skrevet hvad. For at drille lidt, har Høier og Wessberg dog også proppet et par enkelte viser ind, som ikke er skrevet af BENNY og HALFDAN..

Husk at tage en skriver med i tasken/baglommen - og nej!: Det er ikke tilladt at google under koncerten
Vis kort

"25 - nedslag i den satiriske og humoristiske scenekunst"

Fre. d. 9. februar til søn. d. 9. december 2018, kl. 11-16 tirsdag-søn.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré: kr. 50 / 40 senior og studerende. gratis for unge under 18 og medlemmer af danske revyvenner.)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Gennem 25 nøje udvalgte nedslag fortæller Revymuseet 169 års humoristisk og satirisk teaterhistorie. Hvad har interesseret og generet danskerne så meget, at tekstforfattere og komikere har skrevet numre om det? Hvornår..

begyndte vi at indtage aftenkaffen til hudfletninger af politikere og os selv på tv? Hvordan ser der ud bag scenen på en stor, dansk revy? Og hvad er det med komikere og stimulanser? Publikum har været med til at vælge, hvilke personer, steder, temaer, der skulle med på udstillingen "25", som samtidig er en jubilæumsudstilling for Revymuseet, der åbnede i 1993
Vis kort

Jule og ombygnings lukket på museet

Man. d. 10. december 2018 til ons. d. 16. januar 2019, kl. 00.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Ferie/ombygning.
Tak for et fantastisk år, med dans og sang i haven, underholdning for et altid veloplagt publikum på museet, arrangementer for alle aldre og besøg i museets udstillinger. Glædelig Jul og Godt Nytår, vi glæder os til at se Jer igen i 2019..
Vis kort
23 Jan Revy/kabaret

Ej blot til lyst - den kulturradikale revy

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. Gratis under 18 og medlem af Danske Revyvenner. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Byhistoriker Allan Mylius Thomsen fortæller mellem musikalske indslag om 1960'ernes bæredygtige og bidske revyer, som for eksempel "Frihed - det bedste guld", "Gris på gaflen" og "Diskret ophold". Øl og vin kan købes i baren..
Vis kort

Verden vil betages

Ons. d. 6. februar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. Gratis under 18 og medlem af danske revyvenner. Gratis pladsreservation 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Hele Danmark har kendt ham som Marquis de Sade. Men hvad er historien og hvem er manden bag det mytiske og mystiske navn? Det kom forperson for Copenhagen Pride Lars Henriksen tæt på i bogen "Verden vil betages"..

I anledning af Copenhagen Winter Pride Week har de sat hinanden stævne på Alhambra.

Arrangementet varer ca 1 time og der kan købes øl og vand i baren
Vis kort

Stjernerne over Alhambra - Ingeborg Bruun Bertelsen

Tor. d. 14. februar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Kr. 75 inkl. et glas vin eller øl. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Ingeborg Bruhn Bertelsen var elsket og feteret af publikum i 1920ernes København. Lige indtil de i stedet vendte sig mod hende og jagede hende væk fra scenen. Årsag? Et vedvarende rygte om, at BB havde et seksuelt forhold til sin Sankt Bernhards hund..

En gang om måneden trækker vi en særlig stjerne eller et unikt sted ud af Alhambras udstilling for at fortælle deres historie.

Den første Stjerne over Alhambra er den i dag glemte Ingeborg Bruhn Bertelsen, som var et af de store navne på Frede Skaarups Scala teater i 1920ernes København. Publikum elskede hendes sødme og smilende ansigt, og hendes halvsentimentale viser som "Lille Sommerfugl". Men en dag begyndte rygtet at hvisle gennem København: Nogen havde hørt, at BB var blevet bragt på hospitalet fordi en seksuel akt med hendes hund var gået galt. Det rygte forandrede fuldstændig livet for skuespillerinden
Vis kort
9 Mar Revy/kabaret

Solisterier på Alhambra museet for humor og satire

Lør. d. 9. marts 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og for medlemmer af danske revyvenner. reserver plads på 3810 204)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Dansk Solistforbund arrangerer festlige og fornøjelige koncerter og forestillinger lørdag eftermiddage på museet. Her kan man opleve danske scenekunstnere indenfor alle de genrer forbundet dækker, skuespillere, vokalister, musikere og komikere..
Vis kort

Stjernerne over Alhambra - Marguerite Viby

Tor. d. 14. marts 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Kr. 75 inkl. et gals vin eller øl. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
En pige med pep. Titlen på en af Marguerite Vibys film passede hele livet igennem på den livlige, moderne skuespillerinde. Der var pep i hende både professionelt og privat, og på den måde en repræsentant for en ny tids kvinder..

En gang om måneden trækker vi en særlig stjerne eller et unikt sted ud af Alhambras udstilling for at fortælle deres historie.

Marguerite Viby er stadig kendt og elsket for en lang række muntre roller på film og i revyen. Dansende, syngende, talende har hun fortolket modstandskraft under besættelsen, McCarthyismens indtog i den vestlige verden og den almindelige danskernes frustration over de nye velfærdsgoder. Men pigen med pep var også, både hjemme og på scenen, en ny tids kvindetype. Der tog for sig af livet
Vis kort