Dato

Museer


Viser 11 events fra/efter 19. okt. 2018

19 Okt Workshop

Den store efterårsjagt

Ons. d. 17. til fre. d. 19. oktober 2018, åbningstid på museet.
Pris: (Entré: voksne 75, børn 25)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Følg sporet - gå på opdagelse på museerne - find dyrene - byg en dyre-uro frederiksbergmuseerne inviterer eventyrlystne børn på en hyggelig familieudfordring i efterårsferien..

Fem dyr har lagt et spor ud og tegnet et kort over en del af Frederiksberg Have og Søndermarken og udfordrer børnene til at finde frem til de steder, hvor de har gemt sig.

Udfordringen fortsætter på hvert gemmested, for dyret har skjult sig godt. Kun ved at gå på opdagelse på museerne, løse små opgaver og samle bogstaver, kan I finde frem til dyrene og deres navne og samle klistermærker til kortet og få vigtige dele til at bygge små versioner af dyrene. Sporet ender på Bakkehuset på Rahbeks Allé, hvor I kan slå jer ned ved workshop-bordet i det smukke Orangeri til den sidste udfordring - at samle, bygge og dekorere jeres egen personlige og flotte dyre-uro!

Workshoppen ledes af arkitekt Julie Dufour og designer Charlotte Carstensen fra All About A.

DYRK NATUREN, KULTUREN OG KREATIVITETEN

Få rørt benene, nydt efterårsvejret og de flotte efterårsfarver i kombination med udforskning og fordybelse - Den Store Efterårsjagt har det hele i ét og er oplagt til en hyggelig familieaktivitet på tværs af generationerne, hvor udfordringen kan løses i fællesskab.

Billetter købes og rutekort udleveres på alle fem museer: Storm P. Museet, Alhambra, Cisternerne, Bakkehuset og Møstings Hus. Rækkefølge, længde og antal stop er valgfrit, dog skal turen ende på Bakkehuset. Det er oplagt at bruge to dage på aktiviteten, men ikke en nødvendighed, og det kan anbefales at starte i Møstings Hus på Andebakkesti.

OBS! Der er kun workshop onsdag-fredag den 17.-19. Om tirsdagen kan man tyvstarte sporlegen på Møstings Hus, Storm P. Museet og Cisternerne. Billetter kan købes ved start eller på forhånd fra den 13. oktober
Vis kort
20 Okt Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 20. oktober 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museums entré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. medlemmer og unge under 18 gratis)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solistforbundets formand Chresten Speggers byder indenfor til en hyggelig, musikalsk eftermiddag med Peter Vesth, og Kristian Rusbjerg..

Mange kender nok bedst Peter Vesth når man nævner sangen Veras Vinterven, eller måske fra en herlig sommerferie på Bornholm, hvor Peter og hans bror Torkild var en fast del af musikken på øen i mange år. Med sin guitar om halsen og muntre anekdoter spiller og synger han sine sange med nærhed og en tydelig glæde, der smitter af på sit publikum.

Peter har sunget og spillet i mange årtier og har igennem tiden skrevet noget nær 500 sange, som er nået langt ud over vores landegrænse. Adskillige gange har han været i Nashville Tennessee, for at indspille og skrive sange og på den måde fået en skabt sig en spillestil der i USA nok vil blive kaldt Country and Folk. Herhjemme i Danmark har vi lidt mere svært ved at sætter Peter Vesth i en bås. Han bliver beskyld for at være for dansktopagtig til folkemusikken og for folkemusikagtig til dansktoppen. Sidste år modtog han dog prisen som årets Mandlige Dansktopsanger i Boxen i Herning. Han har nu også haft mere end 50 sange på Dansktoppen og omkring halvdelen har ovenikøbet nået første pladsen. Noget kun Fede Finn og Funnyboyz og Kandis har overgået igennem tiden.

Peter Vesth har altid haft en enorm passion for at bestyre små visevershuse og har igennem tiden, med sin bror Torkild, både været musikalsk vært for Tivolis legendariske Visevershus og adskillige spillesteder på Bornholm og i dag bestyrer Peter sit eget spillested i Sorø ved navn Vesthhuset.

I dag turnerer Peter Vesth landet tyndt med sin nye makker Kristian Rusbjerg, som med sin harmonika har formået at sætte harmonikaen på det musikalske landkort. Kristian har igennem de sidste 15 år spillet med utallige forskellige musikere og rørt mange forskellige genre lige fra folkemusik og viser til Jazz og argentinsk tango til tyroler- og rockmusik. De mange genre og medmusikanter har skabt noget af en musikalsk rejse både på scenen og i indspilningsstudier. I dag spiller han med i omkring 15 forskellige grupper/bands og har indspillet adskillige CD'er og medvirket på endnu flere som studiemusiker eller gæstesolist og har da også både guld og platin plader hængende derhjemme for sine udgivelser.

Kristian Rusbjerg spiller hvert år i Mariehaven i Ansager til Sommersang i Mariehavn og bliver jævnligt spillet i TV med mange af sine musikalske legekammerater, her i blandt Peter Vesth.

Sammen optræder Peter Vesth og Kristian Rusbjerg landet rundt og skaber en herlig stemning med Peters festlige sange, stille ballader og muntre anekdoter.Peter Vesth: Vokal, Guitar

Kristian Rusbjerg: Harmonika, Kor
Vis kort
31 Okt Andet/Ukendt

Fællessang med Adrian Lloyd Hughes

Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 18.30-19.30.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Adrian Lloyd Hughes er denne aftens sang-vært på Alhambra - museet for humor og satire. Tidl. Revymuseet Adrian har valgt 10 danske sange, som han fortæller om og som vi skal synge som fællessang. Sangene kredser alle om revyer, humor og satire fra..

danske scener.

Arrangementet starter med en kort samtale mellem Ricco Victor (fra Spil Dansk) og Adrian Lloyd Hughes.

Fællessangen akkompagneres af pianist Nicolai Majland.

Det er gratis at deltage. Man skal bare dukke op i god tid for at sikre sig en plads til dette eksklusive arrangement.

Arrangementet er støttet af Frederiksberg Kommune som i 2018 er "Spil Dansk Fællessang-Kommune"
Vis kort
3 Nov Ekskursion

Walk a Song

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10-13.
Pris: (Gratis)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Danmarks Underholdningsorkester og Spil Dansk inviterer, i samarbejde med Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Museerne, Tuborg Fonden og Sonning-Fonden til WALKaSONG - gang og sang i bydelens teatre, museer og parker - ganske GRATIS..

Lørdagen under Spil Dansk Ugen vil musikere fra Danmarks Underholdningsorkester forene bydelens borgere i fællessange på forskellige sangstoppesteder på Frederiksberg, med sange fra hele den danske sangskat.

Korsangere vil synge for, men der opfordres til, at deltagerne synger med på de kendte sange.

Sangruten strækker sig over 18 steder fra bl.a. Cisternerne og Betty Nansen Teatret til Rådhuset og Frederiksberg Slot. Hvert sangstoppested vil byde på én perle fra den danske sangskat, som spilles i hele tidsrummet under hele WALKaSONG.

Klik på linket for GRATIS tilmelding: https://spildansk.dk/nyheder/frederiksberg-walkasong-en-musikalsk-gaatur-for-hele-familien/
Vis kort
3 Nov Andet/Ukendt

Frederiksberg walkasong

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Akkompagneret af musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, vil man denne første lørdag i november, kunne synge med på tekster og melodier fra den danske sangskat. Gå fra sted til sted, og oplev stemningsfulde Frederiksberg gennem sang og gang..

Akkompagneret af musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, vil man denne første lørdag i november, kunne synge med på tekster og melodier fra den danske sangskat. Gå fra sted til sted, og oplev stemningsfulde Frederiksberg gennem sang og gang.

Det er helt gratis at deltage i Frederiksberg WALKaSONG. Men vi skal have din tilmelding nu

Frederiksberg WALKaSONG er en del af Spil Dansk
Vis kort
6 Nov Revy/kabaret

Skarp skarpere - Jacob Morild

Tir. d. 6. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: kr. 50/40)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Mød skuespiller og tekstforfatter Jacob Morild i en samtale om at skrive og spille politisk satire. Interviewer er museumsinspektør og journalist Rikke Rottensten. Arrangementet er støttet af DPA..

Skuespiller og tekstforfatter Jacob Morild er en af landets skarpeste politiske satirikere. Uanset om det er Christiansborg eller parcelhusDanmark, der er genstand for hans hvasse pen og tunge. I samtalen med museumsinspektør Rikke Rottensten vil Jacob Morild fortælle mere om at skrive politisk satire og at udfordre magten og publikum.

Arrangementet er støttet af Danske Populærautorer.
Vis kort
10 Nov Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 10. november 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museums entré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. medlemmer og unge under 18 gratis)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solistforbundets formand Chresten Speggers byder indenfor til en festlig eftermiddag med skuespiller, entertainer, sanger og revydirektør Flemming Krøll..
Vis kort
15 Nov Foredrag

Den Gode møder den Onde. Claus Flygare og Ann Mariager om satire

Tor. d. 15. november 2018, kl. 19-20.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré: kr. 50 / 40 senior og studerende. gratis for unge under 18 og medlemmer af danske revyvenner.)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Og det kunne godt gå hen og blive virkli Sjovt. Claus Flygare er en mand med mange talenter. Skuespiller. Teaterdirektør. Dramatiker. Han har skrevet knivskarp satire, siden han gik i trompetbukser i Aalborg som medlem af Jomfru Ane Teatret i 70erne og..

skrev tekster til Jomfru Ane Band. Claus har også været med til at forny TV-satiren i Danmarks Radio som forfatter på aktuel lørdagssatire, bl.a. de populære "Den Gode, den Onde og den virkli Sjove", og satiren løber som en rød tråd i meget af hans forfatterskab. Han modtog 2009 en Reumert som årets dramatiker for forestillingen "Fobiskolen". Ann Mariager taler med Claus om humor og satire før og nu og om Claus's bidrag til genren i mange år.Ann er forfatter, journalist og dramatiker og har også skrevet en del satire, specielt til kvinder. Hun debuterede med cabareten "Byens Bedste Bryster" i 1987, som siden blev fulgt op af yderligere to forestillinger. Ann har skrevet til bl.a. Cirkus Revyen og blev Årets Revyforfatter i 1989. Hun har skrevet TV-satire - det var på "Den Gode, den Onde og den virkli Sjove", hun blev kollega med Claus. Ann skriver p.t. på en ny forestilling med arbejdstitlen "Vælnæs".

Begge har senest bidraget til Dramafrontens satiriske pop-up forestilling, AmeriDansk
Vis kort
26 Nov Andet/Ukendt

Giro 413 med Per Rock

Man. d. 26. november 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: kr. 50/40)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Kom med Per Rock tilbage til 1950ernes Danmark, når han spiller danske lakplader fra en svunden tid og fortæller om kunstnerne bag..

Engang var søndagen lig med kirkegang, en god frokost - og Giro 413!

Per Rock fører publikum tilbage til 1950ernes Danmark, når han spiller danske lakplader fra en svunden tid. Hør tonerne fra Poul Reichhardt, Liva Weel, Four Jacks, Elga Olga og mange andre klassiske danske sangere præcis som de lød dengang i Per Rocks originale radio fra 1956. Lyt til tonerne fra en forlængst forsvunden tid - som lever endnu takket være dens mange evergreens og store kunstnere
Vis kort
8 Dec Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 8. december 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museums entré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. medlemmer og unge under 18 gratis)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solistforbundets formand Chresten Speggers byder indenfor til en festlig eftermiddag med Allan Højer og Erik Aksel Wessberg..

BENNY vs HALFDAN

- Tip en 22'erEn koncert med BENNY ANDERSENs og HALFDAN RASMUSSENs finurlige og humoristiske viser - tilsat en lille gætteleg om hvem der har skrevet hvad..Sangeren Allan Høier og guitaristen Erik Axel Wessberg, som står for dagens koncert, har turneret meget med både en Benny Andersen- og en Halfdan Rasmussen-cabaret og har gang på gang oplevet, at publikum ikke kan hitte rede i, hvem af de to herrer, der har skrevet hvad. Sikkert fordi de begge leger meget med sproget, er finurlige og humoristiske.

Det er baggrunden for at de har lavet denne koncert og gætteleg, hvor publikum vil høre en sand perlerække af de herrers viser og skal prøve at finde ud af, hvem der har skrevet hvad. For at drille lidt, har Høier og Wessberg dog også proppet et par enkelte viser ind, som ikke er skrevet af BENNY og HALFDAN..

Husk at tage en skriver med i tasken/baglommen - og nej!: Det er ikke tilladt at google under koncerten..
Vis kort