Dato

Museer


Viser 7 events fra/efter 18. jan. 2019

23 Jan Revy/kabaret

Ej blot til lyst - den kulturradikale revy

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. Gratis under 18 og medlem af Danske Revyvenner. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Byhistoriker Allan Mylius Thomsen fortæller mellem musikalske indslag om 1960'ernes bæredygtige og bidske revyer, som for eksempel "Frihed - det bedste guld", "Gris på gaflen" og "Diskret ophold". Øl og vin kan købes i baren..
Vis kort

Verden vil betages

Ons. d. 6. februar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. Gratis under 18 og medlem af danske revyvenner. Gratis pladsreservation 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Hele Danmark har kendt ham som Marquis de Sade. Men hvad er historien og hvem er manden bag det mytiske og mystiske navn? Det kom forperson for Copenhagen Pride Lars Henriksen tæt på i bogen "Verden vil betages"..

I anledning af Copenhagen Winter Pride Week har de sat hinanden stævne på Alhambra.

Arrangementet varer ca 1 time og der kan købes øl og vand i baren
Vis kort

Stjernerne over Alhambra - Ingeborg Bruun Bertelsen

Tor. d. 14. februar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Kr. 75 inkl. et glas vin eller øl. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Ingeborg Bruhn Bertelsen var elsket og feteret af publikum i 1920ernes København. Lige indtil de i stedet vendte sig mod hende og jagede hende væk fra scenen. Årsag? Et vedvarende rygte om, at BB havde et seksuelt forhold til sin Sankt Bernhards hund..

En gang om måneden trækker vi en særlig stjerne eller et unikt sted ud af Alhambras udstilling for at fortælle deres historie.

Den første Stjerne over Alhambra er den i dag glemte Ingeborg Bruhn Bertelsen, som var et af de store navne på Frede Skaarups Scala teater i 1920ernes København. Publikum elskede hendes sødme og smilende ansigt, og hendes halvsentimentale viser som "Lille Sommerfugl". Men en dag begyndte rygtet at hvisle gennem København: Nogen havde hørt, at BB var blevet bragt på hospitalet fordi en seksuel akt med hendes hund var gået galt. Det rygte forandrede fuldstændig livet for skuespillerinden
Vis kort
9 Mar Revy/kabaret

Solisterier på Alhambra museet for humor og satire

Lør. d. 9. marts 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré. kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og for medlemmer af danske revyvenner. reserver plads på 3810 204)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Dansk Solistforbund arrangerer festlige og fornøjelige koncerter og forestillinger lørdag eftermiddage på museet. Her kan man opleve danske scenekunstnere indenfor alle de genrer forbundet dækker, skuespillere, vokalister, musikere og komikere..
Vis kort

Stjernerne over Alhambra - Marguerite Viby

Tor. d. 14. marts 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Kr. 75 inkl. et gals vin eller øl. Reserver plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
En pige med pep. Titlen på en af Marguerite Vibys film passede hele livet igennem på den livlige, moderne skuespillerinde. Der var pep i hende både professionelt og privat, og på den måde en repræsentant for en ny tids kvinder..

En gang om måneden trækker vi en særlig stjerne eller et unikt sted ud af Alhambras udstilling for at fortælle deres historie.

Marguerite Viby er stadig kendt og elsket for en lang række muntre roller på film og i revyen. Dansende, syngende, talende har hun fortolket modstandskraft under besættelsen, McCarthyismens indtog i den vestlige verden og den almindelige danskernes frustration over de nye velfærdsgoder. Men pigen med pep var også, både hjemme og på scenen, en ny tids kvindetype. Der tog for sig af livet
Vis kort
30 Mar Andet/Ukendt

MMM Divas Kabaret Koncert på Alhambra

Lør. d. 30. marts 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Kr. 150. Reserver din billet på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Byd velkommen til Marlene Dietrich, Liza Minelli og Marilyn Monroe - i virkelighedens verden Hege Fuglesang, Helen Ann Buemann og Zofia Hedvard - 3 charmerende damer med et omfattende repertoire af skønne sange, som vi alle kender..

Divaerne skaber den helt rette Hollywood stemning iført fuld krigsmaling, høje hatte, fjer og blanke stiletter. De kendte klassikerne kommer frem i lyset: "Willkommen, Bienvenue, Welcome", "Lili Marlene", "My Heart belongs to Daddy" og mange flere, og man føler sig hensat til 30'ernes dekadente Berlin og Hollywoods stjernebesatte filmverden. I år er der nye dejlige overraskelser med i repertoiret, så der er ekstra grund til at glæde sig. Nu er chancen for et genhør med de dejlige divaer der igen, der er begrænsede pladser, så det er en meget god idé at reservere billet.

Arrangementet varer ca 2 timer inklusiv pause. Der kan købes øl og vand i baren
Vis kort
27 Apr Revy/kabaret

En rejse ind i den Danske revysangs historie med duoen 'Revysangens genklang'

Lør. d. 27. april 2019, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og medlemmer af danske revyvenner. reserver gratis plads på 3810 2045)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
I mere end 150 år er der blevet lavet revy i Danmark og kisten med danske revysange er proppet med spændende og flotte, sjove og alvorlige viser. Det er denne spændende historie som Duoen 'Revysangens genklang' levendegør på scenen..

En tidsrejse med nedslag i den danske revysangs historie fra forskellige perioder og med nogle af de sange, som har betydet mest for den danske revysangs udvikling. Der bliver sunget viser af bl.a Liva Weel, Dirch Passer, Elga Olga, Preben Uglebjerg, Marguerite Viby, Kirsten Walther og Lisbeth Dahl og små anekdoter om sangene sætter teksterne ind i den rette tidsmæssige kontekst.

Forestillingen er sat sammen som en cabaret hvor sangene og historien er i højsædet. Hvor der bliver lejlighed til for alvor at høre teksterne og sætte dem i perspektiv til den tid de blev lavet i. Man kan derfor forvente at få en helt ny og anderledes oplevelse af sange som man ellers troede man kendte. Og samtidig rig lejlighed til at nynne med på sange der i dag nærmest er folkeeje.

Duoen 'Revysangens genklang' består af Birgitte Antonius på sang og John Skou på klaver og som fortæller
Vis kort
Download denne liste som pdf