Dato

Museer


Viser 2 events fra/efter 16. sep. 2021

Storm P. Prisen 2021
19 Sep Andet

Storm P. Prisen 2021

Søndag den 19. september 2021, kl. 15.
Pris: Fri entré

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kom og vær med når Foreningen Storm P. Museets Venner inviterer til prisuddeling på Storm P.s fødselsdag. På museet afsløres det på festlig og fornøjelig vis, hvem der får årets Storm P. Pris..

Storm P. Prisen er indstiftet af venneforeningen og gives til "en person eller en gruppe af personer, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor - i slægt med Storm P.s budskab". Tidligere modtagere er At Tænke Sig redaktionen, tegner og forfatter Maren Uthaug, multikunstner Flemming Quist Møller, kunstner og street artist Husk Mit Navn, journalist og forfatter Peter Borberg samt skuespiller og cirkusdirektør Søren Østergaard. Med prisen følger en pengegave samt en humoristisk erindring i Storm P.s ånd, og prismodtageren har samtidig lovet at holde fødselsdagstalen!

På vanlig vis vil der under prisuddelingen være en minikoncert. Vi slutter selvfølgelig som altid af med at gå i optog til Storm P.s grav på Frederiksberg Kirkegård overfor museet, anført af musikken.

Alle er velkomne til arrangementet, og der er fri entré til museet fra kl. 14. Da det planlægges at afholde arrangementet i museets gårdhave, anbefales det at holde øje med vejrudsigten og være klædt på efter forholdene
Vis kort
Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag
16 Sep Billedkunst

Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag

Fredag den 5. juni 2020 til søndag den 19. september 2021, kl. 11-17.
Pris: Entré: Voksen: 75 kr - Senior/Stud.: 60 kr - Børn og medlemmer fri entré

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I udstillingen kan du opleve et tankevækkende møde mellem 1930'ernes og besættelsestidens satire og den politiske satire i dag..

Liva Weel synger en vise om at gøre modstand forklædt som en kærlighedssang, og Hitler vasker sine blodige hænder. Trump viser bar røv til Dronningen, og fra en kran over Rådhuspladsen forklarer Kirsten Birgit danskernes politikerlede.

Udstillingen markerer 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse og sætter fokus på satiren op til og under krigen. En periode, hvor den ekstreme, politiske udvikling i høj grad lå bladtegnere, komikere og scenekunstnere på sinde. Og hvor satiren var med til at samle folket mod besættelsesmagten. Satirikerne i revy og tegnekunst satte jobbet, deres sikkerhed - og ind imellem også livet - på spil for at være danskernes ventil mod tyskernes overmagt.

Samtidig taler vi i vores aktuelle samtid om, at den politiske satire har fået en renæssance. Og zoomer vi ind på den satiren i de to forskellige perioder, er der en del ligheder. Nu som dengang er målet for den politiske satire at udfordre politikere og selvudnævnte autoriteter. Afsløre usandheder og hykleri. Være ventil for alt det, som det ellers er svært at få luft for. Både op til samt under besættelsen og i nutidens globaliserede mediebillede var det - og kan det være - svært for satirikeren at udøve sit arbejde uden bekymring for uoverskuelige konsekvenser. Om end modangreb og censurpres i dag kommer fra mere diffuse og uberegnelige kanter end under besættelsen.

På udstillingen kan du se og lytte til en perlerække af værker af satirikere fra 1933 til i dag. Det gælder kunstnere som Herluf Bidstrup, Poul Henningsen, Storm P., Helge Kjærulff-Schmidt, Jonathan Spang og Roald Als. Du kan opleve hvordan besættelsestidens tegnere og revyfolk på opfindsom vis udtrykker deres kritik på trods af censur. Smile over karikaturer af Hermann Göring fra din plads i en plysset sofa - formet som et hagekors. Se og høre om Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms hidtil hemmeligholdte politiske souvenirs. Eller hvad med at udfordre dine ledsagere i et dilemmaspil?
Vis kort