Dato

Museer


Viser 2 events fra/efter 19. jul. 2018

12 Aug Andet/Ukendt

Musikcafé med Dania Brass Quintet

Søn. d. 12. august 2018, kl. 14.30-16.
Pris: (Entré: Voksne 50 kr., Senior/Stud. 40 kr., Medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Museets gårdhave åbner som musikcafé 3 søndagseftermiddage i juni, juli og august. Musikken leveres af Dania Brass Quintet. Frivillige fra Storm P. Museets venneforening byder på gratis kaffe og kage..

Dania Brass Quintet vil spille blæsermusik i veloplagt samklang med Storm P.s syn på kvinder, der kan opleves på museets aktuelle særudstilling "Muser & Matroner". Kvintetten består af Ketil Christensen og Tanja Fanth Andersen på trompet, Teddy Osbeck Rasmussen (horn), Ronni Rasmussen (basun) og kvintettens leder Mogens Andresen på euphonium. Ketil Christensen har været solotrompetist i Det Kgl. Kapel, hvor han var kollega med Mogens Andresen. Resten af ensemblet kommer fra elevkredsen omkring Mogens Andresen fra hans tid som professor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Vis kort
19 Jul Billedkunst

Muser og matroner - humor og erotik hos Storm P

Lør. d. 27. januar til søn. d. 23. september 2018, kl. 10-16.
Pris: (Entré: Voksen 50 kr., Senior/Stud. 40 kr., Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Museets særudstilling er helliget mesteren selv og viser et overflødighedshorn af værker fra Storm P.s store produktion af tegninger og malerier, der tematiserer forholdet mellem kønnene - med såvel humor som alvor..

Perspektivet i udstillingen er først og fremmest humoristisk, men kontrasteres også af udvalgte eksempler på den mere alvorlige side af humoristens kunst.

Storm P.s kunst og humor udspringer ganske naturligt af et mandligt blik. De tusindvis af bladtegninger afspejler samtidigt tidens konventioner og kønsrollemønstre. I værkerne findes bl.a. kommentarer til kvinden som erotisk objekt, og ikke mindst det svære - ja, næsten umulige - i at dele tilværelsen med en repræsentant for det modsatte køn.

Udstillingen rummer desuden en biografisk del - om Storm P. og kvinderne i hans liv, ungdomsforelskelserne, kærlighedsaffærerne og ægteskaberne.

Udstillingen og det evigt aktuelle tema vil forhåbentligt invitere til både latter og debat! Som en del af udstillingens formidling har museet inviteret en række markante satirikere til at gå i dialog med Storm P. og emnet 'humor, køn og erotik'. Det sker i korte videoindspark i selve udstillingen og i en række foredrag og debatarrangementer
Vis kort