Dato

Museer


Viser 5 events fra/efter 18. jan. 2020

21 Jan Foredrag

Valhalla - en tur i værkstedet med tegneren

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr via billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Tegneren Peter Madsen giver med et væld af billeder et unikt indblik i sit arbejde med at skabe universet i tegneserien Valhalla. Han kommer ind på de enkelte figurers psykologi og design og viser processen fra manuskript til færdig, farvelagt side..

I sit lysbilled/powerpoint-foredrag viser Peter Madsenbilleder af både skitser fra forarbejder og originalsider fra serien. Undervejs giver tegneren et indblik i såvel sin research som sine overvejelser under sit arbejde med Valhalla.

Foredraget varer 2 x 45 minutter med pause midtvejs. Billetten inkluderer et glas vin eller saft i pausen. Peter Madsen tilbyder at signere bøger og albums efter foredraget (også medbragte bøger).

Museet har i samarbejde med museets venneforening 'Storm P. Museet Venner' arrangeret foredraget i forbindelse med museets aktuelle udstilling 'Valhalla - Historien bag succesen', der vises indtil 19. april 2019. Valhalla er en af de mest populære tegneserier nogensinde i Danmark, og udstillingen viser, hvordan Peter Madsen, Henning Kure og holdet bag serien lykkedes med at skabe moderne underholdning ud af gamle myter.

Dørene åbnes 18.30, så der er mulighed for at se udstillingen inden foredraget.

Billetter skal købes på Billetto. Medlemmer af 'Storm P. Museets Venner' kan samme sted købe billet til reduceret pris (der skal vises gyldigt medlemskort ved ankomst)
Vis kort
12 Feb Workshop

På tordentur med Thor

Onsdag den 12. og torsdag den 13. februar 2020, kl. 11-15.
Pris: (Entré: Voksen 75 kr / Senior 60 kr / Børn 25 kr for workshoppen)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Byg din helt egen mini-model af tordenguden Thors bukkevogn. Et sjovt og kreativt vinterferieværksted - midt i museets Valhalla udstilling. Gode byggetips og alverdens materialer får du af billedkunstner Serine Sinding Yde og arkitekt Julie Dufour..

Vinterferieworkshoppen tager udgangspunkt i Odins søn, Thor, den stolte og stærke tordengud, Asgård og Midgårds beskytter. Thor drager gerne på eventyr. Når han farer hen over himlen med sine gedebukke spændt for vognen, buldrer tordenen. Når han kaster sin hammer, glimter lynet. Derfor kaldes han tordenguden.

Ofte rejser Loke med på Thors ture, og det er tit over regnbuebroen Bifrost, at de starter og slutter deres rejser. Som for eksempel dengang menneskebørnene Tjalfe og Røskva fulgte med Thor tilbage til Asgård som tjenestefolk - som straf for at Tjalfe havde brækket en af gedernes knogler.

På museet kan du komme tæt på de nordiske guder i Valhalla udstillingen og slå dig ned i værkstedet. Bliv inspireret af alle de mange historier og skitser og byg din egen version af tordenvognen. Slut af med et cool billede af din vogn.

Børn har fri entré til udstillingen, men det koster 25 kr. at deltage i workshoppen. Ingen tilmelding. Mest oplagt for børn mellem 6-12 år
Vis kort
25 Feb Foredrag

Fra Valhal til Valhalla

Tirsdag den 25. februar 2020, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 95 kr via billetto.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Billedforedrag og samtale med Henning Kure - idé-mand og hovedforfatter til Valhalla tegneserien og forsker i nordisk mytologi..

Kure fortæller om de fantastiske nordiske myter, som ligger til grund for tegneserien; og om fascinationen og udfordringerne i skabelsesprocessen fra idégrundlag til nutidig tegneseriesucces. Kure sætter særligt fokus på arbejdet med albummet Ormen i dybet.

Der er en pause midtvejs. Billetten inkluderer et glas vin eller saft i pausen.

Museet har i samarbejde med venneforeningen Storm P. Museets Venner arrangeret foredraget i tilknytning til museets aktuelle særudstilling 'Valhalla - Historien bag succesen', der vises indtil 19. april 2019. Valhalla er en af de mest populære tegneserier nogensinde i Danmark, og udstillingen viser, hvordan Peter Madsen, Henning Kure og holdet bag serien lykkedes med at skabe moderne underholdning ud af gamle myter.

Dørene åbnes 18.30, så der er mulighed for at se udstillingen inden foredraget.

Billetter skal købes på Billetto. Medlemmer af Storm P. Museets Venner kan samme sted købe billet til reduceret pris (20 kr. - der skal vises gyldigt medlemskort ved ankomst)
Vis kort
13 Mar Workshop

Den Lille Kulturnat - Tegn en nordisk gud

Fredag den 13. marts 2020, kl. 16-20.
Pris: (Entré: Kun adgang med Kulturpas)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
På Den Lille Kulturnat kan du deltage i den fedeste tegneworkshop. Her er chancen for at få en ægte master-class hos selveste Valhallas tegner, Peter Madsen. Kan du tegne Thor, Loke, Freja eller Quark? Peter viser dig hvordan!.

På Den Lille Kulturnat er der kun adgang for både børn og voksne med Kulturpas.

Tegneworkshoppen gentages to gange i løbet af aftenen, kl. 16.30-18 og igen kl. 18.15-19.45. Det er mest fordelagtigt at deltage i et samlet forløb.

Egnet aldersgruppe er 7-13 år.

Udover tegneworkshoppen kan du opleve museets Valhalla udstilling, der hylder tegneserien og viser mange flotte originalskitser og farveplancher. Prøv gudequizzen og find ud af hvilken gud du ligner mest eller prøv kræfter med Tjalfes vasketøj eller Midgårdsormens hale
Vis kort
18 Jan Billedkunst

Valhalla - historien bag succesen

Lørdag den 5. oktober 2019 til søndag den 19. april 2020, kl. 11-17.
Pris: (Entré: Voksen: 75 kr Senior/Stud.: 60 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Udstillingen hylder Peter Madsens populære tegneserie Valhalla. Serien er den største album-succes i dansk tegneseries historie, og den fik afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Oplev historien bag succesen på museet!.

Det første af i alt 15 Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm - og en del af udlandet lige sådan.

Håndværk der vinder hjerter - på udstillingen kan publikum opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Det første album Ulven er løs udkom i 1979 - i tegneseriens guldalder på tærsklen til 1980'erne. Og udgivelserne fortsatte i 30 år. På trods af nedgangen i tegneserie-salget har Danmarks svar på Asterix overlevet som en klassiker, og Madsens version af Thor, Odin, Loke, Freja og er blevet definerende for en hel generations opfattelse af de nordiske guder.

I Skandinavien alene er der solgt 1 million eksemplarer, og serien er oversat til 10 sprog. I dag er de nordiske guder og myter populære som aldrig før. De optræder i serier som Vikings og i fantasy-romaner og børnebøger. Og kort efter udstillingsåbningen kommer Valhalla også som spillefilm instrueret af Fenar Ahmad og med Roland Møller som Thor
Vis kort