Dato

Museer


Viser 5 events fra/efter 28. feb. 2020

13 Mar Workshop

Den Lille Kulturnat - Tegn en nordisk gud

Fredag den 13. marts 2020, kl. 16-20.
Pris: (Entré: Kun adgang med Kulturpas)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
På Den Lille Kulturnat kan du deltage i den fedeste tegneworkshop. Her er chancen for at få en ægte master-class hos selveste Valhallas tegner, Peter Madsen. Kan du tegne Thor, Loke, Freja eller Quark? Peter viser dig hvordan!.

På Den Lille Kulturnat er der kun adgang for både børn og voksne med Kulturpas.

Tegneworkshoppen gentages to gange i løbet af aftenen, kl. 16.30-18 og igen kl. 18.15-19.45. Det er mest fordelagtigt at deltage i et samlet forløb.

Egnet aldersgruppe er 7-13 år.

Udover tegneworkshoppen kan du opleve museets Valhalla udstilling, der hylder tegneserien og viser mange flotte originalskitser og farveplancher. Prøv gudequizzen og find ud af hvilken gud du ligner mest eller prøv kræfter med Tjalfes vasketøj eller Midgårdsormens hale
Vis kort
28 Feb Billedkunst

Valhalla - historien bag succesen

Lørdag den 5. oktober 2019 til søndag den 19. april 2020, kl. 11-17.
Pris: (Entré: Voksen: 75 kr Senior/Stud.: 60 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Udstillingen hylder Peter Madsens populære tegneserie Valhalla. Serien er den største album-succes i dansk tegneseries historie, og den fik afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Oplev historien bag succesen på museet!.

Det første af i alt 15 Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm - og en del af udlandet lige sådan.

Håndværk der vinder hjerter - på udstillingen kan publikum opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Det første album Ulven er løs udkom i 1979 - i tegneseriens guldalder på tærsklen til 1980'erne. Og udgivelserne fortsatte i 30 år. På trods af nedgangen i tegneserie-salget har Danmarks svar på Asterix overlevet som en klassiker, og Madsens version af Thor, Odin, Loke, Freja og er blevet definerende for en hel generations opfattelse af de nordiske guder.

I Skandinavien alene er der solgt 1 million eksemplarer, og serien er oversat til 10 sprog. I dag er de nordiske guder og myter populære som aldrig før. De optræder i serier som Vikings og i fantasy-romaner og børnebøger. Og kort efter udstillingsåbningen kommer Valhalla også som spillefilm instrueret af Fenar Ahmad og med Roland Møller som Thor
Vis kort
12 Maj Andet

Samtale: Politisk satire og debat i hagekorsets skygge

Tirsdag den 12. maj 2020, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. 1 glas vin, via Billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Bladtegnerne, pressen og politikerne fik deres sag for med at opretholde en åben debat, da truslen fra nazismen dukkede op syd for grænsen i 1930'erne. Medvirkende: Hannibal Munk, ekspert i dansk bladtegning, Nikolaj Brandt, museumsinspektør m.fl..
Vis kort
19 Maj Andet

Debat: Kan censur gavne satiren?

Tirsdag den 19. maj 2020, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. 1 glas vin, via Billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I manges øjne kan censur være dødsstødet for politisk satire. Men der er også tegn på, at den kan være et kreativt benspænd, der gør satiren mere raffineret. Aftenens panel diskuterer nutidens satire i lyset af besættelsestidens censurerede satire..

Medvirkende: Rokokopostens redaktør Mikkel Andersson, satire-forsker Dennis Meyhoff Brink, museumsinspektør Rikke Rottensten m.fl
Vis kort
10 Jun Omvisning

Fyraftensomvisning i særudstillingen

Onsdag den 10. juni 2020, kl. 17-18.30.
Pris: (Entré: 75 kr, medlemmer har fri entré)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Tag med på en tur gennem museernes aktuelle særudstilling om politisk satire under besættelsen og i dag, anført af udstillingens tilrettelæggere Louise Trier og Nikolaj Brandt. Vi slutter på museet Alhambra med et glas vin/øl..
Vis kort