Dato

Museer


Viser 22 events fra/efter 16. sep. 2021

Sommeroplæsning - Asta Olivia Nordenhof

Sommeroplæsning - Asta Olivia Nordenhof

Torsdag den 16. september 2021, kl. 16-17.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Med arrangementsrækken "Sommeroplæsninger" giver Bakkehuset som litterært museum stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere..

I begyndelsen af guldalderen blev der jongleret med ord, læst op og snakket om litteratur i Bakkehusets stuer. Bakkehuset var et kulturelt mødested for tidens største forfattere og poeter, som kom for at besøge ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek og for at udveksle tanker og ideer. Som en hyldest til fortidens og nutidens litteratur holder Bakkehuset i august og september arrangementsrækken "Sommeroplæsninger", hvor forskellige forfattere læser op fra egne værker. Gennem fire oplæsninger for voksne og fire oplæsninger for børn, giver Bakkehuset stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere af både voksen- og børnelitteratur og skaber rum for både fordybelse og kreativitet.

Torsdag den 16. september byder vi velkommen til den prisbelønnede forfatter Asta Olivia Nordenhof. Nordenhof dimitterede fra Forfatterskolen i 2011 og fik sit gennembrud med digtsamlingen "Det nemme og det ensomme" i 2013, hvor hun blev kendt for sin selveksponerende, bramfri og konkrete skrivestil. I 2020 udkom hendes socialrealistiske og samfundskritiske værk "Penge på Lommen", som er første del af et planlagt syvbindsværk, kaldet "Scandinavian Star". Med "Penge på Lommen" blev hun nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og det er dette værk, hun vil læse op fra. Glæd jer til at opleve Asta Olivia Nordenhof i Bakkehusets historiske rammer!

Billetter til oplæsningen sælges kun via Billetto. Entré til Bakkehuset er inkluderet i billetprisen, og museet kan besøges før oplæsningen.

Oplæsningen foregår på museets førstesal, som tilgås via trappe
Vis kort
Sei Solo - Mahan Esfahani og Niels Hav
17 Sep Klassisk

Sei Solo - Mahan Esfahani og Niels Hav

Fredag den 17. september 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 250 kr / 125 kr for studerende og unge u. 25

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev en magisk aften i Nestor Logen når Mahan Esfahani - der regnes blandt verdens bedste cembalister - tryllebinder sit publikum med både nostalgiske og nyskabende toner. Oplæsning ved digter Niels Hav..

BEMÆRK: Koncerten er belvet flyttet. Tidligere fandt den sted kl. 19.00 i Logen Nestor Mentor

Tænk at vi får lov til at få en solokoncert med Mahan Esfahani her på Frederiksberg Festspil. En fantastisk cembalo-spiller, der optræder som solist i de store koncertsale - senest i Royal Albert Hall i London - og regnes blandt verdens bedste cembalister. Herhjemme i Danmark er Mahan kendt for sin optrædener med blokfløjtenist Michala Petri.

I Kamma Rahbeks smukke, historiske stuer får vi mulighed for at opleve ham i et spændende solo-repertoire med både helt ny og gammel musik og derudover også i samarbejde med den skønne bratschist og professor på DKDM - Lars Anders Tomter - i Bachs viola da gamba-sonate i g-mol.

En af de første gange Mahan besøgte København mødte han den danske digter Niels Hav. Vi har derfor inviteret Niels med til denne koncert. I en smuk kommentar til værkerne læser Niels Hav op fra sin anmelderroste digtsamling "Øjeblikke af lykke", hvis digte kredser om ekstatiske øjeblikke og eksistensens ramponerede inderside. Niels Havs digte har rejst kloden rundt, der er udkommet bøger i bl.a. Beirut, Istanbul, São Paulo og Toronto.

Medvirkende:

Mahan Esfahani, cembalo

Lars Anders Tomter, viola

Niels Hav, forfatter
Vis kort
Sangilds Salon - Talk m. Søren Ulrik Thomsen
18 Sep Andet

Sangilds Salon - Talk m. Søren Ulrik Thomsen

Lørdag den 18. september 2021, kl. 12.
Pris: Entré: 150 kr / 75 kr studerende og unge u. 25

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Mød en af Danmarks absolut største digtere i vor tid i samtale med Torben Sangild..

Modernistiske Søren Ulrik Thomsen har siden sin debut "City Slang" i 1981 bjergtaget sine læsere med gribende digte om livet, døden og meget mere.

MEDVIRKENDE
Søren Ulrik Thomsen, forfatter

Torben Sangild, moderator

BEMÆRK
Det er muligt at spise enten brunch før talken eller frokost efter talken i Bakkehusets Orangeri. Køb brunch eller frokost sammen med din billet og spar 15% på enten brunch eller frokost i forhold til normalpris.

Se menuerne under den enkelte tilkøbsbillet.

Begge tilbud er med tallerkenservering ved fælles langbord i Orangeriet
Vis kort
Søndermarken set med digterens øjne
18 Sep Foredrag

Søndermarken set med digterens øjne

Lørdag den 18. september 2021, kl. 14.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Træerne står i deres grønneste pragt og hvad kan være dejligere end en god travetur i smukke omgivelser. Den 18. september har du en unik chance for opleve sensommerstemningen i Søndermarken på en ny måde, når vi holder åben parkvandring i Søndermarken..

Søndermarken ligger med sin skovagtige karakter, sine labyrintiske stier og sit bakkede terræn midt i storbyen. Parken hørte oprindeligt til Frederiksberg Slot og var i mange år kongefamiliens private område. Kun en lille udvalgt skare havde egen nøgle til parken, og derfor var Søndermarken et lidt hemmeligt område for de fleste.
På denne parkvandring, hvor Søndermarken står i sit smukkeste sommerantræk, kommer du til at opleve parken fra en ny side sammen med nationalpoeten Adam Oehlenschläger, der som en af de få havde adgang til stedet i 1800-tallet. Vi besøger et udvalg af havens mange små huse og scenerier, som blev til i den romantiske periode, og vi kommer bagom Søndermarkens mange overraskende og sjove historier.

Vandringen er både for dig, der besøger Søndermarken for første gang, og for dig, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens kroge og afkroge.

Husk godt fodtøj, da vi bevæger os på kryds og tværs af stierne i det kuperede terræn.

Parkvandringen begynder kl. 14.00 og varer ca. 1,5 time.

Mødested: Bakkehuset: Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C.

Billetter sælges kun via Billetto
Vis kort
Sangilds Salon - talk med Sophie Dupont og Madame Nielsen
19 Sep Andet

Sangilds Salon - talk med Sophie Dupont og Madame Nielsen

Søndag den 19. september 2021, kl. 12.
Pris: Entré: 150 kr / 75 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev karismatiske Sophie Dupont fortælle om sin kunst og særligt om sit berømte værk: "Marking Breath"..

12.00 Sangilds Salon / Talk m. Sophie Dupont og Madame Nielsen

Bakkehuset

Oplev Torben Sangild i samtale med de to karismatiske performancekunstnere Sophie Dupont og Madame Nielsen.

Under hele festspillet fra start til slut markerer Sophie Dupont vore åndedræt - den bagvedliggende bevægelse i alt. Her fortæller hun om om sit berømte værk Marking Breath. Sophie Dupont arbejdet med åndedrættet som en gennemgående tematik i sit kunstnerskab, der grundlæggende undersøger, hvad det vil sige at være menneske - både fysisk såvel som mentalt.

Også for Madame Nielsen er kroppen en central del af kunstværket. Med Madame er det svært at adskille person fra persona, og hun er på mange måder et værk i sig selv, en performativ og til tider provokerende leg med identitet og fremmedgørelse, virkelighed og fiktion i et grænsefelt, hvor eksistensens rum for udfoldelse bliver trukket frem i lyset.

Medvirkende:

Sophie Dupont, kunstner
Madame Nielsen, performancekunstner og forfatter

Torben Sangild, moderator
Vis kort
Storm P. Prisen 2021
19 Sep Andet

Storm P. Prisen 2021

Søndag den 19. september 2021, kl. 15.
Pris: Fri entré

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kom og vær med når Foreningen Storm P. Museets Venner inviterer til prisuddeling på Storm P.s fødselsdag. På museet afsløres det på festlig og fornøjelig vis, hvem der får årets Storm P. Pris..

Storm P. Prisen er indstiftet af venneforeningen og gives til "en person eller en gruppe af personer, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor - i slægt med Storm P.s budskab". Tidligere modtagere er At Tænke Sig redaktionen, tegner og forfatter Maren Uthaug, multikunstner Flemming Quist Møller, kunstner og street artist Husk Mit Navn, journalist og forfatter Peter Borberg samt skuespiller og cirkusdirektør Søren Østergaard. Med prisen følger en pengegave samt en humoristisk erindring i Storm P.s ånd, og prismodtageren har samtidig lovet at holde fødselsdagstalen!

På vanlig vis vil der under prisuddelingen være en minikoncert. Vi slutter selvfølgelig som altid af med at gå i optog til Storm P.s grav på Frederiksberg Kirkegård overfor museet, anført af musikken.

Alle er velkomne til arrangementet, og der er fri entré til museet fra kl. 14. Da det planlægges at afholde arrangementet i museets gårdhave, anbefales det at holde øje med vejrudsigten og være klædt på efter forholdene
Vis kort
Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag
16 Sep Billedkunst

Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag

Fredag den 5. juni 2020 til søndag den 19. september 2021, kl. 11-17.
Pris: Entré: Voksen: 75 kr - Senior/Stud.: 60 kr - Børn og medlemmer fri entré

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I udstillingen kan du opleve et tankevækkende møde mellem 1930'ernes og besættelsestidens satire og den politiske satire i dag..

Liva Weel synger en vise om at gøre modstand forklædt som en kærlighedssang, og Hitler vasker sine blodige hænder. Trump viser bar røv til Dronningen, og fra en kran over Rådhuspladsen forklarer Kirsten Birgit danskernes politikerlede.

Udstillingen markerer 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse og sætter fokus på satiren op til og under krigen. En periode, hvor den ekstreme, politiske udvikling i høj grad lå bladtegnere, komikere og scenekunstnere på sinde. Og hvor satiren var med til at samle folket mod besættelsesmagten. Satirikerne i revy og tegnekunst satte jobbet, deres sikkerhed - og ind imellem også livet - på spil for at være danskernes ventil mod tyskernes overmagt.

Samtidig taler vi i vores aktuelle samtid om, at den politiske satire har fået en renæssance. Og zoomer vi ind på den satiren i de to forskellige perioder, er der en del ligheder. Nu som dengang er målet for den politiske satire at udfordre politikere og selvudnævnte autoriteter. Afsløre usandheder og hykleri. Være ventil for alt det, som det ellers er svært at få luft for. Både op til samt under besættelsen og i nutidens globaliserede mediebillede var det - og kan det være - svært for satirikeren at udøve sit arbejde uden bekymring for uoverskuelige konsekvenser. Om end modangreb og censurpres i dag kommer fra mere diffuse og uberegnelige kanter end under besættelsen.

På udstillingen kan du se og lytte til en perlerække af værker af satirikere fra 1933 til i dag. Det gælder kunstnere som Herluf Bidstrup, Poul Henningsen, Storm P., Helge Kjærulff-Schmidt, Jonathan Spang og Roald Als. Du kan opleve hvordan besættelsestidens tegnere og revyfolk på opfindsom vis udtrykker deres kritik på trods af censur. Smile over karikaturer af Hermann Göring fra din plads i en plysset sofa - formet som et hagekors. Se og høre om Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms hidtil hemmeligholdte politiske souvenirs. Eller hvad med at udfordre dine ledsagere i et dilemmaspil?
Vis kort
Sommeroplæsning - Charlotte Weitze

Sommeroplæsning - Charlotte Weitze

Torsdag den 23. september 2021, kl. 16-17.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Med arrangementsrækken "Sommeroplæsninger" giver Bakkehuset som litterært museum stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere..

I begyndelsen af guldalderen blev der jongleret med ord, læst op og snakket om litteratur i Bakkehusets stuer. Bakkehuset var et kulturelt mødested for tidens største forfattere og poeter, som kom for at besøge ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek og for at udveksle tanker og ideer. Som en hyldest til fortidens og nutidens litteratur holder Bakkehuset i august og september arrangementsrækken "Sommeroplæsninger", hvor forskellige forfattere læser op fra egne værker. Gennem fire oplæsninger for voksne og fire oplæsninger for børn, giver Bakkehuset stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere af både voksen- og børnelitteratur og skaber rum for både fordybelse og kreativitet.

Torsdag d. 23. september byder vi velkommen til romanforfatteren Charlotte Weitze, der skriver i et skønt spændingsfelt mellem hverdag, eventyr og magi. Hun debuterede i 1996 med novellesamlingen "Skifting", for hvilken hun modtog Bogforums debutantpris, og siden har hun bl.a. udgivet romanen "Den afskyelige" i 2016. Hendes seneste udgivelse er slægts- og klimaromanen "Rosarium" fra 2021, som hun vil læse op fra, og som er nomineret til DR Romanprisen 2022. Hun har desuden boet i Bakkehusets legatbolig for forfattere, så glæd jer til at opleve Charlotte Weitze i Bakkehusets historiske rammer!

Billetter til oplæsningen sælges kun via Billetto. Entré til Bakkehuset er inkluderet i billetprisen, og museet kan besøges før oplæsningen.

Oplæsningen foregår på museets førstesal, som tilgås via trappe
Vis kort
Sommeroplæsning for børn - Lilja Scherfig

Sommeroplæsning for børn - Lilja Scherfig

Lørdag den 25. september 2021, kl. 10-11.
Pris: Entré: 60 kr for voksne, gratis for børn

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Med arrangementsrækken "Sommeroplæsninger" giver Bakkehuset som litterært museum stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere..

I begyndelsen af guldalderen blev der jongleret med ord, læst op og snakket om litteratur i Bakkehusets stuer. Bakkehuset var et kulturelt mødested for tidens største forfattere og poeter, som kom for at besøge ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek og for at udveksle tanker og ideer. Som en hyldest til fortidens og nutidens litteratur holder Bakkehuset i august og september arrangementsrækken "Sommeroplæsninger", hvor forskellige forfattere læser op fra egne værker. Gennem fire oplæsninger for voksne og fire oplæsninger for børn, giver Bakkehuset stemme til nogle af nutidens toneangivende danske forfattere af både voksen- og børnelitteratur og skaber rum for både fordybelse og kreativitet.

Lørdag den 25. september byder vi velkommen til den prisbelønnede børnebogsforfatter Lilja Scherfig. Scherfig er uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur, og hun har siden 2006 skrevet magiske, nutidige eventyr til børn og unge om store følelser og om den transformation, der sker, når man går fra en følelse til den næste. Senest har hun udgivet de fint illustrerede billedbøger "Min hale" og "Dybt vand", som I vil opleve højtlæsning fra denne lørdag. Glæd jer til at tage imod Lilja Scherfig i Bakkehusets historiske rammer!

Familieoplæsningen henvender sig særligt til børn i alderen 5-12 år, men alle børn er velkomne. Oplæsningen ledsages af et kreativt værksted, hvor både børn og voksne kan tegne, lave papirklip, folde æsker og lignende, mens oplæsningen står på.

Billetter til oplæsningen sælges kun via Billetto. Entré til Bakkehuset er inkluderet i billetprisen, og museets udstilling i stueetagen samt Eventyrakademiet kan besøges efter oplæsningen. Det er gratis for børn at deltage i oplæsningen, men tilmelding er påkrævet via Billetto.

Oplæsningen foregår på museets førstesal, som tilgås via trappe
Vis kort
Åben omvisning i Bakkehuset
26 Sep Omvisning

Åben omvisning i Bakkehuset

Søndag den 26. september 2021, kl. 14.
Pris: Entré: 75 kr

Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev stemningen i Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem og hør om livet i Bakkehuset på vores åbne omvisning i museet..

I de første årtier af 1800-tallet skabte Kamma og Knud Lyne Rahbek et mødested for tidens forfattere, videnskabsfolk og intellektuelle, og her kom H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, Grundtvig, Ingemann og mange andre. På omvisningen fortælles der også om det historiske hus, som har været både landevejskro og åndssvageanstalt, før det blev museum. Det er gratis at deltage i den åbne omvisning, når entreen til museet er betalt
Vis kort