Dato

Museer


Viser 48 events fra/efter 20. mar. 2019

21 Mar Foredrag

Litteraturen i sangteksten - fra trylleviser til syrerock

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Varulve, jalousidrab, fortryllede ungmøer og magiske harper. Folkeviserne er en fælles kulturel erindring, som er gået fra mund til mund siden middelalderen..

Varulve, jalousidrab, fortryllede ungmøer og magiske harper. Folkeviserne er en fælles kulturel erindring, som er gået fra mund til mund siden middelalderen.

Musikkritiker Anna Ullman fra Weekendavisen og musikkyndig Mads Hendrich vil tale om, hvorfor folkevisen er interessant litterært og musikalsk. Under den uformelle samtale vil de spille eksempler på, hvordan folkevisens bloddryppende, grumme, eventyrlige og gribende skæbnefortællinger lever videre i moderne gevandter hos fx beatgenerationen, på metalscenen og inden for både syrerock og electronica.
Samtalen er støttet af Statens Kunstfond.

Billetter sil arrangementet sælges via Billetto
Vis kort
24 Mar Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 24. marts 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
30 Mar Revy/kabaret

MMM Divas Kabaret Koncert på Alhambra

Lør. d. 30. marts 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Kr. 150. Reserver din billet på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Byd velkommen til Marlene Dietrich, Liza Minelli og Marilyn Monroe - i virkelighedens verden Hege Fuglesang, Helen Ann Buemann og Zofia Hedvard - 3 charmerende damer med et omfattende repertoire af skønne sange, som vi alle kender..

Divaerne skaber den helt rette Hollywood stemning iført fuld krigsmaling, høje hatte, fjer og blanke stiletter. De kendte klassikerne kommer frem i lyset: "Willkommen, Bienvenue, Welcome", "Lili Marlene", "My Heart belongs to Daddy" og mange flere, og man føler sig hensat til 30'ernes dekadente Berlin og Hollywoods stjernebesatte filmverden. I år er der nye dejlige overraskelser med i repertoiret, så der er ekstra grund til at glæde sig. Nu er chancen for et genhør med de dejlige divaer der igen, der er begrænsede pladser, så det er en meget god idé at reservere billet.

Arrangementet varer ca 2 timer inklusiv pause. Der kan købes øl og vand i baren
Vis kort
2 Apr Foredrag

Foredrag ved digter, redaktør og kritiker Martin Glaz Serup

Tir. d. 2. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr., hvis man ikke er medlem af Dansk Litteraturforening)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Alle der har haft en særlig læseoplevelse kan huske hvor de har haft den. Teksten findes aldrig alene, der er også stedet hvor man læste den, og hvem man var da man gjorde det..

Læsningen sætter sig i kroppen og forbinder den med stedet i erindringen; Læsestedet. Et læsested er et kort stykke prosa, en erindringstekst, der har med den særlige læseoplevelse at gøre. Den er en undersøgelse af forholdet mellem litteraturens stemme og stedets betydning. Det er litteraturkritik, poetik og rejsefortælling. Et sidelæns selvportræt som læser og meget andet.

Martin Glaz Serup har tidligere udgivet syv digtsamlinger, elleve børnebøger samt det boglange litteraturteoretiske essay Relationel poesi. Han har blandt andet modtaget Michael Strunge-prisen og Statens Kunstfonds Treårige arbejdsstipendium. Sidste år blev billedbogen Historien om Daniil Kharms (illustreret af Mette Marcussen) indstillet til Kulturministeriets Børnebogspris.

Foredraget er arrangeret af Dansk Litteraturforening
Vis kort
4 Apr Foredrag

Hanne Varming i Møstings Hus

Tor. d. 4. april 2019, kl. 13.30-15.
Pris: (Entré: 145 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herlev
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Underviser: Frantz Leander Hansen. I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet "Familie"..

Foruden en lang række skulpturer, vil man på udstillingen kunne se en serie fotografier, der viser fortællingen om denne kunstners passion for sit arbejde. Flere værker på udstillingen har ikke tidligere været udstillet.
Kunsthistorikeren cand.phil. Michelle Garnier viser rundt og fortæller om Hanne Varming.

Rundvisningen varer en time. Efter rundvisningen får vi en tjekkisk øl eller et glas vin på Cafe Svejk, der ligger lige ved siden af museet.

Der er enkelte trapper på museet.

Mødetid- og sted: Torsdag d. 4/4-2019, kl. 13.20, Møstings Hus, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg.

Hold: 915022
Vis kort
6 Apr Revy/kabaret

Solisterier

Lør. d. 6. april 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: alm. museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og medlemmer af danske revyvenner. reserver gratis plads på 3810 2045)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Dansk Solistforbund arrangerer festlige og fornøjelige koncerter lørdag eftermiddage på museet. Denne lørdag præsenterer formanden Chresten Speggers: Ulla Jessen, Randi Winther og Mickey Pless..
Vis kort
14 Apr Workshop

Påske på Bakkehuset

Søn. d. 14. april 2019, kl. 11-17.
Pris: (Entré: 50 kr. for voksne og gratis for børn)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Forårsblomsterne pibler frem og påsken står for døren. Kom med til den store forårsåbning, når vi fejrer Påske på Bakkehuset for hele familien..

Orangeriet åbner op for sommeren, så læn dig tilbage i de hyggelige omgivelser og nyd en dejlig frokost fra sæsonens nye menukort eller en kop kaffe. I dagens anledning kan man også få særlige påskespecialiteter i orangeriet.

Kl. 11-17 kan man besøge museet, hvor der vil være værksteder med gækkebrevsklip og forskelligt påskepynt. I haven kan man gå på jagt efter påskeæg, male påskeæg og deltage i den efterfølgende ægtrilnings-konkurrence kl. 13 og 15. Haren Albert (ALs maskot) kommer på besøg
Vis kort
20 Mar Skulptur

Hanne Varming - 80 år

Lør. d. 9. marts til søn. d. 14. april 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet Familie..

Allerede til hverdag skuer Varmings ældste søn og barnebarn udover Andedammen foran huset. De er afbildet i skulpturen, der er placeret ved Møstings Hus. Foruden en lang række skulpturer, vil man på udstillingen kunne se en serie fotografier, der viser fortællingen om den folkekære kunstners passion for sit arbejde, for den kunstneriske proces. Flere værker på udstillingen har ikke tidligere været udstillet
Vis kort
20 Mar Billedkunst

Langt, langt borte i skoven - Louis Moes liv og værk

Lør. d. 6. oktober 2018 til søn. d. 21. april 2019, tirsdag-søn 10-16.
Pris: (Entré: Voksen 50 kr., Senior/stud. 40 kr., Børn og medlemmer gratis)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Storm P. Museet har fået en enestående mulighed for at skabe en udstilling dedikeret til den norsk-danske kunstner Louis Moe (1857-1945)..

Med udstillingen "Langt, langt borte i skoven, Louis Moes liv og værk" sætter museet fokus på en kunstner som ikke har fået meget plads i kunsthistorien, trods en bred folkelig popularitet som illustrator af talrige eventyr og ikke mindst som grafisk virtous udi forførende bizarre, mystiske, morbide og erotiske drømmesyn på papir. Det er en stor glæde for museet at kunne præsentere det danske publikum for Moes eventyrlige univers.
Louis Moe er i Danmark mest kendt for sin ekstraordinære evne som billedfortæller og illustrator af børnebøger og eventyr. Han var imidlertid en meget sammensat kunstner. Kun de færreste kender til hans mere dystre symbolistiske værker, som ikke desto mindre udgør en stor del af hans samlede produktion.
Udstillingen opbygges med udgangspunkt i hovedtemaer i Moes kunstneriske univers og viser en bred vifte af Moes værker, fra eventyrillustrationer og børnebøger til symbolistiske raderinger og litografier. En verden af overnaturlige væsner fra mytologien og folketroen befolker museet, når den mytiske og eventyrlige side af Moes værk udfoldes i udstillingens fire rum
Vis kort
24 Apr Foredrag

Maren Louise Käehne: Fra Borgen og Bodil til Dronningen

Ons. d. 24. april 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Maren Louise Käehne indledte sin spillefilmskarriere som manuskriptforfatter med i 2016 at vinde en Bodil for årets bedste manuskript sammen med May el-Toukhy for deres debutfilmLang historie kort..

Maren Louise Käehne indledte sin spillefilmskarriere som manuskriptforfatter med i 2016 at vinde en Bodil for årets bedste manuskript sammen med May el-Toukhy for deres debutfilmLang historie kort.
Nu er Käehne igen aktuel med dramaet Dronningen med Trine Dyrholm i hovedrollen som en succesfuld advokat, der pludselig risikerer at sætte sit liv over styr. Denne aften i Bakkehuset fortæller Käehne om manuskriptarbejdet med Dronningen og om processen med at etablere sig som manuskriptforfatter og finde sin egen stemme efter færdiggørelsen af Filmskolens manuskriptuddannelse i 2009 og de første skriveopgaver som episodeforfatter på tv-serierne Borgen og Broen.

Samtalen er støttet af Statens Kunstfond.

Billetter sælges via Billetto
Vis kort