Dato

Museer


Viser 24 events fra/efter 6. dec. 2019

6 Dec Installation

Kristoffer Ørum: Putins Nose

Lørdag den 9. november til søndag den 15. december 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I dag omdannes ansigter til punkter i et koordinatsystem på sociale medier som Facebook, og ud fra disse koordinater klassificeres vi som terrorister, forbrugere af en vis type eller irrelevante..

I Kristoffer Ørums soloudstilling "Putin's Nose" kaster et mønstergenkendelses-program et paranoid-kritisk blik på udstillingens besøgende. Frem for at genkende ansigter, er det trænet til udelukkende at genkende næser eller rødbede-lignende mønstre. Når systemet genkender noget, tager det et billede og deler det i Møstings Hus' digitale kontekst. Putin's Nose er et flerårigt kunstprojekt, der søger at vende overvågningssystemernes forsimplede identitetskategorier og værktøjer mod dem selv, for at genoverveje forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning
Vis kort
21 Jan Foredrag

Valhalla - en tur i værkstedet med tegneren

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr via billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Tegneren Peter Madsen giver med et væld af billeder et unikt indblik i sit arbejde med at skabe universet i tegneserien Valhalla. Han kommer ind på de enkelte figurers psykologi og design og viser processen fra manuskript til færdig, farvelagt side..

I sit lysbilled/powerpoint-foredrag viser Peter Madsenbilleder af både skitser fra forarbejder og originalsider fra serien. Undervejs giver tegneren et indblik i såvel sin research som sine overvejelser under sit arbejde med Valhalla.

Foredraget varer 2 x 45 minutter med pause midtvejs. Billetten inkluderer et glas vin eller saft i pausen. Peter Madsen tilbyder at signere bøger og albums efter foredraget (også medbragte bøger).

Museet har i samarbejde med museets venneforening 'Storm P. Museet Venner' arrangeret foredraget i forbindelse med museets aktuelle udstilling 'Valhalla - Historien bag succesen', der vises indtil 19. april 2019. Valhalla er en af de mest populære tegneserier nogensinde i Danmark, og udstillingen viser, hvordan Peter Madsen, Henning Kure og holdet bag serien lykkedes med at skabe moderne underholdning ud af gamle myter.

Dørene åbnes 18.30, så der er mulighed for at se udstillingen inden foredraget.

Billetter skal købes på Billetto. Medlemmer af 'Storm P. Museets Venner' kan samme sted købe billet til reduceret pris (der skal vises gyldigt medlemskort ved ankomst)
Vis kort
23 Jan Foredrag

Stjernerne over Alhambra: Stig Lommer

Torsdag den 23. januar 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 75 inkl. en kop kaffe med sødt. Billetter købes via Billetto (se link i tekst) eller i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Der var fest både foran og bag scenen på Stig Lommers ABC Teater. Lommer var i mere end 30 år Danmarks ubestridte revy- og morskabskonge..

Han samlede stjernerne i succesforestillinger og gjorde unge talenter til stjerner - som for eksempel den legendariske duo med Kjeld Petersen og Dirch Passer. Han udfordrede den borgerlige moral og drev sit teater med store armbevægelser. Ind imellem måske også lidt for store.

Vi går bag scenen i denne Stjernerne over Alhambra, hvor museumsinspektør Rikke Rottensten og forfatter til biografien "Kammerat med solen - en biografi om Stig Lommer" fortæller om Frederiksbergs måske mest legendariske teaterchef

Køb billetter i døren eller på Billetto: https://billetto.dk/e/stjernerne-over-alhambra-stig-lommer-billetter-397193/
Vis kort

Alsang: Alvorlig sjov

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: 75 inkl. vin eller vand. Billetter købes på Billetto (se link i tekst) eller i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Alhambras populære Alsang er flyttet indenfor på museet, mens det er koldt udenfor. Dagens sangtema er "Alvorlig sjov". På sangarkene vil I møde blandt andre PH, Selvsving og Ulrich Ravnbøl..

Ved klaveret sidder Mikkel Skovgaard, som også er sangvært sammen med museumsinspektør Rikke Rottensten. De vil sørge for at I også får et par gode historier om sangene og kunstnerne.

Køb billetter i døren eller på Billetto: https://billetto.dk/e/alsang-alvorlig-sjov-billetter-397198
Vis kort
6 Feb Andet

Satire quiz

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 inkl. en øl eller vand. Billetter købes på Billetto (se link i tekst) eller i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Hvor mange gange har Inger Støjbergs lagkage optrådt i en sketch? Hvad hedder den krimiforfatter, Kirsten Birgit kastede sin kærlighed på? Hvad kalder Frank sine hjemmesko?.

Hvordan lyder omkvædet i Selvsvings hyldestsang til præsident Erdogan? Hvilken skuespiller er kendt for sine parodier på Poul Nyrup?

Kom og gæt med, når vi quizzer om satire: fra de mest aktuelle samfundsrevsere til de mest forsmåede ofre. Naturligvis tilsat et gensyn med et par populære klassikere. Og der er selvfølgelig præmier på højkant til vinderne.

Køb billetter i døren eller på Billetto: https://billetto.dk/e/satire-quiz-billetter-397201
Vis kort
12 Feb Workshop

På tordentur med Thor

Onsdag den 12. og torsdag den 13. februar 2020, kl. 11-15.
Pris: (Entré: Voksen 75 kr / Senior 60 kr / Børn 25 kr for workshoppen)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Byg din helt egen mini-model af tordenguden Thors bukkevogn. Et sjovt og kreativt vinterferieværksted - midt i museets Valhalla udstilling. Gode byggetips og alverdens materialer får du af billedkunstner Serine Sinding Yde og arkitekt Julie Dufour..

Vinterferieworkshoppen tager udgangspunkt i Odins søn, Thor, den stolte og stærke tordengud, Asgård og Midgårds beskytter. Thor drager gerne på eventyr. Når han farer hen over himlen med sine gedebukke spændt for vognen, buldrer tordenen. Når han kaster sin hammer, glimter lynet. Derfor kaldes han tordenguden.

Ofte rejser Loke med på Thors ture, og det er tit over regnbuebroen Bifrost, at de starter og slutter deres rejser. Som for eksempel dengang menneskebørnene Tjalfe og Røskva fulgte med Thor tilbage til Asgård som tjenestefolk - som straf for at Tjalfe havde brækket en af gedernes knogler.

På museet kan du komme tæt på de nordiske guder i Valhalla udstillingen og slå dig ned i værkstedet. Bliv inspireret af alle de mange historier og skitser og byg din egen version af tordenvognen. Slut af med et cool billede af din vogn.

Børn har fri entré til udstillingen, men det koster 25 kr. at deltage i workshoppen. Ingen tilmelding. Mest oplagt for børn mellem 6-12 år
Vis kort
14 Feb Andet

Maskebal

Fredag den 14. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: Fri entré men tilmelding er nødvendig på email: info@museetalhambra.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Det er Valentines dag, og på Alhambra markerer vi det med et mystisk og muntert maskebal. Bag gildet står en gruppe feststemte, iderige borgere. Festen varer fra kl. 19-21, hvorefter I har mulighed for at fortsætte festen på Allégades beværtninger..
Vis kort
15 Feb Andet/Ukendt

Solisterier

Lørdag den 15. februar 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: Voksne 50 kr Studerende og seniorer 40 kr Billetter købes i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Skuespiller- og sangerparret Marianne Mortensen og Michael Vesterskov er gæster i dagens Solisterier, arrangeret af Dansk Solistforbund..

De to er også gift, og dagens sange tager afsæt i deres ægteskab og den kærlighed, der så længe den er levende også er udfordrende, spændende - og fuld af humor
Vis kort
20 Feb Foredrag

Stjernerne over Alhambra: Lily Broberg

Torsdag den 20. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 75 inkl. en kop kaffe med sødt til. Billetter købes på Billetto (se link i tekst) eller i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Hun var elsket som den søde, glade pige i et hav af folkekomedier. Hun var sexet, sjov, stilsikker og ekstremt velsyngende. Og som Katrine Larsen blev hun også den bedstemor vi alle drømte om at have haft..

Lily Broberg var en af dansk film og teaters største og mangefacetterede stjerner. Men talentet, rollerne og succesen kom også med en pris. Som var høj.

Bliv klogere på en af Danmarks mest elskede skuespillere, når museumsinspektør Rikke Rottensten denne formiddag fortæller mere om dagens stjerne over Alhambra: Lily Broberg.

Køb billetter i døren eller på Billetto: https://billetto.dk/e/stjernerne-over-alhambra-lily-broberg-billetter-397203
Vis kort
11 Jan Installation

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann - Arkadisk Frederiksberg

Lørdag den 11. januar til søndag den 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Udstillingen Arkadisk Frederiksberg af billedkunstnerne Yvette Brackman, Hannah Heilmann, og arkitekt Robert Gassner vil have karakter af en række rumlige interventioner i Møstings Hus, og et program af talks, screeninger og performances, der tilsammen ud..

Kunstnerne ønsker at skabe stedsspecifikke værker i, og omkring Møstings Hus, der indrammer og aktualiserer husets rumlige træk. Igennem forskellige rumlige greb vil kunstnerne skabe en usædvanlig ramme omkring foredrag, debatter, formidlingstiltag og performative indslag. De rumlige interventioner omhandler begrebet fællesskab behandler og behandler tematiske komplekser vedrørende fritid og arbejde, det offentlige og det private samt det politiske i det hjemlige. Den aktuelle, rumlige og 'tingslige' relevans ville blive diskuteret ift. aktuelle kulturelle og samfundsmæssige fænomener, som fx øko bourgeoisi, Ny Biedermeier og New Nordic.

Kunstnerne ønsker at samarbejde med lokale aktører fra Frederiksberg, samt relevante forskningsenheder inden for arkitektur, historie og kunst.
Som udgangspunkt har de rumlige og organisatoriske indgreb den fællesnævner, at de vender om på husets brugsmåder, og åbner sprækker til diskussion og refleksion omkring brud med konventioner og praksisformer
Vis kort