Dato

Museer


Viser 43 events fra/efter 23. apr. 2019

10 Maj Workshop

Levende kunstværksted i Alhambras have

Fre. d. 10. og lør. d. 11. maj 2019, d.10 kl. 15-18 og d.11 kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
- Frederiksberg Kunstnerlaug maler i den kulturhistoriske have. De grønne omgivelser ved Frederiksberg Allé danner rammen om et levende kunstværksted, præsenteret af foreningens aktive kunstnere i samarbejde med Alhambra - museet for humor og satire..

Kraftfulde og farvestærke personligheder viser deres maleriske energi og kunstneriske kræfter i den skabende proces. Se eksempler på færdige værker og oplev hele den kunstneriske proces. Mød kunstnerne på Frederiksberg, oplev forskellige kreative teknikker, få inspiration og en snak om den kunst, der skabes i byen. Fredag d.10 maj kl. 15-18 og Lørdag d.11 maj kl. 12-16

Kunstnerne er trådt ud af deres komfortzone, arbejder under åben himmel og giver alle kunstinteresserede mulighed for en intim kunstoplevelse med den mangfoldighed og særlige passion for kunst, der eksisterer i foreningen.

De deltagende kunstnere er alle medlem af Frederiksberg Kunstnerlaug med en mission om at synliggøre kunsten på Frederiksberg.

Frederiksberg Kunstnerlaug - er den største sammenslutning af udøvende kunstnere på Frederiksberg. Drevet af en gruppe aktive kunstnere på Frederiksberg, som har ambitioner for kunsten i lokalområdet.

Visionen for kunstnerlauget er, at fremme lokalt engagement ved at etablere en platform for dialog, debat og erfaringsdeling gennem netværksdannelse for kunstnere, vækstlag og kunstinteresserede samt bidrage til indsigt i samtidskunsten og kunstmiljøet på Frederiksberg.

Siden første medlemsudstilling "BESAT AF KUNST" i Den Gule Villa i 2014, har foreningen lavet et væld af forskellige udstillinger og kunstneriske aktiviteter på Frederiksberg.

Det er også muligt under FRB.DAGE at se udstillinger arrangeret af Frederiksberg Kunstnerlaug i :

OK-Den Gule Villa

Dirch Passers Allé 2, 2000 Frederiksberg

samt i kulturhuset KU.BE

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

For mere information kontakt formand for Frederiksberg Kunstnerlaug

Rithva Landler på mail formand@frederiksberg-kunstnerlaug.dk / tlf. 22998509

http://frederiksberg-kunstnerlaug.dk
Vis kort
12 Maj Andet

FRB Walks: Teaterbyen Frederiksberg

Søn. d. 12. maj 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Byvandring i Teaterbyen Fredeiriksberg med museumsinspektør på Alhambra Rikke Rottensten..

Igennem mere end 150 år har Frederiksberg haft et aktivt og alsidigt teaterliv. På og bag scenen. Hør nogle af de mange historier fra det frederiksbergske teater- og forlystelsesliv på Walken.

Mødested: Alhambra. Allégade 5, 2000 F.

Mødetid: Søndag d. 12. maj kl. 11.00

Distance: 2,5 km

ca. varrighed: 1,5 time

Tilmelding: ikke nødvending

Deltagerantal: 25
Vis kort
12 Maj Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 12. maj 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
15 Maj Andet

Home Readings - Sissel-Jo Gazan

Ons. d. 15. maj 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 300 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev en anderledes læseaften med forfatteren Sissel-Jo Gazan i det historiske Bakkehuset på Frederiksberg..

Da Sissel-Jo Gazans roman "Blækhat" udkom i 2017, blev den især rost for sit fine tidsportræt af 1980'erne og dermed et gensyn med BZ, perlemorslæbestift, den kolde krig, Boy George og gummiarmbånd. Tidsånden er i centrum, og hvad kunne være mere oplagt end at invitere indenfor til et anderledes litterært arrangement i Bakkehuset på Frederiksberg, der har en lang tradition for at fylde sine smukke stuer med samtidens litterære stemmer. I et skønt arrangement med god vin i intime, historiske omgivelser, bliver du inviteret med en tur ned ad memory lane til midten af 1980'erne, når Sissel-Jo Gazan læser op fra den populære roman i et nyt, musikalsk set-up, der vil få dig til at huske, dengang du selv gik med benvarmere.

Efter tidsrejsen vil der være mulighed for at tale med forfatteren om romanens tilblivelse, samt høre om nye, spændende udgivelser, og du kan selvfølgelig få signeret dit gratis eksemplar af Blækhat.

Glæd dig til fællesskab, fordybelse på en aften med litteratur, musik og Danmarkshistorie som omdrejningspunkt - helt tæt på.

Der er kun plads til 40 personer i Bakkehusets smukke stuer, så skynd dig hvis du vil med på denne nye og spændende litterære rejse.

I billetprisen er inkluderet et signeret eksemplar af Sissel-Jo Gazans roman "Blækhat".

Billetter sælges kun via Billetto
Vis kort
18 Maj Historisk

Empiredanse fra Jane Austens tid

Lør. d. 18. maj 2019, kl. 11.30.
Pris: (Fri entré)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Stemningsfuld danseoptræden i Bakkehusets have med autentiske pardanse fra Jane Austens tid kl. 11.30 og kl. 14.00..

Truppen "Empire Danserne" består af 8 dansere, som har specialiseret sig i at danse historiske pardanse fra perioden fra slutningen af 1700-tallet til 1800-tallets midte. Danserne optræder alle i autentiske dragter fra tiden, og der er derfor lagt op til en festlig dag, hvor man får et indtryk af dans, musik og mode i de stemningsfulde omgivelser i Bakkehusets historiske have.

Danserne er næsten alle instrueret af Jørgen Schou-Pedersen, og de har tidligere optrådt ved den engelske kirkes Summer Fete, ved Sundtoldsmarkedet i Helsingør samt på Selsø Slot.

Dansetruppen optræder to gange med følgende danse:

Mr. Beveridges Maggot Playford's Dancing Master in 1695

Hole in the Wall

Duke of Kent's Waltz

Le visites a Fridensburg Bülow Collection 1787

Det er gratis at se danserne optræde, men det koster almindelig entré, hvis man vil ind i museet og se særudstillingen "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg"
Vis kort

Alsang i Alhambras have - med Sofie Schelde

Ons. d. 22. maj 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Sidste års Alsang-succes er tilbage. Kom og syng med på kendte revyviser, filmmelodier og andre populære sange i haven Allégade 5. I tilfælde af dårligt vejr rykker vi ind i museet..
Vis kort
25 Maj Marked/byfest

Teater-loppemarked med CPH Stage

Lør. d. 25. maj 2019, kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Gå ikke glip af byens mest spektakulære loppemarked i haven foran Museet Alhambra. Her kan du få fingrene i kostumer og rekvisitter fra forestillinger, der har spillet på både små og store teatre..
Vis kort
26 Maj Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 26. maj 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
25 Maj Andet

Bloom Festival

Lør. d. 25. og søn. d. 26. maj 2019, Lør-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Bloom Festival er Københavns første festival for naturvidenskab. Ligesom man ville hylde sportsmanden og popsangeren, er Bloom Festival kommet for at fejre videnskaben og dens idoler..

Danmark har en stolt historie inden for videnskaben, der tæller flere kloge hoveder som Tycho Brahe, Ole Rømer, H. C. Ørsted og Niels Bohr. I bedste stil med disse herrer ønsker Bloom Festival at puste liv i den almene interesse for naturvidenskaben ved at få den ud fra laborationerne, så alle kan være med.

Så hvis du er en af dem, der synes, at naturvidenskab lyder en anelse kedeligt, så skal du måske lige genoverveje. På Bloom Festival bliver natur og videnskab nemlig koblet sammen med filosofi, kunst og kultur i sanselige, sociale og æstetiske formater, som alle kan være en del af.

Forskere og innovative tænkere fra hele verden kommer til at deltage og dele ud af deres tanker og filosofier. Tag del i debatter, foredrag og naturvandringer eller oplev laboratorier, koncerter, kunstinstallationer og mange andre ting på Bloom Festival.

Festivallen finder sted på Søndermarkens grønne plæner på Frederiksberg og er gratis for alle, der vil være med til at udvide horisonter.

Bag festivalen er Golden Days i samarbejde med Carlsbergfonden og med støtte fra Roskilde Festival Fonden. Du kan læse mere om festivalen og de forskellige talere på Bloom Festivals hjemmeside
Vis kort
28 Maj Ekskursion

Teatervandring: Det vilde Vesterbro

Tir. d. 28. maj 2019, kl. 16-17.30.
Pris: (Pris: Pris: 50,- Køb billetter via Billetto her: https://billetto.dk/e/teatervandring-det-vilde-vesterbro-billetter-338943/)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Wallmans Cirkusbygningen, Jernbanegade 8, København V
Vejen til det festlige Frederiksberg gik over det vilde Vesterbro med berømte teatre, varieteer og forlystelsessteder som Scala, Atlantic Palace, Valencia og Det Ny Teater..

Mød stjernerne og deres steder på dagens teatertur i København.

Pris: 50,- Køb billetter på Billetto via dette link: https://billetto.dk/e/teatervandring-det-vilde-vesterbro-billetter-338943/

Mødested: Foran Cirkusbygningen/Wallmanns saloner
Vis kort