Dato

Museer


Viser 11 events fra/efter 19. jul. 2018

12 Aug Foredrag

Sommermøde om Johannes Jørgensen

Søn. d. 12. august 2018, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Sommermøde med foredrag om forfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956)..

Sommermøde med følgende foredrag på programmet:

Foredrag ved cand.theol. og mag.art i nordisk litteratur Martin Bergsøe om træk af Johannes Jørgensens spiritualitet.

Foredrag ved dr.phil. og forfatter Henrik Wivel om hans arbejde med en kommenteret udgave af Johannes Jørgensens selvbiografi "Mit Livs Legende", som udgives af Det Danske Sprog og Litteraturselskab
Vis kort
12 Sep Billedkunst

Foredrag: Inge Ellegaard og De Unge Vilde

Ons. d. 12. september 2018, kl. 16.30-18.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Inge Ellegaard brød igennem i starten af 1980'erne som en del af det såkaldt 'unge vilde' maleri. De Unge Vilde kan betragtes som en historisk B-side, fordi de med deres værker ofte og vittigt kommenterer på den kunst, der kom før dem..

De Unge Vildes kvindelige repræsentanter kan ligeledes i dag opfattes som en slags B-side, da den fremstilling af den 'unge og vilde' kunstner, der har været fremherskende i bøger og udstillinger siden 1980'erne, bærer præg af en forestilling om kunstneren som rebelsk bohemetype med maskulint fortegn.

Foredrag ved Kamma Overgaard Hansen, ph.d. i kunsthistorie, freelance kunsthistoriker og forfatter til flere artikler om Inge Ellegaard og De Unge Vilde.

I forbindelse med foredraget vil det være muligt at se den aktuelle retrospektive udstilling af Inge Ellegaards maleri i husets stueetage. Foredraget foregår på 1. salen (ingen tilgang med elevator).

Arrangementet er en del af Golden Days.
Vis kort
11 Aug Billedkunst

Inge Ellegaard: Retrospektiv udstilling

Lør. d. 11. august til man. d. 8. oktober 2018, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Billedkunstner Inge Ellegaard døde i august 2010, men hendes kunst, og de mange arbejder hun efterlod, lever stadig..

Denne retrospektive udstilling præsenterer et bredt udpluk af disse værker. Ellegaard huskes særligt for sine mange variationer af blomstermalerier og bier, umiddelbart banale motiver. Men Ellegaards malerier er alt andet end banale. De åbner for et rum af oplevelser med udgangspunkt i kunstnerens helt særlige evne til at åbne selv det mest almindelige motiv, altid med en lille detalje, der skurrer, et irritationsmoment, der gør, at beskueren må se efter en ekstra gang og måske endda revidere sin umiddelbare oplevelse af værket
Vis kort
12 Jan Installation

Michael Würtz Overbeck: Into the Funnel of Melancholy

Lør. d. 12. januar til søn. d. 24. februar 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kunstner Michael Würtz Overbecks totalinstallation og iscenesættelse af Møstings Hus udstillingslokaler vil opleves som en indre odyssé..

Gennem brugen af objekter, skulptur og video opfordrer udstillingen til refleksion over melankolien - den eksistentielle tomhed, der rummer både tvivl, mismod og fremmedgjorthed for omverdenen. Würtz Overbeck rejser spørgsmålet: er det muligt at finde ind til mellemrummet mellem tiden og intetheden? Mellemrummet, der er livet
Vis kort
9 Mar Skulptur

Hanne Varming - 80 år

Lør. d. 9. marts til søn. d. 14. april 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet Familie..

Allerede til hverdag skuer Varmings ældste søn og barnebarn udover Andedammen foran huset. De er afbildet i skulpturen, der er placeret ved Møstings Hus. Foruden en lang række skulpturer, vil man på udstillingen kunne se en serie fotografier, der viser fortællingen om den folkekære kunstners passion for sit arbejde, for den kunstneriske proces. Flere værker på udstillingen har ikke tidligere været udstillet
Vis kort
27 Apr Billedkunst

Morten K. Jakobsen: Vater

Lør. d. 27. april til søn. d. 16. juni 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Billedkunstner Morten K. Jakobsen arbejder i sin soloudstilling i Møstings Hus med en æstetisering af det selvbiografiske..

Udstillingstitlen henviser til harmoni og balance, men er samtidig udledt af den tyske betegnelse for fader. Vater vil opleves som en flaksen rundt om objekters betydning, hvor oprindelighed og funktion forrykkes ind i nye fortællinger og nye tilgange. Kunstneren skriver selv om udgangspunktet for udstillingen: "Jeg har aldrig set mig tilbage. Ikke før 2009 hvor jeg selv blev far. I den nye rolle begyndte jeg for første gang at reflektere over mit forhold til min egen far. Han døde i Skagen i 2010 af druk. Skagen var en lang nedtur for min far, ligesom Nivå var det for min mor."
Vis kort

Maria Finn: News from Ecotopia

Lør. d. 10. august til søn. d. 22. september 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Maria Finns soloudstilling News from Ecotopia viser video, fotografi og tegning, som tager udgangspunkt i to ødegrunde, der er groet til uden indblanding..

Det drejer sig om Beauvais-grunden på Østerbro, København samt Ellstorp-grunden i Malmö. Grundene har udviklet sig uden et egentligt program og levn fra byen er blevet blandet med en varieret vegetation. På den måde udgør de to grunde en form for frirum i byen. Udstillingens titel er en sammenskrivning af titlerne på to utopier; William Morris' "News from Nowhere" (1890) of Ernest Callenbach's "Ecotopia" (1975)
Vis kort
28 Sep Installation

Louise Haugaard Jørgensen: Den Demente Konge

Lør. d. 28. september til søn. d. 3. november 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kunstner Louise Haugaard Jørgensen vil skabe et total-installatorisk miljø i Møstings Hus fire udstillingslokaler..

Et tykt lag lyst sand på gulvet binder rummene sammen og fremviser en serie af skulpturer og fotografiske prints på glas. Titlen på udstillingen henviser til filosof Nick Bostroms beskrivelse af en fremtid, hvor mennesket hersker over en super-intelligent maskine.

En central del af udstillingen vil desuden tage sig ud som et todelt performanceværk opført henholdsvis i Møstings Hus og på Christian IV's Børsbygning. Performanceværket har form af en forstyrret performance lecture, der på forskellig vis billedliggør magtens arkitektur
Vis kort
9 Nov Installation

Kristoffer Ørum: Putins Nose

Lør. d. 9. november til søn. d. 15. december 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I dag omdannes ansigter til punkter i et koordinatsystem på sociale medier som Facebook, og ud fra disse koordinater klassificeres vi som terrorister, forbrugere af en vis type eller irrelevante..

I Kristoffer Ørums soloudstilling "Putin's Nose" kaster et mønstergenkendelses-program et paranoid-kritisk blik på udstillingens besøgende. Frem for at genkende ansigter, er det trænet til udelukkende at genkende næser eller rødbede-lignende mønstre. Når systemet genkender noget, tager det et billede og deler det i Møstings Hus' digitale kontekst. Putin's Nose er et flerårigt kunstprojekt, der søger at vende overvågningssystemernes forsimplede identitetskategorier og værktøjer mod dem selv, for at genoverveje forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning
Vis kort
11 Jan Installation

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann: Lystgård

Lør. d. 11. januar til søn. d. 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I udstillingen Lystgård vil kunstnerne Yvette Brackman og Hannah Heilmann samt arkitekten Robert Gassner arbejde i forlængelse af Møstings Hus arkitektur og historie for at forfølge ideer om, og længsler efter, fritid og sundhed..

Udstillingen lader forestillingerne om hjemlighed, skønhed og forbrugskultur snuble over hinanden, når 1800-tallets borgerskabs fritid møder 1900-tallets ideer om historisk fredningsværdi som igen møder samtidens virkelighed, arbejde, fremdriftsdesign og assimilering. Foruden individuelle og fælles værker, vil der under udstillingsperiode være performances og diskussioner under udstillingens tematiske ramme
Vis kort