Dato

Museer


Viser 54 events fra/efter 23. maj 2019

26 Maj Omvisning

Åben omvisning - AFLYST! pga andet arrangement

Søn. d. 26. maj 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
25 Maj Andet

Bloom Festival

Lør. d. 25. og søn. d. 26. maj 2019, Lør-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Bloom Festival er Københavns første festival for naturvidenskab. Ligesom man ville hylde sportsmanden og popsangeren, er Bloom Festival kommet for at fejre videnskaben og dens idoler..

Danmark har en stolt historie inden for videnskaben, der tæller flere kloge hoveder som Tycho Brahe, Ole Rømer, H. C. Ørsted og Niels Bohr. I bedste stil med disse herrer ønsker Bloom Festival at puste liv i den almene interesse for naturvidenskaben ved at få den ud fra laborationerne, så alle kan være med.

Så hvis du er en af dem, der synes, at naturvidenskab lyder en anelse kedeligt, så skal du måske lige genoverveje. På Bloom Festival bliver natur og videnskab nemlig koblet sammen med filosofi, kunst og kultur i sanselige, sociale og æstetiske formater, som alle kan være en del af.

Forskere og innovative tænkere fra hele verden kommer til at deltage og dele ud af deres tanker og filosofier. Tag del i debatter, foredrag og naturvandringer eller oplev laboratorier, koncerter, kunstinstallationer og mange andre ting på Bloom Festival.

Festivallen finder sted på Søndermarkens grønne plæner på Frederiksberg og er gratis for alle, der vil være med til at udvide horisonter.

Bag festivalen er Golden Days i samarbejde med Carlsbergfonden og med støtte fra Roskilde Festival Fonden. Du kan læse mere om festivalen og de forskellige talere på Bloom Festivals hjemmeside
Vis kort

Teatercrawl

Man. d. 27. maj 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Løssalg: 50 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: CPH STAGE
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Event. Varighed: 60 min uden pause..

Frederiksberg er Danmarks svar på West End og Broadway. I mere en 150 år har et mangfoldigt sceneliv udfoldet sig her - både på og udenfor scenen. På denne teatercrawl giver museumsinspektør og teaterkritiker Rikke Rottensten os en rundtur på teatrene og fortæller inside-historier om, hvordan virkelighedens drama har udspillet sig i det festlige Frederiksbergske teaterliv

Medvirkende: Rikke Rottensten
Vis kort
28 Maj Ekskursion

Teatervandring: Det vilde Vesterbro

Tir. d. 28. maj 2019, kl. 16-17.30.
Pris: (Pris: Pris: 50,- Køb billetter via Billetto eller reservér på tlf. 3810 2045 -læs mere nedenfor)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Wallmans Cirkusbygningen, Jernbanegade 8, København V
Vejen til det festlige Frederiksberg gik over det vilde Vesterbro med berømte teatre, varieteer og forlystelsessteder som Scala, Atlantic Palace, Valencia og Det Ny Teater..

Mød stjernerne og deres steder på dagens teatertur i København.

Mødested: Foran Cirkusbygningen/Wallmanns saloner

Køb billetter på Billetto via dette link: https://billetto.dk/e/teatervandring-det-vilde-vesterbro-billetter-338943/

Eller reservér på tlf. 3810 2045 - OBS: ved reservation betales der med Mobilepay hos guiden eller billetterne kan afhentes og betales på museet, Allégade 5, senest 1 time før vandringen begynder
Vis kort
28 Maj Foredrag

Mød roman- og manuskriptforfatter Ina Bruhn

Tir. d. 28. maj 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Manuskriptforfatter og filmanmelder Iben Albinus Sabroe interviewer Ina Bruhn om forskellen på at skrive til levende billeder og til læsernes fantasi..

Som en af få forfattere i Danmark veksler Ina Bruhn ubesværet mellem at skrive skønlitteratur og film og TV-serier. Hun har skrevet flere romaner for unge, deriblandt I år er alting anderledes og Min fucking familie. Ud over at skrive en stribe spillefilm, blandt andre Lotto, Karlas Kabale og Den store dag, har hun skrevet afsnit af bl.a. Rita, Dicte og Norskov. Som hovedforfatter står hun senest bag TV-serierne Juleønsket og Håbet. Hun er aktuel med krimiserien Den som dræber samt TV2's næste julekalender Tinka og Kongespillet. Manuskriptforfatter og filmanmelder Iben Albinus Sabroe interviewer Ina Bruhn om forskellen på at skrive til levende billeder og til læsernes fantasi.
Samtalen er støttet af Statens Kunstfond.

Billetter sælges via Billetto
Vis kort
29 Maj Andet/Ukendt

Home Concerts - Henrik Lindstrand

Ons. d. 29. maj 2019, kl. 20.30.
Pris: (Entré: 375)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Prisen er inkl. vin ved ankomst og igen i pausen. Kom med til klaverkoncert med Henrik Lindstrand, når han for første gang spiller musikken fra sit kommende album, i de skønne omgivelser i Møstings Hus på Frederiksberg Billetter via: www.billetto.dk..

Med fast bopæl Danmark i mere end 20 år kan den svenske musiker Henrik Lindstrand bryste sig af et særdeles imponerende CV med et langt og fascinerende liv inden for musikken. Som multi-instrumentalist og lydtroldmand i gruppen Kashmir og en efterfølgende succesfuld karriere inden for filmmusikkens verden, er han nu sprunget ud som soloartist.

I 2017 debuterede Henrik Lindstrand med albummet 'Leken' og nu er han klar med opfølgeren Nattresan som udkommer 24.maj.

Nattresan er skrevet og indspillet om natten i Lindstrands studie i København, imens han om dagen arbejdede på den elektroniske lydside til den roste krimiserie Greyzone og orkestermusikken til den kommende film Undtagelsen (instrueret af Jesper W. Nielsen). Albummet er en rørende kærlighedserklæring til livet, som de ordløsekompositioner udtaler med en luftig, insisterende stemme, ledsaget af nattens langsomme puls.

Som solist arbejder Henrik Lindstrand med klaveret som eneste værktøj og til hans koncerter inviteres publikum indenfor i det drømmende og minimalistiske univers som kendetegner hans musik.

Kom med til Home Concerts releasekoncert med Henrik Lindstrand, når han for første gang spiller musikken fra sit kommende album, i de skønne omgivelser i Møstings Hus på Frederiksberg.

Home Concerts er et koncert koncept, hvis idé bygger på at bringe kulturen og fællesskabet ind i stuerne med musik som omdrejningspunkt. Dette skabes ved at sammensætte professionelle artister med specielt udvalgte private hjem eller anderledes rammer, som scene.

Alle artister spiller med et mindre set-up, for at skabe en nærværende og autentisk stemning, hvor distancen mellem publikum og musiker og publikum imellem, er meget lille. Der er plads til 45-50 gæster per koncert
Vis kort
2 Jun Foredrag

Rundvisning i Søndermarken

Søn. d. 2. juni 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort
6 Jun Dansegulv

Sommerdans - med Dennis Keller

Tor. d. 6. juni 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Efter sidste års succes genopliver vi igen den gamle stemning fra det festlige Frederiksberg, når der spilles op til dans i Alhambras have..

Alle kan være med, uanset rytmesans og danseben og mad og drikke kan købes.

Saml familien til en festlig, folkelig og fornøjelig aften på Allégade 5
Vis kort
6 Jun Klassisk

Salonkoncert med Duo Suonante - 1800-tals musik for sang & guitar

Tor. d. 6. juni 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 80 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Guitarist Lars Hedelius-Strikkertsen og sopran Katrine Dyrehauge Roos har specialiseret sig i at spille musik fra 1800-tallet og denne sene eftermiddag spiller de musik fra og fortæller om Jane Austens og Thomasine Gyllembourgs tid..

Jane Austen efterlod sig en del musikbøger hvori hun samlede alle sine favoritsange. Det siges, at hun hver morgen, inden resten af familien stod op, øvede sig to timer ved klaveret. Duo Suonante vil synge og spille netop nogle af disse sange.
Thomasine Gyllembourg voksede også op med musik, og hun fik undervisning i bl.a. sang. Hendes stemme var efter sigende delikat og med blød klang - akurrat som Jane Austens stemme. Thomasine har med garanti sunget sange af komponister som Kunzen, Kuhlau og Weyse, der alle tre levede og virkede i København. Med romantikkens indtog i Danmark kommer også musik af komponister som bl.a. Schubert, Beethoven, C.M. Weber, men også franske og italienske sange bliver der sunget.
Guitaren oplever en stigende popularitet fra 1780'erne til midt 1800 og der skrives og omarrangeres et hav af sange til guitar akkompagnement.
Ved eftermiddagens koncert vil der være sange af netop førnævnte komponister, samt enkelte guitarstykker fra tiden.
Duo Suonante optræder i skræddersyet tøj fra perioden og der fortælles undervejs om musikken, tøjmoden og om komponisterne.
Orangeriet i haven er kun åbent før koncertens begyndelse.

Koncerten finder sted i forbindelse med Bakkehusets sommerudstilling "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg".

Billetter sælges via Billetto
Vis kort
9 Jun Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 9. juni 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort