Dato

Museer


Viser 36 events fra/efter 21. jul. 2019

21 Jul Omvisning

Åben omvisning

Søndag den 21. juli 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
4 Aug Omvisning

Åben omvisning i museet

Søndag den 4. august 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
4 Aug Omvisning

Rundvisning i Søndermarken

Søndag den 4. august 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort
7 Aug Klassisk

Skønånd & Lidenskab - sang og musik fra Jane Austens og Thomasine Gyllembourgs tid

Onsdag den 7. august 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Guitarist Lars Hedelius-Strikkertsen og sopran Katrine Dyrehauge Roos har specialiseret sig i at spille musik fra 1800-tallet, og denne aften optræder de med musik fra og fortælling om musikken på Jane Austens og Thomasine Gyllembourgs tid..

Forfatteren Jane Austen efterlod sig en del musikbøger, hvori hun samlede alle sine favoritsange. Det siges, at hun hver morgen, inden resten af familien stod op, øvede sig to timer ved klaveret. Duo Suonante vil fremføre nogle af disse sange.

Forfatteren Thomasine Gyllembourg voksede også op med musik, og hun fik undervisning i bl.a. sang. Hendes stemme var efter sigende delikat og havde en blød klang - akkurat som Jane Austens stemme. Thomasine har med garanti sunget sange af komponister som F.L.Æ. Kunzen, Friedrich Kuhlau og C.E.F. Weyse, der alle tre levede og virkede i København. Med romantikkens indtog i Danmark kommer der musik af komponister som bl.a. Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, C.M. Weber, men også franske og italienske sange bliver sunget.

Guitaren oplever en stigende popularitet fra 1780'erne til midt i 1800-tallet, og der skrives og omarrangeres et hav af sange til guitarakkompagnement.

Ved aftenens koncert vil der være sange af de førnævnte komponister, samt enkelte guitarstykker fra tiden.

Duo Suonante optræder i skræddersyet tøj fra perioden og der fortælles undervejs om musikken, tøjmoden og om komponisterne.

Der er hermed en unik chance for at opleve, hvordan en musikalsk salon anno 1800 kunne finde sted.

Koncerten finder sted i forbindelse med Bakkehusets sommerudstilling "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg"
Vis kort
15 Aug Dansegulv

Sommerdans - med Thomas Evers

Torsdag den 15. august 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Efter sidste års succes genopliver vi igen den gamle stemning fra det festlige Frederiksberg, når der spilles op til dans i Alhambras have..

Alle kan være med uanset alder, rytmesans og danseben. Mad og drikke kan købes.
Saml venner og familie til en festlig, folkelig og fornøjelig aften på Allégade 5
Vis kort
15 Aug Foredrag

Kampen om kærligheden - Thomasine Gyllembourgs breve

Torsdag den 15. august 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 70 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Skuespiller Karen-Lise Mynster læser op fra forfatterens følelsesfulde skilsmissebreve fra 1800-tallet..

Den danske forfatterinde Thomasine Gyllembourg var banebrydende, når det kommer til spørgsmål omkring kvinders selvstændighed og kærlighed omkring år 1800. Hun levede et spændende og dramatisk liv med ægteskab og skilsmisse fra den berømte og berygtede forfatter Peter Andreas Heiberg, fravær i forhold til sønnen Johan Ludvig og nyt ægteskab med C.F. Gyllembourg. Først sent i livet debuterer hun som forfatter, og i sine romaner og fortællinger tematiserer hun et af de centrale spørgsmål i 1800-tallet, nemlig spørgsmålet om hvorvidt ægteskabet kun er en fornuftig foranstaltning, som skal sikre kvinden økonomisk, eller om følelser og kærlighed også er et nødvendigt element i et ægteskab.

Heldigvis er Thomasine Gyllembourgs mange breve til ægtefæller og til sønnen bevaret, sådan at vi i dag kan følge hendes spor i jagten på at opnå det kærlighedsfulde ægteskab. Denne aften læser skuespiller Karen-Lise Mynster op fra Gyllembourgs interessante breve og museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen præsenterer brevene og fortæller om Gyllembourgs spændende liv. Her er en unik mulighed for at komme helt ind på livet af en markant kvindeskikkelse, der baksede med nogle af de mange spørgsmål om kærlighed og ægteskab, som stadig er aktuelle dag.

I forbindelse med oplæsningen vil der være åbent til Bakkehusets sommerudstilling "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg."

Billetter sælges Billetto: https://billetto.dk/e/kampen-for-kaerligheden-thomasine-gyllembourgs-breve-billetter-366865
Vis kort
21 Jul Historisk

Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg

Fredag den 12. april til torsdag den 15. august 2019, kl. 11-17.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Vi inviterer inden for til dans, te-selskab, bal og brevskrivning med Bakkehusets sommerudstilling "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg"..

Udstillingen kaster lys over den engelske forfatter Jane Austen og hendes danske pendant forfatteren Thomasine Gyllembourg. Jane Austen og Thomasine Gyllembourg fødes begge to i 1770'erne og oplever i hver deres land, hvordan omstændighederne for det at være kvindelig forfatter rummer såvel udfordringer som muligheder. Begge forfattere beskæftiger sig i romanform med temaerne: kærlighed, identitet, ægteskab og kønnenes forskellige mulighedsrum. De er med til at udvikle idealerne for deres romanheltinder i første halvdel af 1800-tallet på overgangen fra det gamle fornuftsægteskab til det moderne kærlighedsægteskab.

Austen og Gyllembourg afveg fra samtidens traditionelle kvindeliv ved at orientere sig imod forfatterarbejdet. Jane Austen levede som ugift præstedatter i en søskendeflok, hvor hun fik stor opbakning til sit skriveri. Thomasine Gyllembourg blev skilt fra sin første mand, Peter Andreas Heiberg, hvilket var uhørt i samtiden. Dette blev en af dansk litteraturs mest berømte skilsmisser, og brevene imellem de to ægtefæller afslører, hvordan kærlighedsopfattelsen var i skred omkring år 1800. Gyllembourg debuterede først sent i sit liv som forfatter og udgav det meste under pseudonym.
Mange kender Jane Austens univers fra de mange populære filmatiseringer og tv-serier, hvorimod Thomasine Gyllembourgs værker måske er mere ukendte for de fleste.

Som et litterært museum vil vi gerne dykke dybere ned i de to forfatteres litterære universer og samtidig gå bag om fankulturen og filmverdenens dyrkelse af Jane Austens romaner. Det gør vi blandt andet ved at se på figurer, kulturelle normer og kvindernes sociale rum i romanerne
Vis kort

Bliv sminket til Copenhagen Pride

Lørdag den 17. august 2019, kl. 11-13.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Regnbue sommerfugl eller rockstjerne? Pride Parade slanger sig gennem Allégade lige foran museets have. Så kom forbi og lad sminkørerne gøre jer klar med glimmer og farvestrålende ansigtsmaling før gaden bliver én stor fest. Det er gratis,..

særligt for børn og først til mølle. Kom i god tid før paraden begynder kl. 13
Vis kort

Forrygende blues med trioen Twang

Søndag den 18. august 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kan amerikansk folkemusik være autentisk, traditionel og nyskabende samtidig? Kan den emme af melankoli, humor og kærlighed på en gang? Det kan den, når trioen Twang på bas, violin og banjo og med fænomenal trestemmig sang optræder i museets gårdhave..

Sommerkoncerten afholdes i anledning af museets aktuelle særudstilling "Storm P. og drømmen om Amerika". Før og under koncerten sælger frivillige fra Storm P. Museets Venner kaffe og kage.

Twangs musik har rødder i old-time blues og ragtime, genrer som var fremherskende, da Storm P opholdt sig i USA i 1919. Med Twangs fortolkning og nyudvikling af den oprindelige, folkelige amerikanske musik er det temmelig sikkert, at Storm P også havde overgivet sig og var faldet for dens charme og originalitet. Og helt i Storm Ps ånd bindes de enkelte numre sammen af historier, anekdoter og drillerier og bliver til en levende koncertoplevelse.

Twang var i 2018 nomineret til Danish Music Awards og består af Spencer Gross: kontrabas, guitar og sang, Thyge Søndertoft: violin, mandolin og sang samt Peter Banks: banjo, kontrabas og sang

Koncerten er gratis, når der er betalt entré til museet
Vis kort
20 Aug Ekskursion

Teatervandring: Kongeligt og kulørt i det indre København

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 16.
Pris: (Pris: 50 Køb billet via Billetto eller reservér på tlf. 3810 2045 (læs mere nedenfor))
Stærekassen, August Bournonvilles Passage 5, København K
Fra Nationalscene til natteliv. Teaterlivet i indre Kbh spænder fra landets fineste scene, Det Kgl. Teater over politiske kabareter til kunstnernes dødsrute efter teatertid..

Få historierne om teatre, kunstnere, værtshuse og hverdagsliv på dagens byvandring fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen. Guide: museumsinspektør Rikke Rottensten.

OBS: Mødestedet er Stærekassen, August Bournonvilles Passage.

Køb billet via Billetto: https://billetto.dk/e/teatervandring-kongeligt-og-kulort-i-det-indre-kobenhavn-billetter-358735
Eller reservér på tlf. 3810 2045 - OBS: ved reservation betales der med Mobilepay hos guiden eller billetterne kan afhentes og betales på museet, Allégade 5, senest 1 time før vandringen begynder
Vis kort