Dato

Museer


Viser 33 events fra/efter 19. okt. 2019

21 Nov Foredrag

Stjernerne over Alhambra - Lulu Ziegler. Krigens største kabaretstjerne

Torsdag den 21. november 2019, kl. 17-18.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. Et glas vin. Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 38102045 / info@museetalhambra.dk)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Der var sus fra Paris og Berlin, når kabaretdivaen Lulu Ziegler (1903-73) stod på scenen. Skarp politisk og forsvarer for en kabarettradition, som altid har stået lidt i skyggen af revyen i Danmark..

Hendes politiske holdninger var skarpe og klare. Hendes optræden var international og mondæn. Skuespillerinden Lulu Ziegler var et af dansk teaters helt store navne i årene omkring 2. verdenskrig. Sammen med sin mand Per Knutzon skabte hun politisk stærkt teater på Riddersalen, under besættelsen var hendes kabaret på Kgs. Nytorv et åndehul for danskerne og konstant i nazisternes søgelys. Efter krigen blev hun en af vores mest markante og begavede visefortolkere.

Denne aften er det Lulu Ziegler, der er den lysende stjerne over Alhambra. Museumsinspektør Rikke Rottensten fortæller om og spiller viser fra den danske kabaretstjernes karriere
Vis kort

Karen-Marie Lillelund: Ålborg møder New York - og sjov musik opstår

Onsdag den 27. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 3810 2045 - billetter skal hentes senest dagen før. Ledige billetter kan købes i døren)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Mød humorist, foredragsholder og sangerinde Karen-Marie Lillelund, når hun forener den amerikanske tradition for musikalsk entertainment med god, solid, nordjysk humor. Alle sange er på dansk og krydret med gode historier og sjove anekdoter..
Vis kort
19 Okt Billedkunst

SUPERFLEX: It is not the end of the world at Cisternerne

Lørdag den 16. marts til lørdag den 30. november 2019, Tir-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Fra 16. marts inviterer Cisternerne dig på en rejse til en dystopisk fremtid skabt af kunstnerkollektivet SUPERFLEX..

SUPERFLEX har oversvømmet den underjordiske kunsthal Cisternerne og skabt et surrealistisk fremtidsscenarie, hvor klimaforandringer har forandret samfundet drastisk. Menneskeheden er uddøet og kun de oversvømmede ruiner står tilbage.

Udstillingen hedder SUPERFLEX: It is not the end of the world. Titlen bruges til at illustrere at de fremtidige klimaforandringer muligvis bliver enden på menneskeheden, men ikke nødvendigvis verdens ende. Planeten skal nok klare sig uden os.

Der er ikke tale om en traditionel kunstudstilling, men snarere et scenarie du vil kunne opleve med hele din krop. Cisternerne opfordrer dig til at medbringe dine egne gummistøvler, hvis du har mulighed for det, ellers har du mulighed for at låne af kunsthallen.

Udstillingen løber fra 16. marts 30. november 2019
Vis kort
3 Dec Andet/Ukendt

Kom og syng julen ind med Lungekoret Frederiksberg

Tirsdag den 3. december 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Julens sange synges i fællesskab med Lungekoret.Alle er velkomne til 40 min. glæde og sang..
Vis kort
8 Dec Andet

Julestue på museet

Søndag den 8. december 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kom og hyg med - der er oplæsning/fortællinger, tegneleg, juleklip og juleknas..
Vis kort
9 Nov Installation

Kristoffer Ørum: Putins Nose

Lørdag den 9. november til søndag den 15. december 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I dag omdannes ansigter til punkter i et koordinatsystem på sociale medier som Facebook, og ud fra disse koordinater klassificeres vi som terrorister, forbrugere af en vis type eller irrelevante..

I Kristoffer Ørums soloudstilling "Putin's Nose" kaster et mønstergenkendelses-program et paranoid-kritisk blik på udstillingens besøgende. Frem for at genkende ansigter, er det trænet til udelukkende at genkende næser eller rødbede-lignende mønstre. Når systemet genkender noget, tager det et billede og deler det i Møstings Hus' digitale kontekst. Putin's Nose er et flerårigt kunstprojekt, der søger at vende overvågningssystemernes forsimplede identitetskategorier og værktøjer mod dem selv, for at genoverveje forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning
Vis kort
11 Jan Installation

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann - Arkadisk Frederiksberg

Lørdag den 11. januar til søndag den 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Udstillingen Arkadisk Frederiksberg af billedkunstnerne Yvette Brackman, Hannah Heilmann, og arkitekt Robert Gassner vil have karakter af en række rumlige interventioner i Møstings Hus, og et program af talks, screeninger og performances, der tilsammen ud..

Kunstnerne ønsker at skabe stedsspecifikke værker i, og omkring Møstings Hus, der indrammer og aktualiserer husets rumlige træk. Igennem forskellige rumlige greb vil kunstnerne skabe en usædvanlig ramme omkring foredrag, debatter, formidlingstiltag og performative indslag. De rumlige interventioner omhandler begrebet fællesskab behandler og behandler tematiske komplekser vedrørende fritid og arbejde, det offentlige og det private samt det politiske i det hjemlige. Den aktuelle, rumlige og 'tingslige' relevans ville blive diskuteret ift. aktuelle kulturelle og samfundsmæssige fænomener, som fx øko bourgeoisi, Ny Biedermeier og New Nordic.

Kunstnerne ønsker at samarbejde med lokale aktører fra Frederiksberg, samt relevante forskningsenheder inden for arkitektur, historie og kunst.
Som udgangspunkt har de rumlige og organisatoriske indgreb den fællesnævner, at de vender om på husets brugsmåder, og åbner sprækker til diskussion og refleksion omkring brud med konventioner og praksisformer
Vis kort
29 Feb Billedkunst

Tinne Zenner og Eva la Cour: Arctic Stations

Lørdag den 29. februar til søndag den 19. april 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
De to billedkunstnere Tinne Zenner og Eva la Cour bruger på deres duo-udstilling billedkunst og film til at undersøge forholdet mellem politik og videnskab i kontekst af det geopolitiske Arktis..

De montager, projektioner og installationer, der vises på udstillingen, er baseret på fælles samtaler, undersøgelser og filmoptagelser i det nordvestlige Grønland. Politik og videnskab er størrelser, der historisk set blevet holdt nøje adskilt, men med anekdotiske, associative og selv-refleksive tilgange søger Arctic Stations nye perspektiver på denne adskillelse
Vis kort
19 Okt Billedkunst

Valhalla - historien bag succesen

Lørdag den 5. oktober 2019 til søndag den 19. april 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Udstillingen hylder Peter Madsens populære tegneserie Valhalla. Serien er den største album-succes i dansk tegneseries historie, og den fik afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Oplev historien bag succesen på museet!.

Det første af i alt 15 Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm - og en del af udlandet lige sådan.

Håndværk der vinder hjerter - på udstillingen kan publikum opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Det første album Ulven er løs udkom i 1979 - i tegneseriens guldalder på tærsklen til 1980'erne. Og udgivelserne fortsatte i 30 år. På trods af nedgangen i tegneserie-salget har Danmarks svar på Asterix overlevet som en klassiker, og Madsens version af Thor, Odin, Loke, Freja og er blevet definerende for en hel generations opfattelse af de nordiske guder.

I Skandinavien alene er der solgt 1 million eksemplarer, og serien er oversat til 10 sprog. I dag er de nordiske guder og myter populære som aldrig før. De optræder i serier som Vikings og i fantasy-romaner og børnebøger. Og kort efter udstillingsåbningen kommer Valhalla også som spillefilm instrueret af Fenar Ahmad og med Roland Møller som Thor
Vis kort
25 Apr Billedkunst

Sophie Hjerl: En Suite

Lørdag den 25. april til søndag den 21. juni 2020, kl. 11.16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
På udstillingen "En Suite" vil billedkunstneren Sophie Hjerl arbejde med rumlige forskydninger gennem medier som Virtual Reality, skulptur, foto og installation..

Udgangspunktet for udstillingen er Frederiksberg og Møstings Hus' historie, med nedslag i forskellige tidsperioder og fortællinger om bl.a. forlystelsesliv, lystgårde og landsteder, men også gennem fortællinger af mere privat karakter fra kunstnerens egen opvækst på Frederiksberg. Udstillingens helt centrale værk benytter Virtual Reality. Placeret liggende i et badekar vil publikum tages med på en rejse gennem tiden og opleve en transformation og manipulation af det omgivende rum og omgivelserne, hvor VR mediet med dets 3-dimensionelle og rumlige gengivelse kan centrere, og i dette tilfælde nærmest cementere, beskueren inde i selve værket
Vis kort