Dato

Museer


Viser 331 events mellem 18. aug. og 16. sep. 2019

18 Aug Andet

Herregårdenes dag - Åbent hus på Herningsholm Museum

Søndag den 18. august 2019, kl. 10-13.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland, Herregårdsparken 1, Herning
Søndag den 18. august fejres Herregårdenes dag. Herregårdene er en vigtig, men ofte overset del af den danske kulturarv. Derfor inviterer herregårde og slotte landet over denne dag til et fælles åbent hus-arrangement..

På dagen vil Herningsholm Museum naturligvis også være åbent for publikum. Der vil i dagens anledning være gratis entré til den snart 450 år gamle herregård og de spændende udstillinger.

Læs mere om Herregårdenes dag her.
Vis kort
18 Aug Andet

Landsbyfesten

Søndag den 18. august 2019, kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frilandsmuseet Herning, Museum Midtjylland, Museumsgade 32, Herning
Søndag den 18. august er det igen tid til den traditionsrige landsbyfest på Frilandsmuseet Herning. Medbring familien og madkurven og tag på søndagsudflugt i det grønne med fællessang, smagsprøver, gamle lege og meget andet for både børn og voksne..

Der vil i eftermiddagens løb være masser af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan prøve kræfter med både uldaktiviteter, rebslagning, lege gamle lege, ligesom du kan lære at snitte på snittebænken. Giv dig også i kast med at vaske tøj på vaskebræt, kærne smør, kværne korn og ælte dej. Projekt Hænder & Huse vil desuden komme og afholde en snitteworkshop.

På dagen hylder vi mange af de gamle, ædle håndværk, og du kan bl.a. møde smeden og skomageren. Du kan også møde biavleren, der fortæller om biavlens betydning for lokalegnen og demonstrerer slyngning af honning, som der vil være smagsprøver på. Husk også at slå en handel af med hosekræmmeren, der i dagens anledning medbringer sit uldbylt, som er spækket med varer fra Tekstilmuseet.

På gårdspladsen foran stuehuset underholder Ringkøbing Amts Spillemænd med autentisk spillemandsmusik, og Herning og Omegns Folkedanserforening kommer og danser til musikken. Senere på eftermiddagen tænder vi op i den gamle bageovn og bager landsbybrød. Du kan også bage dit eget snobrød ved det hyggelige bålsted. Der vil være mulighed for at købe kaffe/the, saftevand, chokoladecookies og bolsjer. Husk kontanter eller MobilePay, da museet desværre ikke modtager dankort.

I år byder vi atter velkommen til Herning Husflid, der vil demonstrere trædrejning og meget andet. Gå heller ikke glip af smagsprøver på de spændende og hjemmelavede kryddersnapse, som Uldjydernes Bjesklaug medbringer. Vi er i år også glade for at kunne byde velkommen til Ikast Mikrobryggeri.

Find et solrigt - eller skyggefuldt - sted, slå dig ned med familien og nyd en søndag i Herning 1800-tals landsby. Man er velkommen til selv at medbringe kød og grøntsager, der kan tilberedes på bålstedets varme rist. Tag også gerne tæpper med til at sidde på. Hvis solen ikke er i søndagshumør, rykker vi hele programmet indenfor.

Der er gratis entré for både børn og voksne.

Dørene åbnes fra kl. 11.00
Vis kort
19 Aug Andet

Hyggeklubben

Mandag den 19. august 2019, kl. 09.30.
Baunekirken, Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Vi spiller spil, strikker, læser, snakker m.v.Brød til kaffen medbringes på skift..
Vis kort
19 Aug Andet

Legestue

Mandag den 19. august 2019, kl. 09.30-12.
Fredens Kirke, Sjællandsgade 34, Herning
Vis kort
19 Aug Andet

Legestue

Mandag den 19. august 2019, kl. 09.30-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9 A, Holstebro
Læs mere her..
Vis kort
19 Aug Andet

Vesterhavskoret

Mandag den 19. august 2019, kl. 10-11.
Nørlem sognegård, Nørlem sognegård, Lemvig
Vis kort
19 Aug Andet

Babysalmesang

Mandag den 19. august 2019, kl. 10.15.
Nøvling Kirke, Nøvlingskovvej, Vildbjerg
Vis kort
19 Aug Andet

Café Colour

Mandag den 19. august 2019, kl. 14.30-16.30.
Nørrelandskirken, Døesvej 1, Holstebro
Cafe Colour er en sprogcafe Men også flere forskellige værksteder, som man kan deltage i. I udgangspunktet vil det være bageværksted, spille-værksted, kreativværksted og cykelværksted. Måske kommer der andre ting til efterhånden..

Det afhænger fuldstændig af, hvilke folk, der kommer som deltagere og hvem, der melder sig i teamet af frivillige. Formålet med cafeen er at skabe kontakt til nogle af de mange i vores sogn, som ikke oprindeligt kommer fra Danmark. Er der nogen i menigheden, som har tid og lyst til at være med i dette fantastisk berigende arbejde, er I meget velkommen. I kan bare møde op og se, hvad det er. Cafeen er åben hver mandag, kl. 14.30-17.00 i kirkens konfirmandlokaler
Vis kort
19 Aug Andet

Helte og heltindeklub

Mandag den 19. august 2019, kl. 15.30-17.
Mejdal Kirke, Prins Buris Vej 29, Holstebro
Kan du lide en god fortælling? Kan du lide at få læst højt? Elsker du at være kreativ, tale om bøger og dele dine oplevelser og tanker med andre. Og hvad siger du til at bygge templer og paladser i skumfiduser og vafler?.

Eller høre om de gamle helte og heltinder fra bibelen? Så er helte -og heltindeklub lige noget for dig. Klubben er for 4. og 5. klasses børn og naturligvis både for piger og drenge. Klubben følger kirkeårets gang og alle de traditioner, der hører sig til. Så vi gør naturligvis ekstra ud af advents/juletiden, fastelavn og påske. Det koster ikke noget at være med. Programmet ligger tilgængeligt i kirken forhal, men I kan også få den tilsendt ved at skrive til hk@mejdalkirke.dk
Vis kort
19 Aug Andet

Brætspil på biblioteket

Mandag den 19. august 2019, kl. 17.30.
Pris: (Fri entré)
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Vil du gerne vide mere om brætspil, eller mangler du nogen at spille med? Så kom på biblioteket. Her kan du blive inspireret, spille spil og låne spil med hjem..
Vis kort