Dato

Museer


Viser 15 events mellem 13. dec. 2018 og 11. jan. 2019

16 Dec Billedkunst

My Odd Family - åbent værksted

Søn. d. 16. december 2018, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Kig forbi en søndag i galleriet, hvor Jesper Nørgaard arbejder med sit store kunstprojekt "My Odd Family" Det vil være muligt at se færdige arbejder og igangværende værker og få en snak med kunstneren om tankerne bag de mange ansigter. fra kl. 10-16..
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Vestjydske Kunstneres Efterårsudstilling

Fre. d. 23. november til søn. d. 16. december 2018, kl. 13 -17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Huset for Kunst og Design, Nørrebrogade 1, Holstebro
Efterårs-/juleudstilling hvor 40 kunstnere udstiller 110 værker. Besøg desuden KunstKiosken, hvor max-prisen er kr. 500,- for oliemalerier, grafik, tryk, bøger, plakater mm. Åben fredage, lørdage og søndage fra 13 -17..

På hver udstillingsdag sidder 2 kunstnere parat til at fortælle om deres værker.

Hver kunstner er representeret med 3 arbejder. Udstillingen spænder meget vidt med hensyn til genre, størrelser og stilarter.

Fernisering torsdag d. 22.nov. kl. 19.00, hvor alle er velkommen
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Jul - Fjand Gårdbutik

Lør. d. 10. november til søn. d. 16. december 2018, Alle dage.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fjand Gårdbutik, Café & Galleri, Klitvej 49, Fjand, Ulfborg
Fjand Gårdbutik holder så meget af julen, at den faktisk er der året rundt. Fra september måned tager nisser, engle og julepynt over. Senere kommer gran og kogler til..

Og den skønne duft af jul bredder sig i butikken fra alle de dejlige delikatesser.

Caféen sørger for gløgg, æbleskiver og lækkert julebag. Til frokost er der flæskesteg med sprød svær og rødkål
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Grafik - fra goya til tal r

Fre. d. 12. oktober til søn. d. 16. december 2018, Tirsdag-fre kl. 12-16; lørdag-søn kl. 11-17; man lukket (undtaget den 15. oktober).
Pris: (Entré: Voksne: 75 kr. Børn og ungen under 18 år: gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, Holstebro
Udstillingen GRAFIK - Fra Goya til Tal R viser et nøje udvalg af museets grafiske samling, og giver samtidig et indtryk af teknikkens mange anvendelsesmuligheder..

Holstebro Kunstmuseum rummer righoldige mængder grafik. Sammen med afrikansk kunst og nyere dansk kunst udgjorde originalgrafikken fra starten grundstammen i museet. Samlingen af grafik blev opbygget efter samme princip som den oprindelige danske samling: Relativt få, men betydningsfulde kunstnere, som hver især er repræsenteret med et større antal arbejder. Samlingen af grafik er sidenhen blevet udbygget på afgørende måder.

Udstillingen GRAFIK - Fra Goya til Tal R viser et nøje udvalg af museets grafiske samling, og giver samtidig et indtryk af teknikkens mange anvendelsesmuligheder.

Udstillingens kunstnere

Udvalget rummer blandt andet grafiske blade af verdenskunstens største navne: Francisco Goya (1746-1828) virkede inden for alle billedkunstens traditionelle genrer. Han havde en etableret officiel karriere, bl.a. som hofmaler, men den kritiske side af hans kunst fik frit løb i den grafiske serie Los Caprichos (Kapricerne); 80 raderinger og akvatinter udført mellem 1793 og 1799. På grund af seriens satiriske indhold frygtede Goya, at Inkvisitionen ville destruere det resterende oplag og trykpladerne, hvorfor han forærede dem til kongen. I dag indtager Los Caprichos en central plads i kunsthistorien som et af Goyas hovedværker, der samtidig viser kunstnerens dybe menneskelige og sociale engagement.

Marc Chagalls (1887-1985) illustrationer til den store russiske forfatter Gogols roman Døde sjæle (1842) bærer vidnesbyrd om kunstnerens fortællende billedstil. Selv uden at kende romanen kan man opleve poesien i disse lette, antydende og fantasifulde raderinger fra 1920erne af russisk folkeliv. Chagalls kunst rækker dybt ned i det Rusland, hvor han selv voksede op. Samtidig er den også præget af den store europæiske kunst: Både den klassiske, som f.eks. Rembrandt, og de moderne nybrud, han som ung oplevede på nærmeste hold i kraft af sit langvarige ophold i Paris. Også Chagalls raderede illustrationer til Det Gamle Testamente fra 1930erne kan ses.

På udstillingen finder vi også den store, farvestrålende serie Jazz af Henri Matisse (1869-1954), én af de betydeligste kunstnere i det 20. århundrede. Der er tale om et alderdomsværk, som udspringer af kunstnerens arbejde med papirklip i 1940erne. Seriens titel er et udtryk for, at Matisse har digtet med farvens og formens rytmer, og han henter bl.a. sine motiver fra planteliv oplevet under en stillehavsrejse samt cirkussets verden: Knivkasteren og trapezkunstnere. Serien rummer både det lyriske og det voldsomt dramatiske, og betragtes i dag som et hovedværk inden for den grafiske kunst.

Et udvalg af raderinger fra Picassos (1881-1973) berømte Vollard-suite kan også nærstuderes på udstillingen. Udgangspunktet er enkle modelstudier og billedhuggerens atelier. Herudfra opstår på fantasifuld vis en række kærlighedsscener samt tyrefægtermotiver. De grafiske blade viser Picasso som en fremragende tegner, og som hos Matisse spænder indholdet fra det klassiske og hvilende til den voldsomste dramatik. Teknisk set er der store variationer, og Picassos mesterskab i beherskelsen af de mest forskelligartede grafiske teknikker er tydelig.

Alberto Giacometti (1902-1966) er repræsenteret med en række af de litografier, han mellem 1957 og 1962 udførte til det monumentale bogværk Paris sans fin (Paris uden ende). Motiverne er parisernes hverdagsverden, almindelige gader, huse og caféer. Med den bløde streg, der indkredser figurer og genstande og bygger rum på det hvide papir, har Giacometti med sin tegnekunst synliggjort den besættelse og konstante udfordring, byen Paris har været for ham. Som én stor kærlighedserklæring.

Af moderne europæiske kunstnere indgår i udstillingen et triptykon af Francis Bacon (1909-1992), der deformerer kroppen i al dens materialitet og foranderlighed - men med en nærmest eksplosiv skønhed.

Centrale danske samtidskunstnere, for hvem grafikken har fungeret katalyserende, indgår også. Det drejer sig eksempelvis om John Olsen (f. 1938), der i udtryksfulde raderinger indfanger naturens vækst. I Olsens grafiske arbejder falder det tidligere figurative udtryk gradvist bort, ligesom fornemmelsen for rum og størrelsesforhold synes at gå i opløsning. Til gengæld opnår udtrykket en fortættethed på samme tid som beskæringen af motiverne og valget af synsvinkel tilnærmer sig naturen selv.

Lignende forhold gør sig gældende hos Inge Lise Westman (f. 1945), der i sit grafiske værk også anvender naturen som væsentlig inspirationskilde i en abstrakt gestus, der skildrer det store i det små - og det små i det store.

Holstebro Kunstmuseum er i besiddelse af Peter Linde Busks (f. 1973) samlede grafiske produktion, der strækker sig helt tilbage fra studietiden og til i dag. Et udvalg heraf vises på udstillingen, og det demonstrerer kunstnerens fortsatte bearbejdning af motivkredse og eksperimenterende tilgange til det grafiske medie.

Tal R (f. 1967) har i løbet af sin karriere anvendt grafikken på egne, personlige måder. Selvom vi bedst kender ham som maleren, der udfolder sine fabulerende historier på store lærreder, har grafikken hele tiden været et centralt element i Tal Rs kunstneriske produktion. Stort set alle grafiske teknikker er taget i anvendelse: træsnit, linoleumstryk, radering, ætsning, litografi og folietryk. Og det sker med lige dele kvalitetssans, humor og evne til fornyelse.

I udstillingen indgår også større grafiske arbejder af Martin Erik Andersen samt en række tibetanske bloktryk, fremstillet af munke i tibetanske klostre, der samtidig viser spændvidden i Holstebro Kunstmuseums grafiske samlinger.

Grafik som kunstnerisk laboratorium

Grafikkens alsidighed og rige virkefelt har gennem tiderne gjort det muligt for kunstnere at eksperimentere med de billedmæssige konventioner. På grund af trykmetodens mulighed for mangfoldiggørelse er grafikken samtidig demokratisk og dynamisk i sit væsen. Selvom arbejdet med grafik ofte er spontant og kræver, at man ladet tilfældet råde, fordrer teknikken stor håndværksmæssig kunnen og præcision. Og dertil et indgående kendskab til de nærmest alkymistiske realiteter, der fører til det endelige grafiske værk.

God fornøjelse!

Vis kort
13 Dec Billedkunst

Efterårsudstilling moderne nutidskunst af professionelle kunstnere

Fre. d. 12. oktober til fre. d. 21. december 2018, kl. 11-17 tirsdag-fredag, 11-16 lør og søn.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hjerm Kunstgalleri, Rubjerghøj 1, Struer
Flot efterårsudstilling, nutidskunst af professionelle kunstnere: Henrik Busk Andersen, Annette Torrild, Casper Eliasen, Jens Chr. Vestergaard, Claus Brøndum Sørensen, Ove Ødegaard, Rigmor Yde Olesen, Trine Panum, Merete Ribel, Birgit Traberg Sørensen..

"Fuld af farver - fuld af liv": een af Århus' mest efterspurgte kunstnere udstiller i Hjerm Kunstgalleri. Kunst skal ikke forstås, kunst skal opleves. Kunsten skal gøre os nysgerrige, sætte gang i fantasien, glæden og kreativiteten. Fællesudstilling 10 kunstnere.

I udstillingen vises også keramik af Dangira Pyragaite og Bronze skulpturer af Henrik Busk Andersen.

En rigtig fin kunstoplevelse siger gallerist Karen Trelborg, Hjerm Kunstgalleri
Vis kort
23 Dec Billedkunst

My Odd Family - åbent værksted

Søn. d. 23. december 2018, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Kig forbi en søndag i galleriet, hvor Jesper Nørgaard arbejder med sit store kunstprojekt "My Odd Family" Det vil være muligt at se færdige arbejder og igangværende værker og få en snak med kunstneren om tankerne bag de mange ansigter. fra kl. 10-16..
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Juleri på gården Lindtorp - i galleri, antik-butik og bagbutik

Fre. d. 23. november til søn. d. 23. december 2018, kl. 18 til 22 den 23. nov., kl. 11 til 17 den 24. nov. og kl. 11 til 17 alle søndage.
Pris: (Fri entré)
Galleri Lindtorp - Antik, akvarel og andet godt, v/ Karin Toftgaard, Lindtorpvej 6, Linde, Struer
Der er godt gammeldags julehygge i galleri, antik-butik og bagbutik på gården Lindtorp ved Linde med kaffe på kanden (Madam Blå) og hjemmebagte småkager til alle, - ganske gratis..
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Kunstudstilling Poesigaarden

Søn. d. 18. januar 2015 til tor. d. 27. december 2018, kl. 11-17 på søndage.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Poesigården Nees, Sandbækvej 12, Nees, Vemb
Poesigaardens Galleri med Nissum Fjord i baghaven viser billedkunstneren Else Husted Kjærs nyeste oliemalerier. Mød kunstneren og poeten med titlen: "De lyse Dages maler". Else Husted Kjær fortæller om fjorden og hendes malerier - og læser måske et digt..

Poesigården har fået navnet : For hvad er livet værd uden musik ? Kunst ? Poesi ?
Poesi er livets salt !

Else Husted Kjær er autodidakt

Debut 1970 på Kunstmuseet inv. af forfatteren William Heinesen. Siden da er det blevet til " et hav " af udstillinger rundt i Danmark, England 1995, Indien 2002-2003 og Norge siden 2006
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Kunstformdilingens Juleudstilling

Tir. d. 6. november til man. d. 31. december 2018, Åben-aften 15-20 12.11.18 og 10.12.18 og efter aftale.
Pris: (Fri entré)
Kunstformidlingen.dk, v/ Søren Nielsen, Viborgvej 125, Holstebro
Salgsudstilling: Arne Haugen Sørensen,Leif Sylvester,Erik Heide,Keld Moseholm,Adi Holzer,Peter Ejlerskov,Niels Helledie,Maja Lisa Engelhardt,Simon Aaen,Bjørn Nørgaard,Laila Westergaard,Jens Galschiøtt,Peter Martensen,Niels Helledie,T.Patursson,bøger m.fl..
Vis kort
13 Dec Billedkunst

Akvarel, antik og andet godt

Tor. d. 1. marts til man. d. 31. december 2018, søndage 11-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Lindtorp - Antik, akvarel og andet godt, v/ Karin Toftgaard, Lindtorpvej 6, Linde, Struer
Kør en søndagstur og kom og se på akvarel, antik og andet godt på den gamle gård Lindtorp. Der er meget at se på både i galleriet og i antik-butikken, - altsammen til meget rimelige priser..

Galleri Lindtorp er et lille charmerende galleri med masser af atmosfære, indrettet i den gamle havestue fra 1886 på gården Lindtorp, hvis historie kan føres tilbage til ca. 1510. Der er permanent udstilling af Karin Toftgaards akvareller, store og små og til meget rimelige priser, samt skiftende gæsteudstillinger.

Karin Toftgaard arbejder næsten udelukkende med akvarel. Inspiration og motiver hentes hovedsageligt i naturen, gerne lige udenfor døren. Hun laver løbende udstillinger udenfor galleriet, underviser i akvarelmaling for begyndere og har eftermiddags- og aftenarrangementer for grupper, som enten kommer blot for at kigge eller evt. også for - med lidt instruktion - selv at prøve at male en akvarel.

I antik-butikken, indrettet i gårdens tidligere hestestald, er der rigtig mange sjove og ofte lidt anderledesw ting at kigge på. Også her er alt til meget rimelige priser.

Der altid kaffe på kanden (ganske gratis) samt mulighed for at købe et stykke hjemmebagt kringte dertil.

Der kan være lukket enkelte søndage i årets løb, dette vil i givet fald være nævnt både på hjemmesiden og på facebook
Vis kort