Dato

Museer


Viser 27 events mellem 20. apr. og 19. maj 2019

20 Apr Billedkunst

Påskeudstilling i Galleri Nørgaard

Fre. d. 19. til søn. d. 21. april 2019, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Kig forbi til 3 inspirerende dage i galleriet, hvor der arbejdes i atelieret og se Jesper Nørgaards nyeste værker og projekter. Der er gang i kompositionerne, og der vil være kaffe og andet godt til ganen til at fordøje de mange indtryk med..
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Påskeåbent i galleri, antik-butik og bagbutik

Tor. d. 18. til man. d. 22. april 2019, kl. 11-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Lindtorp - Antik, akvarel og andet godt, v/ Karin Toftgaard, Lindtorpvej 6, Linde, Struer
Åbent i galleri, antik-butik og bagbutik på gården Lindtorp alle 5 påskedage. Der er mulighed for at se på akvareller, gamle og sjove ting og sager og også mulighed for at nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kringle i det hyggelige lille galleri..
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Thyholm Kunstforenings Påskeudstilling

Tor. d. 18. til man. d. 22. april 2019, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset i Thyholm, Skolegade 2, Hvidbjerg, Thyholm
Karin Kristensen, Kirsten Yde, Lis Jensen og Per Vestergaard, alle fra Venø udstiller i Kulturhuset i Hvidbjerg på Thyholm..

Der vises grafik, akvarel, maleri og skulptur, så der venter den besøgende en meget alsidig oplevelse i årets påskeudstilling. De fire kunstnere kender hinanden fra mange fælles udstillinger, så man kan regne med at se en vel afstemt udstilling i Kulturhuset. En del af billederne kredser om Venøs natur, men der er også afstikkere til fjernere himmelstrøg. men selv når det naturalistiske træder mest i baggrunden er der referencer til mere eller mindre kendte geografiske lokaliteter. Skulpturerne er derimod oftest "fri" for stedstypiske bindinger, men derimod åbne for fri fantasi
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Udstillingen "Krydsfelt"

Lør. d. 9. marts til man. d. 22. april 2019, tors-søn 12-16.
Pris: (Fri entré)
Kunstpakhuset, Lille Torv 5, Ikast
Kunstnerne Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensen viser maleri og skulptur; - på tværs af genrer er de forenet i en insisteren og stræben efter enkle kunstudtryk via abstrakte geometriske former, klare linjer og rene materiale-virkninger..
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Billedkunst - Maleri

Tir. d. 29. januar til tir. d. 23. april 2019, kl. 09.10-11.45.
Pris: (Entré: 1100 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Den gamle højskole i Herning, Højskolevej 11, Herning
V/ Anne Grarup..

Dette kursus henvender sig til alle, der har lyst til at prøve kræfter med maleriet, både begyndere og øvede. Gennem kursets forløb får du mulighed for at udvikle dit personlige udtryk, hvad enten du gerne vil arbejde med det klassiske, abstrakte eller eksperimenterende maleri.

Kurset indeholder: Sparring og individuel vejledning, opbygningen af maleriet, blanding af farver, farvelære, komposition og teknikker.

Materialer: Du skal selv medbringe alle materialer til kurset. Bl.a. blyanter til optegning og evt. skitsepapir. Pensler i forskellige størrelser. Akrylfarver: Magenta, cyan, citron gul, sort og hvid. Forskellige størrelser lærred og engangstallerkner
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Kunstmaling - For Den Let øvede

Ons. d. 6. februar til ons. d. 24. april 2019, kl. 09.30-12.05.
Pris: (Entré: 1100 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Den gamle højskole i Herning, Højskolevej 11, Herning
V/ Norman Alfred Davis..

Her er kurset, hvor du kan forfølge dine egne ideer indenfor malerkunsten.

Du har måske arbejdet med kunst igennem flere år og har et ønske om at finde din mere personlige stil. Du har behov for at lære flere materialer, teknikker og udtryksmåder at kende? Du vil gerne udfordres både af andre kursister såvel som af instruktøren. Du vil i hele forløbet kunne arbejde med dine egne værker
Vis kort
26 Apr Fernisering

Fernisering: Loops of Identity

Fre. d. 26. april 2019, kl. 15-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20, Herning
Fredag den 26. april slår Tekstilmuseet dørene op for en spændende særudstilling med udgangspunkt i den karakteristiske sømandstrøje..

Sømandstrøjen har været kendt i flere århundreder som en beklædningsgenstand med flere funktioner. Trøjen har især været anvendt i kystbyerne langs Nordsøen, og udover at holde sømanden varm skulle trøjen også fungere som identifikation.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med PBA Fashion Design studerende fra VIA Design & Business, hvor de udstillede genstande er resultatet af de studerendes uddannelsesforløb.

De studerende har i valgfaget fladstrik taget udgangspunkt i emnet identitet og symbolisme. Deres inspiration er hentet i historien om The Fishermans`s gansey.

På hver deres unikke måde har de udviklet strik, der med afsæt i nutiden reflekterer og fortolker hvad det vil sige, at kommunikere symbolsk og identitetsskabende igennem beklædning.

Ved ferniseringen er museet vært for en lille forfriskning. Alle er velkomne og arrangementet er gratis.

Særudstillingen kan ses frem til d. 8. august 2019 på Tekstilmuseet
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Påskeudstilling i Staby 2019

Lør. d. 13. til lør. d. 27. april 2019, kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
Galleri, Hanne Arberg, Stabyvej 63, Staby, Ulfborg
Kærlighed til det sted de bor er drivkraften bag, at de 6 kunstnere bag påskeudstillingen i Staby har udvidet årets påskeudstilling med en bannerudstilling ned igennem landsbyen, der skal løbe sommeren over..

Udstillingen starter den 13/4 når Galleriet på Stabyvej, midt i Staby åbner dørene for 5. udgave af påskeudstillingen, hvor det er de små detaljer og de store linjer som præger billedet.

Bannerne er unikke nye værker, som er skabt til byens lygtepæle, nogle er trykt og andre er vævede og syet i hånden. Afsættet for værkerne er "her hvor vi bor", hvor gruppens nyeste medlem, den nytilflyttede billedkunstner Anna Margrethe Pedersen, har lavet en "Ode til vinden", et andet nyt medlem er Søren Englyst, Søren arbejder med træhåndværk og skaber helt unikke kærlighedsfugle af bare én træklods. Elisabeth Borch, som har lavet bølgen henne ved Staby skole i fiskenet, har holdt fast i nettet som redskab og vævet bannerne: Stop, think, act, der maner til eftertanke og handling. På udstillingen kan man også møde Eva Hermann, Jens Overgaard og Hanne Arberg. Bannerudstillingen bliver også en manifestation af, hvad man kan med fælles hjælp i et lokalsamfund. Bagbutikken har ydet økonomisk støtte og smed John Christensen har designet og lavet beslag som bannerne kan hænge i, de lokale håndværkere hjælper også til med ophængningen, så det er virkelig et samarbejde, som har skabt det endelige resultat.

Påskeudstillingen i Galleriet er udvidet med weekenden den 26,-27, april, så alle har chancen for at komme og se årets ophængning
Vis kort
20 Apr Billedkunst

Kunst, der vil noget! Påskeudstilling

Lør. d. 9. marts til søn. d. 28. april 2019, Efter Aftale. Åben-aften 15/4 kl. 15-20.
Pris: (Fri entré)
Kunstformidlingen.dk, v/ Søren Nielsen, Viborgvej 125, Holstebro
Arne Haugen Sørensen, Erik Heide, Adi Holzer, Keld Moseholm, Peter Martensen, Leif Sylvester,Peter Brandes,Simon Aaen, Maja Lisa Engelhardt, Tróndur Patursson, Peter Ejlerskov,Jens Galschiøtt,Gunleif Grube,Anita Houvenaeghel, m.fl. Kunstbøger, kunstkort..
Vis kort
30 Apr Billedkunst

Blomster Buket Elite

Tir. d. 30. april 2019, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 275 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Lindvigs Blomster, Herning Centret Merkurvej 1, Herning
V/ Merete Guldager Dalgaard Knudsen..

Buketkursus elite

her binder vi store specielle buketter - her skal man have deltaget på de foregående kurser eller have lignende baggrund.

Til alle buketkurserne kan man vælge at tilkøbe en "blomsterpakke" til en fordelagtig pris.

Blomsterpakken vil indeholde de blomster, som der undervises ud fra. Der vil være blomster nok i blomsterpakken, til at få tre buketter med hjem.

Alternativt kan man købe hvad man vil og så genbruge blomsterne fra buket til buket, og derved spare penge, men stadig lære teknikkerne.

Ring til Lindvigs Blomster på tlf. 7070 7831, hvis du ønsker at tilkøbe en blomsterpakke. Blomsterpakken koster 400,- kroner og afregnes direkte med Lindvigs Blomster.

Såfremt du ikke ønsker at købe blomsterpakken, anbefales det - at du kommer lidt tidligere, så du kan nå at vælge blomster
Vis kort