Dato

Museer


Viser 9 events mellem 25. maj og 23. jun. 2020

31 Maj Billedkunst

Jesper Nørgaard - Åbent værksted

Søndag den 31. maj 2020, kl. 10.17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Mød kunsten lige der, hvor den bliver skabt mellem musikken og lagene af maling og få er et lille indblik i noget af det der sker i processen mellem tanker, følelser, handlinger og nye kompositioner. Mød kunstneren - kun 4 km fra Hernings centrum..

Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer, der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi det 500 m2 store værksted og galleri, når du er i Herning alligevel.

I galleriet er det kunstneren selv, der formidler og sælger sine værker. Kom som du er og mød kunsten fra de første spæde penselstrøg til de store monumentale værker
Vis kort
7 Jun Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Søndag den 7. juni 2020, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Søndag i galleriet - kig forbi og se de nyeste værker - der er kaffe på kanden og mulighed for at gå på opdagelse mellem de mange værker..
Vis kort
14 Jun Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Søndag den 14. juni 2020, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi det 800 m2 store værksted og galleri hver søndag..

I galleriet er det kunstneren selv, der formidler og sælger sine værker. Kom som du er og mød kunsten fra de første spæde penselstrøg til de store monumentale værker. Der er kaffe på kanden hver søndag - håndsprit og handsker og god mulighed for at holde afstand
Vis kort
15 Jun Billedkunst

Sommerskole: Billedkunst Og Maleri

Mandag den 15. til onsdag den 17. juni 2020, kl. 10-14.55.
Pris: (Entré: 655 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Skolen på Sønderager, Tjaikofskisvej 3, Herning
Oplev glæden ved at skabe dit eget billede. v/ Kirsten Carlsen..

Vi går i dybden med maleprocessen og du udvikler din egen streg.

Oplev glæden ved at skabe dit eget billede med få midler.Vi laver øvelser med farver, penselstrøg, forskellige materialer og maleteknikker.
Vi bruger mindfulness øvelser til bedre at fordybe os glemme tid og sted. Processen er lige så vigtig som det færdige resultat.
Du skal selv medbringe alle materialer til kurset; specielt pensler, akrylfarver og lærreder.

Vi mødes mandag, tirsdag, onsdag og torsdag
Alle dage kl. 09.30-12.05
Vis kort
25 Maj Fernisering

Verden Rundt - en rejseudstilling

Lørdag den 7. marts til fredag den 26. juni 2020, kl. 14-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bustrup Hovedgaard, Sdr. Lemvej 3, Spøttrup
Vi åbner rejseudstillingen 2020 - en blandning af vores egne rejseindtryk fra Italien, Grækenland, Cambodja, Thailand og Palæstina og fotografer og billedekunstners værker. Til fernisering byder vi på to hyggelige timer med god selskab, kaffe og kage..

" At rejse er at leve." - Men deler vi vores rejseoplevelser med vores omverden bliver vi belønnet med endnu mere forståelse for hvad vi har oplevet og hvor meget vi er vokset. Oftest er der også nye, spændende opdagelser og budskaber som vi gerne ville bringe ude til flere mennesker.

Nysgerrig? - Så kom og vær med når vi åbner rejseudstillingen 2020:

Lær' om dagens Palæstina. Se fotoudstillingen af Mohamed Alazza og mød vores unge lærerstuderende Louisa Battoui som har oplevet livet i Palæstina.

Se udstillingen om vores studieturer til Italien/Grækenland og Thailand/Cambodia og høre lærer og elever fortælle om deres oplevelser.

Nyd fotografier fra "Porten i Sarup" og billedekunstneren Pia Kaastrup.

Vi glæder os til at se Dig!
Vis kort
25 Maj Billedkunst

Kunstudstilling med maleri, keramik & bronze

Tirsdag den 28. januar til lørdag den 27. juni 2020, Mandag-fre kl. 11-17, lør kl. 11-14.
Pris: (Fri entré)
Galleri Mernild, Østergade 47, Herning
Et kunsthus fyldt med originaler..

Mere end 20 kunstnere repræsenteret med et spændende udvalg af malerier, bronzeskulpturer og keramiske værker
Vis kort
13 Jun Billedkunst

Udstillingen "All Solid melts into Air"

Lørdag den 13. juni til søndag den 2. august 2020, Torsdag - søndag kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunstpakhuset, Lille Torv 5, Ikast
"All Solid melts into Air" er en udstilling med gensidig inspiration mellem keramiker Bente Skjøttgaard og beklædningsdesigner Anne Damgaard. Fælles for deres arbejder er modsætningsforhold som tyngde og lethed og stramhed overfor det opløste og diffuse..

"All Solid melts into Air" er en udstilling med gensidig inspiration mellem keramiker Bente Skjøttgaard og beklædningsdesigner Anne Damgaard.

Bente Skjøttgaard eksperimenterer og udfordrer lerets tyngde til at skabe organiske formationer og strukturer i en stræben efter det vægtløse. Hun arbejder systematisk på det keramiske materiales præmisser på grænsen af det mulige, og undersøgelserne udvikler sig til noget der minder om store amorfe naturabstraktioner, med masser af glasur. De seneste år har hun, inspireret af skyformationer på himlen forsøgt at ophæve lerets tyngde og give det bevægelse, ved at mime skyers foranderlighed og luftige volumen.

Anne Damgaard skaber skulpturelle beklædnings- og tekstilkonstruktioner i transparente og lette materialer. Unikke og poetiske kjoler løsrevet fra tid og sted, mode eller praktisk anvendelse. I de senere år, har hun desuden eksperimenteret med fotografiske udtryk, hvor gennemlysning af tekstiler og andre stofligheder projiceret på bl.a. tekstiler danner abstrakte billedflader, som hun affotograferer og digitalprinter tilbage på stof, som igen kan draperes til nye sanselige udtryk.

Fælles for begge er arbejdet med modsætningsforhold som tyngde og lethed og stramhed overfor det opløste og diffuse
Vis kort
25 Maj Billedkunst

Socle du Monde Biennale 2020 på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Fredag den 24. april til torsdag den 27. august 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Alm. entré til museet: Voksne 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr / Børn under 18 år gratis adgang)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
Socle du Monde Biennalen er den ældste danske biennale for samtidskunst. Under titlen 'Welcome back my friends to the show that never ends' reflekterer Socle du Monde 2020 over en verden i forandring..

Biennalens titel har navn efter Piero Manzonis skelsættende skulptur "Socle du Monde" fra 1961. Biennalen fejrer Piero Manzoni ved både at vende blikket frem og tilbage i tiden til nogle af de bedste og mest spændende kunstnere. Samtidig præsenteres en lang række værker, der aldrig før har været vist i Skandinavien.

Biennalen finder foruden Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art, Tekstil Museet, Herning Højskole samt i Herning by og i området i Birk.

Socle du Monde Biennalen 2020 er arrangeret af Tijs Visser, Maria Finders, Bruno Cora, Holger Reenberg, Michael Bank Christoffersen, Lotte Korshøj og Laura Liv Weikop
Vis kort
25 Maj Billedkunst

Galleri Lindtorp, - Antik, akvarel og andet godt

Søndag den 5. april til søndag den 27. december 2020, hver søn 11-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Lindtorp - Antik, akvarel og andet godt, v/ Karin Toftgaard, Lindtorpvej 6, Linde, Struer
Et meget hyggeligt lille galleri på den gamle gård Lindtorp ved Linde med permanent akvarel-udstilling og lejlighedsvise gæsteudstillinger. Altid gratis kaffe, hjemmebagt kringle kan købes. Desuden en der indrettet antik-butik i gårdens gamle hestestald..

Se mere på hjemmeside og/eller facebook. Eller ring til mig på 61760770, jeg åbner gerne (udover fast åbningstid) efter aftale
Vis kort