Dato

Museer


Viser 23 events mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

23 Okt Billedkunst

Vestjydske Kunstneres Efterårsudstilling

Lørdag den 12. oktober til søndag den 3. november 2019, kl. 14 -17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Huset for Kunst og Design, Nørrebrogade 1, Holstebro
Kunstnersammenslutningen Vestjydske Kunstnere afholder Efterårsudstilling..

Sammenslutningen består af 50 kunstnere som repræsenterer en lang række forskellige stilarter og måder af lave kunst på.

Der er fernisering lørdag d. 12. okt. kl. 15 i Huset For Kunst Og Design, Nørrebrogade 1 i Holstebro. (Parkering via Døesvej)

Der er åbent dagligt 14 -17, mandage lukket. Udstillingen passes af de udstillende kunstere på skift.

Besøg også KunstKiosken hvor man kan købe god kunst til max. kr. 500,- lavet af de udstillende kunstnere
Vis kort
10 Nov Billedkunst

Arken et kunstprojekt

Søndag den 10. november 2019, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Galleriet er nu åbent søndag. Kig forbi og se de nye, gigantiske medlemmer af arkprojektet som bliver bygget og malet i værkstedet..

De første 5 medlemmer er nu udkommet som plakat i 100x70 cm. De kan nu købes i galleriet.

Kig forbi til farverige dage i galleriet
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Kunstudstilling på Mississippi

Lørdag den 12. oktober til søndag den 10. november 2019, kl. 13.30-17.
Pris: (Entré: 35 kr)
Mississippi, Østergade 1, Thyholm
Årets sidste udstilling på Mississippi De fem udstillende kunstnere er - Inger Holst Sørensen, tekstilkunst, Torben Klostergaard, skulptur, Lars Vestergaard Nielsen, billedkunst, Susan Hornemann, billedkunst og keramik og Trine Ubbe Rasmussen, skulptur..

Årets sidste udstilling på Mississippi

Lørdag den 12. oktober har Mississippi fernisering kl. 14.00-17.00 på årets sidste udstilling. Udstillingen kører frem til søndag den 11. november. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. På ferniseringsdagen åbnes der kl. 13.30.

Mississippi næste udstilling er nr. 35. Man har på de 35 udstillinger præsenteret 236 kunstnere, samt afviklet 4 censurerede udstillinger med deltagelse af 183 kunstnere. Så der har været i alt 419 kunstnere omkring Mississippi på de fem år.

Mississippi har til den sidste udstilling i år fundet fem meget spændende og forskellige kunstnere, samt lavet en egen udstilling på julemærker.

De fem kunstnere er - Inger Holst Sørensen, tekstilkunst, Torben Klostergaard, skulptur, Lars Vestergaard Nielsen, billedkunst, Susan Hornemann, billedkunst og keramik og Trine Ubbe Rasmussen, skulptur

Tekstilkunstner

Inger Holst Sørensen skaber vævede værker til væg. Enkle i komposition, afstemte farver og kvalitetsmaterialer - udført med præcision og tålmodighed. I kontrast hertil kan man finde andre tekstile objekter, både 3-dimensionelle og skulpturelle, der er komplekse og i nogle øjne provokerende i et sandt bombardement af materialer, farver og formater. Her spiller kunsthåndværkeren efter egne regler. Denne begejstring og dette mod til at eksperimentere gør, at Inger skiller sig ud og har et bredt publikum. Nogle holder af hendes klassiske værker - andre foretrækker de vilde og vovede.

Klart humoristisk

Tilsyneladende trives Lars Vestergaard i en placering uden for kategori. Der ses en stor variation i motiverne, men hvis man studerer værkerne, vil man ikke desto mindre kunne genkende de fingeraftryk, der afsættes i værkerne, og dermed sniger der sig alligevel en fællesnævner ind i stilen. Denne stil flirter med surrealismen, den er klart humoristisk og er tilsat en fingerspids figurisme. Med den opskrift komponerer Lars Vestergaard målrettet sine værker, et ad gangen.

Anderledes med dyrene

Torben Klostergaard indrømmer selv at have en svaghed for personer, der konstant er i skudlinjen i vores helsedyrkende samfund.

Helt anderledes er det med dyrene. De lever, som de altid har gjort, tro mod deres natur og deres instinkter. Det kan være høns, snegle, bjørne, hunde og geder, men det er fuglene, der først og fremmest vækker Torben Klostergaards beundring. Og typisk for ham er det ofte de mere oversete, ja, endda foragtede fugle, han skildrer i bronze. Som skarv og kragefuglene. Skaderne, allikerne, kragerne, ravnene og rågerne, der altid har varslet død og ulykke, set ned på som snu ådselædere. I virkeligheden er kragefugle nogle af dyreverdenens mest intelligente skabninger, og deres overlevelsesevne er beundringsværdig. Torben Klostergaard formår virkelig at fange disse fugles væsen med de kraftige kroppe og solide næb.

Biledkunst og keramik

Mangfoldigheden i naturen giver Susan Hornemann stof til eftertanke og inspiration.

Skovens vildnis med ældgamle træer, som nægter at give op - farverne - lyset og de dunkle skygger - bl.a. her lader Susan fantasien og sanserne få frit løb og forsøger at omsætte det i hendes oliemalerier. Mennesker og andre væsener sniger sig ind i flere af hendes værker.

Susan Hornemanns stentøjsfigurer er inspireret af rejser til de små Stillehavsøer, Vanuatu og Solomon Islands, hvor en del af befolkningens gamle kultur stadig kan opleves. Disse kunstværker er udført i naturmaterialer som træ, fjer, rav og flint og vidner om både noget eksotisk og dansk.

Totemobjekter

Efter nogle års i Paris' teaterbranche fik Trine Ubbe Rasmussen lysten til at se dybere på tingene, føle på livet. Idéen til kunstværkerne kom gennem en længere rejse.

Inspireret af disse menneskelige nuancer og vores farverige kulturmønster, begyndte fire års udvikling af tekniker for at opnå min udtryksform - totemobjekter.

Disse kunstværker sammensmelter livsopfattelse, familiehistorie, vævning, form og materialer.

Sammenhængen mellem mennesker er hendes inspirationskilde. Idéen er, at hver stribe af materiale repræsenterer en person, vi forbindes som tråde, og vores liv væver sig. Denne tanke er grundlaget for alle totemobjekterne. Et kunstværk kan bestå af et eller flere totemobjekter.

Trine Ubbe Rasmussen skaber alle dele selv, indsamler tekstiler med "historie", disse genbrugstekstilstrimler væves og påføres paneler på op til 2,50 m høje.

Gennemsigtighed og farver opnås ved lag på lag teknik af oliefarver og akryl, en metafor for de lag livet læger på os. Alle keramiske dele skaber hun løbende med værkets opståen
Vis kort
17 Nov Billedkunst

My Odd Family - åbent værksted

Søndag den 17. november 2019, kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Galleri Nørgaard, Knudmosevej 36, Herning
Kig forbi en søndag i galleriet, hvor Jesper Nørgaard arbejder med sit store kunstprojekt "My Odd Family" Det vil være muligt at se færdige arbejder og igangværende værker og få en snak med kunstneren om tankerne bag de mange ansigter. fra kl. 10-17..
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Ib Monrad Hansen. another way of painting - another way of thinking

Fredag den 24. maj til søndag den 24. november 2019, kl. 12-16.
Pris: (Entré: 65 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skive Museum, Havnevej 14, Skive
Ib Monrad Hansen belyser det senmoderne menneskes udfordringer og moralske konflikter i udstillingen på Skive Museum..

Ib Monrad Hansen (f. 1963) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1998 og har igennem en årrække udviklet et karakteristisk billedsprog, der er både udfordrende og markant. Det er kendetegnet ved en særlig figurativ stil, der på illusionistisk vis kombinerer et mytologisk og historiefortællende indhold med vores virkelighed.

Udstillingen 'Ib Monrad Hansen. another way of painting - another way of thinking' vil præsentere en række af kunstnerens store og betydningsfulde værker fra de seneste 12 år. Der ligger op til flere tusinde timers arbejde bag hvert værk, hvor Ib Monrad Hansen går til den kunstneriske proces med en forskers grundighed. Netop denne grundighed og fordybelse står i modsætning til den moderne verdens hast, hvor alting skal gå hurtigere og hurtigere. Ib Monrad Hansen bliver drevet af det, han ikke kender fremfor gentagelse og rutiner. Derfor dykker han fokuseret ned i et nyt emne og lærer hver gang sig selv at male på ny. Et nyt maleri er for Ib Monrad Hansen en ny måde at tænke på.

Omdrejningspunktet i udstillingens værker er konflikten mellem menneske og kultur samt civilisation og natur. I det monumentale værk 'Tusch. Og de er som vilde dyr' (2009) skildres en kaotisk formation af kæmpende menneskekroppe, hvor alles kamp mod alle skaber en heftig dynamik over hele billedfladen. I andre af udstillingens værker tematiseres civilisationens, naturens og globaliseringens problemstillinger i en række udvidede landskabsmalerier, hvor Ib Monrad Hansen har anvendt et yderst komplekst kompositionsprincip, hvor jordkloden både ses tæt på og langt fra.

Ib Monrad Hansen står ikke blot som en stærk repræsentant indenfor den figurative kunst, men bekræfter også i høj grad dette billedsprogs gyldighed og potentiale i dag. Igennem sin kunst skildrer han nye måder at opfatte, forstå og tolke virkeligheden og menneskets natur på. Udstillingen på Skive Museum er den første større præsentation af kunstnerens værker
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Billedkunst - Maleri

Mandag den 16. september til mandag den 25. november 2019, kl. 09.10-11.45.
Pris: (Entré: 1100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Den gamle højskole i Herning, Højskolevej 11, Herning
V/ Anne Grarup..

Dette kursus henvender sig til alle, der har lyst til at prøve kræfter med maleriet, både begyndere og øvede. Gennem kursets forløb får du mulighed for at udvikle dit personlige udtryk, hvad enten du gerne vil arbejde med det klassiske, abstrakte eller eksperimenterende maleri.

Kurset indeholder: Sparring og individuel vejledning, opbygningen af maleriet, blanding af farver, farvelære, komposition og teknikker.

Materialer: Du skal selv medbringe alle materialer til kurset. Bl.a. blyanter til optegning og evt. skitsepapir. Pensler i forskellige størrelser. Akrylfarver: Magenta, cyan, citron gul, sort og hvid. Forskellige størrelser lærred og engangstallerkner
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Keramik

Torsdag den 26. september til torsdag den 28. november 2019, kl. 10-12.35.
Pris: (Entré: 983 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Skolen på Sønderager, Tjaikofskisvej 3, Herning
Keramik og dens fantastiske verden. v/ Marianne Lykke Møller Hansen..

Har du lyst til og mod på at lære at fordybe dig i keramikkens forunderlige verden?

Så har du chancen her. Kurset er for alle - nybegyndere som øvede. Vi skal lære at arbejde med pladeteknikken og frembringe unikke værker.

Med få grundlæggende teknikker vil du kunne forme og frembringe alt fra skåle, kopper, fade, pyntegenstande osv.
Vi skal fordybe os og inspirere hinanden, så vi kommer hjem med noget helt særligt.

Ler, glasur og brænding vil koste 45,- kr. pr. kg pr. deltager, som afregnes direkte med underviseren
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Keramik

Torsdag den 26. september til torsdag den 28. november 2019, kl. 18-20.35.
Pris: (Entré: 983 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Skolen på Sønderager, Tjaikofskisvej 3, Herning
Keramik og dens fantastiske verden. v/ Marianne Lykke Møller Hansen..

Har du lyst til og mod på at lære at fordybe dig i keramikkens forunderlige verden?

Så har du chancen her. Kurset er for alle - nybegyndere som øvede. Vi skal lære at arbejde med pladeteknikken og frembringe unikke værker.

Med få grundlæggende teknikker vil du kunne forme og frembringe alt fra skåle, kopper, fade, pyntegenstande osv.
Vi skal fordybe os og inspirere hinanden, så vi kommer hjem med noget helt særligt.

Ler, glasur og brænding vil koste 45,- kr. pr. kg pr. deltager, som afregnes direkte med underviseren
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Keramik

Onsdag den 2. oktober til onsdag den 4. december 2019, kl. 16.30-19.05.
Pris: (Entré: 983 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Skolen på Sønderager, Tjaikofskisvej 3, Herning
Keramik og dens fantastiske verden. v/ Marianne Lykke Møller Hansen..

Har du lyst til og mod på at lære at fordybe dig i keramikkens forunderlige verden?

Så har du chancen her. Kurset er for alle - nybegyndere som øvede. Vi skal lære at arbejde med pladeteknikken og frembringe unikke værker.

Med få grundlæggende teknikker vil du kunne forme og frembringe alt fra skåle, kopper, fade, pyntegenstande osv.
Vi skal fordybe os og inspirere hinanden, så vi kommer hjem med noget helt særligt.

Ler, glasur og brænding vil koste 45,- kr. pr. kg pr. deltager, som afregnes direkte med underviseren
Vis kort
23 Okt Billedkunst

Kunstmaling - For Den Let øvede

Onsdag den 25. september til onsdag den 4. december 2019, kl. 09.30-12.05.
Pris: (Entré: 1100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Den gamle højskole i Herning, Højskolevej 11, Herning
V/ Norman Alfred Davis..

Her er kurset, hvor du kan forfølge dine egne ideer indenfor malerkunsten.

Du har måske arbejdet med kunst igennem flere år og har et ønske om at finde din mere personlige stil. Du har behov for at lære flere materialer, teknikker og udtryksmåder at kende? Du vil gerne udfordres både af andre kursister såvel som af instruktøren. Du vil i hele forløbet kunne arbejde med dine egne værker
Vis kort