Dato

Museer


Viser 2 events mellem 10. jul. og 8. aug. 2020

H.C. Andersen udstilling

H.C. Andersen udstilling

Onsdag den 24. juni til fredag den 31. juli 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)

Herning Centret, Merkurvej, Herning
Fra d. 24. Juni til og med 31. Juli kan du opleve en stor H.C Andersen udstilling på centertorvet. Udstillingen vil blandt andet indeholde eventyrer som Den grimme ælling, Den lille havfrue, Fyrtårnet, Snedronningen og Tommelise..
Vis kort
Kunstteater - Alle i Husene

Kunstteater - Alle i Husene

Lørdag den 20. juni til søndag den 6. september 2020

Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, Holstebro
Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt 'Alle i Husene'. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder..

Hver episode varer 20 minutter og opføres på udvalgte datoer. Performerne kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig udstillingsscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.

Alle i Husene
I udstillingen 'Alle i Husene' følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Den årlige roehøst står for døren, og alle ser med stor forventning frem til denne tid, som traditionen tro fejres med folkefest. Men i år er der noget, der truer roehøsten, og det sender Husene og dens indbyggere ud i et alvorligt uvejr, hvor intet længere er, som det plejer at være.

'Alle i Husene' er en kollektivfortælling om en accelereret udvikling, der kalder på en afbrydelse, og om byen som et fletværk af individuelle skæbner. På skift følges fire karakterer og deres vidt forskellige veje gennem den krise, det lille samfund befinder sig i. Spørgsmål om lokal identitet og krisehåndtering blander sig med mytologiske lag, undervejs som beboerne i Husene ser en ny verdensorden rejse sig fra fundamentet af den gamle.

Kunstteater
Kunstteater er et nystartet arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner, som blev stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr i 2018 under hans artist-in-residence hos Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro. Mathias Dyhr driver i dag Kunstteater sammen med forfatter Maria Hesselager.

'Alle i Husene' er Kunstteaters største produktion til dato, og den kunstneriske ramme er udarbejdet af Maria Hesselager, Mathias Dyhr og billedkunstner Mathias Toubro. Dyhr og Hesselager har skabt det dramaturgiske forløb i tæt dialog med Toubro, som har udarbejdet skulpturer og udstillingsscenografi. Fortællingen om Husene og udstillingsscenografien er således udviklet sideløbende og under gensidig påvirkning. Scenografien omformes hen over udstillingsperioden i takt med fortællingens forskellige episoder.

Mathias Dyhr (f. 1991), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.

Maria Hesselager (f. 1984), uddannet fra Forfatterskolen i 2014.

Mathias Toubro (f. 1986), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.

Mathias Dyhr og Mathias Toubro driver parallelt kunstnerduoen Mathias & Mathias, som på det seneste har udstillet på OVERGADEN - Institut for Samtidskunst ('Kære', 2018), Tranen og HEART - Museum of Contemporary Art, Herning ('Artie', 2017). Duoen står også bag den offentlige udsmykning 'Ildstedet & Vandhullet' til Espergærde Gymnasium og HF (2020). Blandt hædersbevisninger kan nævnes Sven Dalsgaards Legat, Niels Wessel Bagges Kunstfonds Legat samt senest Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats talentpris.

Praktisk information
Find fribilletter til de enkelte forestillinger ved at klikke på det ønskede tidspunkt.
Se alle billetterne her

1. Episode: "Markedsdag og fyringsrunder". Fredag d. 19. juni (Lukket forestilling)

2. Episode: "Synet i marken". Søndag d. 5. juli kl. 15:00 og kl. 16:00

3. Episode: "Den oversete budbringer". Søndag d. 19. juli kl. 15:00 og kl. 16:00

4. Episode: "Den ensomme arvtager". Søndag d. 2. august kl. 15:00 og kl. 16:00

5. Episode: "En fremmed kommer til byen, og markens nye folk". Søndag d. 16. august kl. 15:00 og kl. 16:00

6. Episode: "Høstfesten / Janes nye orden". Søndag d. 30. august kl. 15:00 og kl. 16:00

NB! Antallet af fribilletter til forestillingerne er begrænset.
Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré til museerne.

Idé & manuskript: Maria Hesselager & Mathias Dyhr
Skulptur & scenedesign: Mathias Toubro
Musik: Frans Winther
Lydbilleder: Marije Nie
Videoredigering & kamera: Mathias Dyhr & Mathias Toubro
Kostumer & masker: Freja Kristine Veile, Maria Hesselager, Mathias Dyhr & Mathias Toubro
Performere: Alice Occhiali, Asbjørn Krogh Nissen, Marije Nie, Martin Damgaard, Mikkel Baungaard Thomsen, Rina Skeel, Signild Elisabeth Thygesen & Valerio Peroni Instruktion: Mathias Dyhr

Kunstteater ønsker at takke følgende samarbejdspartnere og sponsorer:
Dansk TalentakademiNordisk
Teaterlaboratorium - Odin Teatret
KnaufRømer Glas A/S

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Knud Højgaards Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond
Frimodt-Heineke Fonden
Vis kort